KTE: rendezik a tartozást, az NB III-ban indulnak - van jövő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 09:10
null
A KTE az NB III-ban folytatja, kérdés, a játékosok közül kikkel (Fotó: Mirkó István)
Mint beszámoltunk róla, a Kecskemét az egyik azon klubok közül, amelyek sem az NB I-es, sem az NB II-es követelményeknek nem feleltek meg, így a következő szezont minden bizonnyal a harmadosztályban kezdi meg. Ennek ellenére a klubnál biztosítva van a stadionépítés és az akadémia jövője is.

Nincs kihatással a stadionépítési projektre, hogy a KTE nem az első osztályban szerepel az ősztől – jelentette ki Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a csütörtöki kecskeméti közgyűlésen.

„Ez független attól, hogy nekünk most első osztályban van csapatunk, vagy nincs – idézi a baon.hu Szemereyné Pataki Klaudiát. – A városi sportlétesítmények fejlesztéséhez kapott a város támogatást. Aláírt támogatási szerződés van, zajlanak a közbeszerzések, ezek után nem tudom elképzelni, hogy visszafordulunk ebből a folyamatból.”

„Hónapról hónapra foglalkoztunk a KTE kérdésével, sorsával. Bízunk benne, hogy a kosarasokhoz hasonlóan, kitartó munkával tud majd építkezni, és sikereket ér el” – mondta a polgármester, aki azt is kijelentette: az utánpótlásban rengeteg gyermek focizik, ezért szerinte van jövője a kecskeméti futballklubnak, az infrastruktúra felújítása pedig éppen a tehetségek kineveléséhez kell.

Áprilisban egy sajtótájékoztatón az hangzott el, hogy a Széktói Stadion átépítése idén novemberben kezdődhet el. A Nemzeti Stadionfejlesztési Program részeként, összesen 800 millió forintból korszerűsítik jövő nyárra a létesítményt. Az átépítéssel a futópálya kikerülne, cserébe fedett lelátós atlétikai centrum épülne a jelenlegi 4-es pályán, egy kormányhatározat erre 570.5 millió forintot jelölt meg forrásként.

A kecskemeti.te.hu beszámolt arról is, hogy a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Labdarúgó Akadémia és a Kecskeméti LC-KTE SI zavartalan működése biztosítva van. Rózsa Pál tulajdonos csütörtökön a gárda öltözőjében járt, és megnyugtatta a labdarúgókat, rendezik a feléjük fennálló tartozást.

A tulajdonos beszélt arról is, hogy a következő évadban az NB III-ban kíván indulni a KTE. Elképzelhető, hogy a mostani keretből néhányan vállalják a harmadik vonalat, melléjük érkezhetnek a Mercedes-KLA akadémistái.

Az új stadion látványterve
Az új stadion látványterve
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik