Lázár: Meglepve láttam, hogy „eladtak”

Vágólapra másolva!
2011.06.14. 12:10
null
Lázár (balra) nem zárja ki, hogy marad Magyarországon (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
Noha a török élvonalba feljutó Samsunspor hivatalos oldala kész tényként közölte, hogy Lázár Pál náluk folytatja pályafutását, a 23 esztendős válogatott védő hétfő délután hallott életében először a klubról. A Videoton futballistája egyeztetett már Paulo Sousa vezetőedzővel, a maradása ettől még aligha betonbiztos.

„A szabadságomat Debrecenben töltöm a szüleimnél, és miután a délutáni szieszta után leültem az internet elé, hogy elolvassam a napi híreket, meglepve láttam, hogy eladtak a Samsunspornak – mondta Lázár Pál. – Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, nyomban felhívtam a Videoton FC vezetőit, akik megnyugtattak, szó sincs megegyezésről. Nem mondom, hogy megkönnyebbültem, hiszen sosem titkoltam, ha úgy adódik, szívesen kipróbálnám magam egy külföldi bajnokságban, de nem mindenáron. A leendő klubomról mindent szeretnék tudni: milyen a stadionja, kikből áll a szakmai stábja, hány ember jár ki a meccseire, kis túlzással még a fűszálak dőlésének szögéről is jó lenne informálódni. Bőven van még hátra idő az átigazolási időszakból, ráadásul akkor sem történik tragédia, ha Székesfehérvárott maradok. Szóval a jelszavam jelen pillanatban: csak semmi kapkodás!"

Noha a Videoton már a múlt héten megkezdte az edzéseket, Lázár válogatottbeli elfoglaltsága miatt csupán csütörtökön kapcsolódik be a munkába. Paulo Sousa arra kérte, ezekben a napokban próbáljon teljesen kikapcsolódni, gondoljon bármire, csak a futballra ne.

„A kinevezését követően jót beszélgettünk a trénerrel. Elek Ákos is ott volt a diskurzuson, hatszemközt hosszasan elemeztük a közeljövő eseményeit, azt hiszem, Ákos nevében is mondhatom, Paulo Sousa mély benyomást tett ránk. A portugál edző elmondta, pontosan tudja, miben kell még fejlődnünk, hogyan léphetünk előre – kiemelte a koncentráció fontosságát. Szóval egyáltalán nem zárkózom el az itthon maradás elől."

A TÉMÁRÓL TOVÁBBI RÉSZLETEKET A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik