Nemzetisport.hu 2013.02.18 13:21 Frissítve: 2014.04.21 01:02

KTE: Burgos a Vidihez igazoló honfitársáról is beszélt

A labdarúgó NB I-ben szereplő KTE-Phoenix Mecano salvadori támadója, Rafael Burgos a klub hivatalos honlapjának nyilatkozva elmondta, örül, hogy visszatérhetett Kecskemétre a sikeres Közép-Amerika Kupa-szereplés után, és a Videotonhoz igazoló honfitársáról, Arturo Álvarezről is szót ejtett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Közép-Amerika Kupában bronzérmet szerzett a kecskeméti támadóval, Rafael Burgosszal felálló salvadori válogatott, miután a bronzmeccsen 1–0-ra legyőzte Belizét.
„Nagyon fontos ez az eredmény Salvador számára, hiszen valóban régen örülhettünk éremnek. Viszontagságos út vezetett hozzá, igaz a csoportkört követően már csak a tornagyőzelem lebegett a szemünk előtt. A Costa Rica elleni vereség után ugyan csalódott volt mindenki, de a bronzmeccsen újra maximális motivációval küzdöttünk. Összességében boldog voltam a Belize elleni győzelem után. Természetesen emellett óriási megtiszteltetés volt az is, hogy vieslhettem a csapatkapitányi karszalagot, a csapattársak is örültek a döntésnek" – mesélt Burgos a Közép-Amerika Kupáról.

A salvadori játékos azt is elmondta, hogy semmilyen különleges bánásmódban nem részesül azért, mert Európában játszik, hiszen egyre több csapattársa követi a példáját.

„Nem kezelnek másként, csak mert európai légiós vagyok. Egyre több honfitársam kerül Európába, Arturo Álvarez például most igazolt a Videotonhoz, így már nem én vagyok az egyedüli Magyarországon sem. A teljesítményemet persze nyomon követik, és a KTE szereplésére külön odafigyelnek" – mondta.
Burgos visszatérése után azonnal játszhatott, a Mezőkövesd ellen 4–1-re megnyert felkészülési mérkőzésen góllal és gólpasszal segítette csapatát.

„Boldog vagyok, hogy újra Kecskeméten lehetek, és örülök, hogy rögtön eredményesen játszottam. A bajnokságban is ezt a formát szeretném tartani. Gólokat szeretnék rúgni, gólpasszokat adni. A maximumot akarom kiadni magamból, ezzel a csapatot minél jobb eredményekhez segítve. Több új arc is van a keretben, de biztos vagyok benne, hogy sikeresek leszünk" – zárta az interjút Burgos.

A Kecskemét legközelebb pénteken, a Békéscsaba ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen.
2020.05.29 20:50:10

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A vastapsot kapó, 1954-ben nyertes nyugatnémetek helyére odaképzeltem Aranycsapatunk akkor még élő legendáit, Puskást, Grosicsot és Buzánszkyt.

2020.05.29 19:33:22

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Már az első félidőben öt góllal vezettek a zalaiak, és a győzelemmel felugrottak a 8. helyre a tabellán.

2020.05.28 15:48:12

Labdarúgó NB I M. G.

Felcsútra megy a listavezető Ferencváros, Paksra a Fehérvár, a liláknak Kisvárdán kellene javítani.

2020.05.28 22:28:13

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ne félj, babám, pályán a Tabán!