„Leonardo ajándék a Fradinak”, néhány meccs és maradhat is

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2014.04.17. 18:56
null
Leonardo jó formában van, három hete a Lombard ellen 11-esből volt eredményes (Fotó: Mirkó István)
A Nemzeti Sport Online a héten szavazást írt ki a Ferencváros történetének legjobb légiósairól, melyet a csapat remek formában futballozó brazil játékosa, Leonardo nyert meg nagy fölénnyel Vasile Miriuta és Zoran Kuntics előtt. Vajon meddig láthatják még őt zöld-fehérben a fővárosiak szurkolói, van-e reális esély arra, hogy a támadóból magyar válogatott legyen, és mit gondol a szavazásról a játékost Magyarországon képviselő menedzser, Georgi Attila?

 

A brazil Leonardo több mint 1100 szavazattal lett a Ferencváros történetének legjobb légiósa a Nemzeti Sport Online olvasói szavazásán, megelőzve a 879 voksot kapó Vasile Miriutát és a sokáig második helyen álló, végül 857 szavazattal harmadik szerb Zoran Kunticsot. A jelenlegi keretből még a bosnyák Muhamed Besic került fel a jelöltek listájára, őt az említettek mellett két ukrán, Igor Nicsenko és Szergej Kuznyecov előzte meg, így a hatodik helyen végzett 254 vokssal.

„A szavazás, Leonardo győzelme a jelenlegi helyzetet mutatja. A szavazók jelentős része a BL-generációt talán nem is látta. Ettől függetlenül úgy vélem, a legjobb háromban mindenképpen helye van – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Georgi Attila, a játékost képviselő menedzser. – Ám ha az előéletét is megnézzük, azt, hogy a Feyenoorddal UEFA-kupát is nyert, akkor valóban talán a legkiemelkedőbb, legjobb külföldi játékos a Fradi történetében. Az, hogy ő Magyarországon játszhat, nagy ajándék a klubnak, a szurkolóknak és az NB I külföldi megítélését javíthatja.

Nagy kérdés persze, hogy meddig, hiszen ha az előző hetekben mutatott formáját állandósítja – 2014-ben hét bajnokin szerzett három gólt, emellett volt három látványos gólpassza és legutóbb az általa kiharcolt büntetővel győzött a Ferencváros a Puskás Akadémia ellen –, és elkerülik a sérülések, akkor valószínűleg válogathat az ajánlatok közül, már ha akar...

SZAVAZÁS

Ön szerint ki volt a Ferencváros történetének legjobb légiósa?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A nyáron lejár a szerződése a Ferencvárosnál, de van a megállapodásban egy fix meccsszámhoz kötött kitétel, ami ha tejesül, akkor egyik félnek sincs mérlegelési lehetősége, a szerződés automatikusan meghosszabbodik egy évvel. A szerződés pontos tartalmáról nem beszélhetek, de már nem vagyunk messze attól, hogy életbe lépjen az opció. És Leo ezt nem is bánná. Szeret Magyarországon és Budapesten élni, jól érzi magát a klubnál, jóban van a szurkolókkal, a vezetőkkel, így semmi akadálya sincs annak, hogy maradjon” – fogalmazott a játékosügynök.

A korábbi nézeteltéréseknek tehát a jelek szerint már nyoma sincs. Mint ismeretes, a brazil aktív életet él a közösségi oldalakon, ahol sérülése alatt egy alkalommal a szurkolók is kikezdték, Ricardo Moniz menesztése után pedig nyíltan kiállt az edző mellett, és szóvá tette azt is, hogy késik a fizetése.

„Korábban a szurkolók egy csoportja valóban megtalálta őt az interneten, mert félreértették az egyik kiposztolt képét, azt hitték, hogy bulizással tölti az időt sérülése alatt. Ez azért bántotta őt, mert erről szó sem volt, sőt, éppen hogy különmunkákat végzett a gyors felépülés érdekében. Korábban és most is mindent megtesz azért, hogy folyamatosan jobb erőben legyen, és látszik is rajta, hogy javul az erőnléte. A klubnál is minden rendben van, mindenféle híresztelésekkel ellentétben a fizetések időben érkeznek – mondta a fentiekkel kapcsolatban Georgi. – Az új edzővel, Thomas Doll-lal pedig megtalálja a közös hangot. A pályán és azon kívül is vezérré válhat. Egyrészt azért, mert mindenki elismeri a tudását, a képzettségét, ami a heti munka során, az edzéseken az úgynevezett kis játékok során talán még jobban megmutatkozik, mint a mérkőzéseken. Ő pedig mindenki irányába nyitott, szívesen beszélget a többiekkel, és próbál segíteni a társaknak abban, hogy még jobbak lehessenek, jó példa erre honfitársa, Somália, akivel közösen nagyon eredményes játékot produkáltak tavasszal. Leo számára fontos szempont, hogy jól érezze magát abban a közegben, amelyben él, játszik, és tisztában van azzal is, hogy mennyire bíznak benne, sokat várnak tőle. Elmondta, hogy korábban például Hollandiában ez nem mindig volt így, nem mindegyik állomáshelyén érezte jól magát.”

Korábban a Ferencváros vezetői éppen egy igazi vezéregyéniséget hiányoltak a csapatból, aki a pályán kívül is képes hatni a társakra. A jelek szerint tehát Leonardóban ezt megtalálták. A brazilt a családja sem akadályozza a hosszabb magyarországi tartózkodásban, feleségétől és gyerekétől már külön él, ők Hollandiában laknak, viszont jó a kapcsolatuk, jártak már nála Budapesten. Egyetlen kérdés maradt, amit néhány hete már felvetettek neki: ha csak rajta múlna, pályára lépne-e a magyar válogatottban?

„Megtiszteltetésnek veszi, hogy egyáltalán szóba került a neve. Úgy gondolom, hogy ha a szövetség az Eb-selejtezősorozat előtt megkeresné azzal, hogy szükség van rá, szívesen játszana a magyar nemzeti csapatban” – válaszolta Georgi.

LABDARÚGÓ NB I, 25. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Április 18., péntek
19.00
Puskás Akadémia FC–Pécsi MFC (Duna)
Farkas Ádám
Április 19., szombat
14.00
Lombard Pápa–Győri ETO FC (M1)
Iványi Zoltán
16.00KTE-Phoenix Mecano–MTK Budapest Andó-Szabó Sándor
16.00
MVM-Paks– Debreceni VSC-Teva (Sport1)
Szabó Zsolt
18.00Újpest FC–Videoton (Sport1)
Erdős József
20.00Kaposvári Rákóczi–Szombathelyi Haladás (Sport1)
Solymosi Péter
Április 20., vasárnap
16.30Budapest Honvéd–Ferencváros (M1)
Kassai Viktor
18.30
Mezőkövesd–Diósgyőri VTK (Sport2)
Vad II István
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik