Nemzetisport.hu 2013.01.30 17:13 Frissítve: 2014.09.05 01:06

Lanzafame is pályára lépett a 4–2-re nyerő Honvédban

A Budapest Honvéd labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 4–2-re legyőzte a szlovákiai FC Nitrát. A kispestiek Souleymane Diaby duplája után vezettek a szünetben, majd a második játékrészben Hervé Tchami és Délczeg Gergely is betalált, miközben először ölthette magára a piros-fekete mezt az olasz csatár, Davide Lanzafame. A Haladás ugyancsak 4–2-re nyert az Ajka ellen, a Lombard Pápa 1–1-es döntetlent játszott a PFLA vendégeként, a Siófok 3–2-re legyőzte a Veszprémet, míg a Paks 2–1-re kikapott a horvátországi edzőtáborban.

A Honvéd-szurkolók kíváncsiak voltak rá, mit tud a Juventusnál is megfordult Lanzafame (fotó: Szabó Miklós)

 

A Budapest Honvéd a Nitrát fogadta, és 4–2-re legyőzte szlovákiai ellenfelét. A Felcsúton részleges combizom-szakadást szenvedett Alekszandar Ignjatovics nem játszhatott a kispestieknél, a védő gyógyulása két-három hetet vesz igénybe. A Honvédban az utolsó harminc percre beszállt az Olaszországból érkezett új szerzemény, a korábbi Juventus-csatár, Davide Lanzafame, aki biztató játékot nyújtott, valamint lehetőséget kapott a próbajátékon lévő 24 éves román Claudiu Pascariu (az FCM Targu Mures futballistája) is.

A piros-feketék Souleymane Diaby duplájával gyorsan kétgólos előnyhöz jutottak, majd a második játékrészt is a hazaiak gólja nyitotta Hervé Christian Tchami révén. Ugyan a tömegek cserék után a nyitraiak szereztek két gyors gólt, ám a találkozó végére Délczeg Gergely tett pontot büntetőből szerzett találatával, így 4–2-re nyert a Honvéd.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BUDAPEST HONVÉD–FC NITRA (szlovákiai) 4–2
(2–0)
Bozsik-stadion (műfüves pálya), 300 néző. V:  Fenyvesi Sz. (Kovács P., Ember T.)
HONVÉD: Kemenes (Czuczi, 77.) – Ikene-King (Nagy G., a szünetben), Lovric, Pascariu (Faggyas, 70.), Baráth – Zsivanovics (Weinzimmer, 56.), Hidi (Johnson, 62.), Diarra (Vécsei, a szünetben) – Ivancsics (Lanzafame, 60.) – Vernes (Tchami, a szünetben), Diaby (Délczeg, a szünetben). Vezetőedző: Marco RossI
A Honvéd gólszerzői: Diaby (2), Tchami, Délczeg (11-esből)

Döntetlent játszott egymással az élvonalbeli Lombard FC és a másodosztályú Puskás Akadémia. A PFLA-ból Nagy Dániel betegség, Junior húzódás miatt maradt ki a keretből, ellenben bekerült két fiatal: Tóth László már a Honvéd elleni felkészülési meccsen is bizonyíthatott, míg Szelei Donát először játszhatott az NB II-es csapatban.

A vezetést a Pápa szerezte meg, némiképp váratlanul: Papucsek Barna szabálytalanul szerelte Tóth Bencét, a tizennyolc méterről megítélt szabadrúgást a sértett lőtte kapura, a labda megpattant a sorfalban álló Aposztolopuloszon és a meglepett Pajovics mellett a kapuban kötött ki. Az egyenlítő gólt Szakály Dénes és Gajdos Zsolt hozta össze. Az irányító harcos labdaszerzés után tette középre a labdát, ahol érkezett a szélső, és kilenc méterről passzolt a kapu közepébe.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PUSKÁS AKADÉMIA–LOMBARD PÁPA 1–1
(0–1)
Felcsút, 200
néző. V: Kovács Z.
PUSKÁS AKADÉMIA:
Pajovics (Sándor) – Margitics, Papucsek (Papp Sz.), Aposztolopulosz (Vaszicsku), Farkas N. (Nagy Zs.) – Tóth B., Soós (Szelei) – Szakály D. – Gajdos, Zsolnai (Nakamura), Baracskai (Tóth L.). Vezetőedző: Benczés Miklós
LOMBARD: Szűcs L. – Nagy S. (Enyingi), Dlusztus, Rodenbücher (Tóth G.), Németh M. (Présinger) – Maróti (Horváth L.), Makszimovics, Tóth B. (Yusef Mohamed)– Quintero, (Dóczi), Beliczky (Grőber), Arszics (Szabó O.). Vezetőedző: Zsivóczky Gyula
G:
Gajdos ill. Tóth B.

Az FGSZ-Siófok 3–2-es győzelemmel zárta az NB II-es Veszprém elleni mérkőzését. A siófokiaknál a Ferencvárostól kölcsönvett Máté János duplázott, mellette Horváth Bence volt még eredményes. A siófokiakkal készülő soproni Varga Krisztián ezen a meccsen is pályára lépett, de sorsa továbbra sem dőlt el, még nem szerződtetett játékosa a klubnak.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SIÓFOK–VESZPRÉM FC 3–2
(2–1)
Siófok, 100 néző. V: Agócs.
SIÓFOK: Heinrich – Kiss Zs. (Pécseli, 60.), Nyári, Fehér Zs. (Deák, 45), Fodor M. (Fejes A., 45.) – Menyhárt (Horváth B., 60.), Windecker (Gál A., 45.), Kiss M. (Kecskés, 45.), Varga K. (Dajic, 45.) – Melczer V. (Nagy T., 60.), Máté J. (Pál Sz., 60.). Szakmai igazgató: Horváth Károly
VESZPRÉM: Kovács A. (Dániel) – Nagy Á (Mosberger), Molnár M., Császár (Nagy I Gergő), Bosnjak – Nikolin, Nyitrai, Hevesi-Tóth, Thiago – Nagy II Gergő (Melczinger), Molnár T. Vezetőedző: Vágó Attila
G: Máté J. (2), Horváth B., ill. Molnár T., Hevesi-Tóth

Az MVM Paks 2–1-es vereséget szenvedett a horvát élvonalbeli NK Zadartól. A magyar együttesnek ez volt az első meccse a novigradi edzőtáborban, és a csapat hivatalos honlapjának beszámolója szerint kevés helyzetet, de annál nagyobb küzdelmet hozott a meccs.

Az első félidő után a horvátok vezettek, majd szünet  után növelték előnyüket. A Paks csak a 77. percben tudott szépíteni, amikor Vayer Gábor passzából a fiatal Pintér Norbert lőtt a jobb felső sarokba.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NK ZADAR (horvát)–MVM PAKS 2–1
(1–0)
Novigrad
PAKS: Csernyánszki (Kiss M., 75.) – Heffler T. (Mészáros I., 64.), Éger, Fiola (Berkó, 75.), Szabó J. (Czinger, 72.) – Könyves (Sifter, 46.), Bartha (Feil, 78.), Báló (Pintér N., 72.), Heffler N.  (Vayer, 46.) – Eppel (Hahn J., 72.), Tököli (Lázok J., 46.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
A Paks gólszerzője: Pintér N. (77.)

A Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1–0-ra legyőzte a Szegedet, a mérkőzés rendhagyó módon két harmincperces és egy negyvenperces „harmadból” állt. A KTE-ben pályára lépett a próbajátékon szereplő grúz jobb oldali középpályás Zsivi Joszeliani, és a libériai válogatott támadó középpályás Marcus Macauley, illetve a két új igazolás, Rajczi Péter és Mogyorósi József is. A hazai mezőnyfölényt végül Eugene Salami váltotta gólra, aki Patvaros Zsolt indítása után elhúzta a labdát a kapus mellett, majd az üres kapuba gurított.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KECSKEMÉTI TE–SZEGED 1–0
(0–0)
Kecskemét, 200
néző. V: Ámán
KTE, 1. félidő:
Borszéki – Mogyorósi, Vaskó, Póti, Forró – Szavics, Diaz – Joszeliani, Hullám (Pekár), Balázs Zs. – Rajczi. 2. félidő: Borszéki – Koszó, Mboussi, Varga R., Mohl – Vukaszovics, Patvaros – Macauley, Bertus, Nagy P. – Salami. Vezetőedző: Horváth Ferenc
SZEGED, 1. félidő:
Trepák – Farkas M., Petrók, Kapic, Dedics – Kéri, Markovics, Ulviczki, Kiss R. – Jovánczai, Timm. 2. félidő: Belecan – Laczkó J., Tóth I., Kovács M., Radnai – Geiger, Borbély, Farkas Z. (Gémes), Gomez – Sztipancsevics, Varga B. Vezetőedző: Gálhidi György
G:
Salami

A beszámolók szerint hatalmas ködben lejátszott találkozón győzte le vendégként 4–2-re a Diósgyőr a másodosztályú Mezőkövesdet. A találkozó első percében megszerezte a vezetést a DVTK, a 21 éves Bogát Péter passzolt közelről a hálóba, majd mintegy 15 perc után nagy köd ereszkedett a pálya fölé, ami erősen nehezítette a folyamatos játékot. A második félidőben mindössze 35 percet játszottak a felek, a sorcsere ellenére is fölényben játszott az NB I-es csapat, ám a Mezőkövesd egyenlített.

Két perccel később azonban visszavették a vezetést a piros-fehérek: Rudolf Gergely ment el a jobb szélen, középre passzolt, a fiatal Icsó Zsolt érkezett, és a kapuba passzolt. Újabb egyenlítés következett, ám Mohamadou Abdouraman újra a vendégeket juttatta előnybe, Michal Hanek pedig eldöntötte a mérkőzést.

„Sajnos nem tudom értékelni a mérkőzést, mivel a hatalmas köd miatt nem láttam belőle semmit. Azonban volt haszna a meccsnek, mivel a fiúk mozogtak, így gyakorlatilag edzettünk egy jót” – mondta klubja honlapjának a mérkőzés után Szentes Lázár, a DVTK vezetőedzője.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MEZŐKÖVESD-ZSÓRY–DVTK 2–4
(0–1)
Mezőkövesd, 300 néző. V: Nagy R.
MEZŐKÖVESD: Szántai – Hegedűs, Szalai, Lakatos B. (Kardos), Bényei (Nagy P.) – Dobos (Csirmaz), Farkas B. (Bagi), Bognár – George (Bogdány), Petneházi, Farkas J. (Kemény). Vezetőedző: Véber György
DVTK, 1. félidő: Tajti – Takács P., Nagy T., Hutter, Eperjesi – Gallardo, Timkó, Fernando, Bogáti – Szabó B. B., Icsó. 2 félidő: Tajti – Vági, Vadász, Hanek, Gohér – Gosztonyi, Sekour, Abdouraman, Luque – Rudolf, Icsó. Szakmai igazgató: Szentes Lázár
G: Kemény, Petneházi, ill. Bogáti, Icsó, Abdouraman, Hanek

A Haladás 4–2-re nyert a másodosztályú Ajka otthonában. A Veszprém megyeiek kétgólos hátrányból egyenlítettek a második játékrész közepén, ám a hajrában Radó András kétszer is bevette a kaput, így magabiztosan győztek a zöld-fehérek.

Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője a sérültek – Ugrai Roland, Tóth Péter, Búrány Zoltán, Rajos Gábor, Kulcsár Kornél és Kenesei Krisztián – mellett nem számított Guzmics Richárdra, akit a jövő heti, válogatott találkozó miatt pihentetett. Gyurján Bence, Czafit Richárd és a próbajátékon lévő Márkus Gábor pedig a Haladás NB II-es csapatának edzőmeccsén szerepelt.
 
Andorka Gábor fejjel szerzett vezetést a vendégeknek, majd még az első félidőben Schimmer Szabolcsnak is adott egy gólpasszt. Szünet után is a vendégek domináltak, ám egy pontrúgásból, illetve egy kontrából szerzett gól után egyenlítettek az ajkaiak. A 72. percben Radó András lőtt a hálóba, majd a 85. percben ismét ő vette be a kaput szabadrúgásból.

„Gyorsan, kombinatívan futballoztunk, azt az egyet sajnálom, hogy rengeteg helyzetet elpuskáztunk” – értékelt a haladas.hu-nak Artner Tamás.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
AJKA–HALADÁS 2–4
(0–2)
Ajka, műfű, 300 néző. V: Szabó
HALADÁS: Rózsa (Gőcze, 60.) – Schimmer, Fehér Z., Devecseri (Jagodics M., a szünetben), Halmosi – Simon, (Kalász, a szünetben), Iszlai – Nagy G., Radó, Németh M. (Farkas M., a szünetben) – Andorka (Szakály A., 65.). Vezetőedző: Artner Tamás
G: Kovács Zs. (60.), Major (65.), ill. Andorka (25.), Schimmer (40.), Radó (72., 85.)

A PMFC 6–1-re legyőzte a horvát harmadosztályú Croatia Grabrovnicát szerda este. A baranyaiak új játékosa, Simon Attila két gólt szerzett a találkozón.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PMFC–CROATIA GRABROVNICA 6–1
(4–1)
PMFC, 1. félidő: Dibusz – Lázár P., Balogh B., Lantos, Nagy J. – Kővári, Horváth A. – Beke, Szatmári, Horváth Zs. – Simon A. 2. félidő: Sánta – Fodor, Causic, Lantos (Krejcí), Nagy J. (Zeljkovic) – Akassou, Uzoma – Beke, Márkvárt, Horváth Zs. (Nagy O.) – Simon A. (Grumics)
G: Horváth A., Simon 2, Horváth Zs., Fodor, Akassou, ill. Jambrusic

2019.06.17 20:26:24

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A futball első emberének rangja van a városban.

2019.06.17 16:21:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Tekintse át csapatonkénti bontásban a nyári edzőmeccsek és edzőtáborok tervezett menetrendjét!

2019.06.14 19:22:49

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Hiányérzet van benne, de büszke rá, hogy a klubtörténet egyik legsikeresebb edzőjévé vált.

2019.06.15 17:10:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Isael az első félidőben, Szihnyevics a fordulás után talált be a szlovén csapat ellen.

2019.06.15 08:10:14

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Both Józseffel vendégeskedtünk a volt szövetségi kapitánynál, akinek sportszerű levelet írt a korábbi rivális Ferencváros.