Lanzafame kapta a legtöbb voksot, hét fradista az NSO-olvasók csapatában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.27. 19:25
A labdarúgó NB I 33. fordulóját követően arra kértük olvasóinkat, állítsák össze a 2018–2019-es idény álomcsapatát és válasszák meg az évad legjobb edzőjét is. Íme a legtöbb szavazatot begyűjtő játékosok és szakemberek listája!



Olvasóinknak egy harmincfős keretet állítottunk össze a tudósítói osztályzatok és az Instat-indexek alapján, melyből kiválaszthatták az általuk legjobbnak vélt 11-et. Álomcsapatunkba a legtöbb szavazatot kapó 11-et állítottuk össze, de emiatt egy-két poszton nem az elsődleges pozíciójukban szerepelnek a játékosok. Viszont az jól látszik, hogy olvasóink véleménye nagyrészt megegyezik a tudósítók értékelésével, ugyanis hat futballista – Felipe, Lovrencsics Gergő, Juhász Roland, Sigér Dávid, Varga Roland és Fernando Gorriarán – mindkét együttesbe, az NS válogatottjába és az NSO olvasóinak csapatába is bekerült.

AZ ÉV CSAPATA AZ NSO OLVASÓKNÁL
Felipe (Kisvárda, 1851 szavazat, 42%) – Lovrencsics Gergő (FTC, 3015, 68%), Miha Blazic (FTC, 2872, 65%), Juhász Roland (Mol Vidi, 2018, 45.6%), Holender Filip (Bp. Honvéd, 2805, 63%) – Loic Nego (Mol Vidi, 2872, 65%), Sigér Dávid (FTC, 2555, 58%), Fernando Gorriarán (FTC, 2788, 63%), Ivan Petrjak (FTC, 1917, 43%) – Varga Roland (FTC, 2577, 58%), Davide Lanzafame (FTC, 3530, 80%)

Egyikük a kapus Felipe (Kisvárda), aki hét százalékkal előzte meg a ferencvárosi Dibusz Dénest. Ez is mutatja, milyen fontos szerepet játszott a brazil légiós abban, hogy az újonc várdaiak kiharcolták a bennmaradást, és ezt a szurkolók is elismerik. A védelembe két ferencvárosi, a jobbhátvéd Lovrencsics Gergő (FTC) és a belső védő Miha Blazic (FTC) került be a legnagyobb szavazataránnyal, a 4422 voksoló 68, illetve 65 százalékban választotta be kettejüket. A szlovén védő már ősszel is befért az olvasói álomcsapatba, akárcsak a fehérváriak oszlopa, Juhász Roland (Mol Vidi). Balhátvédként viszont senki sem kapott kiemelkedően sok voksot, így az a Holender Filip (Honvéd) került a posztra, aki a kispestieknél már szerepelt a védelem bal oldalán (igaz, ott három belső védős rendszerben), és miután az NB I-ben ebben az idényben 33 meccsen 16 gólt szerzett balszélsőként, mindenképp rászolgált arra, hogy tagja legyen olvasóink álomcsapatának, nem mellesleg ő gyűjtötte a legtöbb szavazatot a nem ferencvárosi játékosok közül.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki volt az idény legjobb edzője?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A középpályára bekerülő Loic Nego (Mol Vidi), Sigér Dávid (FTC), Fernando Gorriarán (FTC) trió egyaránt 60 százalék körüli szavazatarányt ért el. Ivan Petrjak (FTC) 43 százalékkal került be az álomcsapatba a bal szélre, de így is több száz vokssal többet kapott, mint az utána következők.

Előre Varga Roland (FTC) és a Holenderrel holtversenyben társgólkirály Davide Lanzafame (FTC) került. Utóbbi ősszel is a legtöbb voksot kapta, most 80 százalékkal végzett az élen, ezzel olvasóinknál az év játékosa címet is kiérdemelte.

Összegezve a fentieket: egy-egy kisvárdai és honvédos, két fehérvári és hét ferencvárosi játékos került be olvasóink álomcsapatába, a 11 futballistából hatan légiósok.

Az év edzője pedig a DVSC-vel 3. helyen végzett Herczeg András lett, 64 szavazattal megelőzve a bajnok Ferencváros ukrán trénerét, Szerhij Rebrovot.

Davide Lanzafame kapta a legtöbb szavazatot olvasóinktól (Fotó: Török Attila)
Davide Lanzafame kapta a legtöbb szavazatot olvasóinktól (Fotó: Török Attila)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik