Kapussors: Koszta nekiment Dibusznak és elárulta a saját titkát is

Vágólapra másolva!
2016.09.12. 08:45
null
Koszta János még mindig nagyon szeret védeni (Fotó: NS-archív)
Mint azt a múlt héten jeleztük, az 57 éves Koszta János újra kapuba állt, vasárnap ő védte a Pest megyei II. osztály Déli csoportjában szereplő Dunavarsány kapuját az Újhartyán elleni, 2–0-ra megnyert bajnoki mérkőzésen. A háromszoros válogatott kapus hétfőn a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának volt a vendége.

 

Koszta János először is hangsúlyozta, annak köszönhetően állhatott újra a kapuba, hogy megfelelő fizikai állapotban van, és azért is vállalta a szereplést, mert továbbra is nagyon szereti mindazt, ami hozzátartozik a kapusok életéhez.

NÉVJEGY: KOSZTA JÁNOS

Név: Koszta János

Született: 1959. március 18., Sajószentpéter

Csapatai: Borsodi Bányász (1977–1983), Honvéd Papp József SE (1982–1983), Videoton (1983–1989), Vác (1989–1995), BVSC (1995–1999), háromszoros válogatott (1991–1994)

Eredményei: UEFA-kupa-döntős (1985, Videoton), magyar bajnok (1994, Vác), bajnoki ezüstérmes (1992, 1993, Vác; 1996, BVSC), bajnoki bronzérmes (1985, Videoton), Magyar Kupa-döntős (1991, 1992, 1995, Vác; 1996, 1997, BVSC)

„Hogy mikor voltam legutóbb sérült? Hú, nagyon régen! Még 1997-ben, a BVSC-nél. Ezért is tudtam újra a kapuba állni, és azért, mert még mindig nagyon szeretek védeni. Szeretem az ütközéseket, azokat a helyzeteket, amik egy szabadrúgásnál adódhatnak. Mindent, ami hozzátartozik a futballhoz. A kapussors örökös csata a csatár és a kapus között” – fogalmazott az 57 éves Koszta, aki ugyanakkor hozzátette, a hétvégi meccs csak egy beugrás volt a dunavarsányi kapus, Szili Zsolt eltiltása miatt, nem tervezi, hogy a szezonban még védeni fog.

„A meccsekre elmegyek, megnézem a találkozókat, de át sem öltözöm. Viszont ott leszek a lelátón, ha baj van. 2017 nyarától azonban már nem igazolok sehova, befejezem, az én koromban már első a család” – mondta mosolyogva Koszta, aki általánosságban is beszélt a kapusokról, és kérdésre válaszolva kitért a magyar válogatottra is.

„Úgy gondolom, ahhoz hogy valakit kapusnak nevezhessünk, be kell érni. A 18-20 éves kapusokat én csak növendékeknek nevezem. Ők ugyanis fejben nem értek be, meg kell tanulniuk, hogy mit jelent hibázni, hogyan kell tudni feldolgozni egy hibát. Egy fiatal játékosnak ugyanis ez még sokkal nehezebb lelkileg.”

„Király Gáborral kapcsolatban úgy vélem, jó ütemben hagyta abba a válogatott szereplést. Egy bizonyos kor után elfárad az izomzat, kell egy regenerációs időszak, ami Király estében most az Eb miatt nem volt meg. Gulácsi Pétert jó kapusnak tartom, nem véletlenül véd a Bundesligában, Király után én is rá tettem volna a voksomat a válogatottban. Megyeri Balázsnak még időre van szüksége új klubjánál, viszont Dibusz Dénessel nem vagyok elégedett. Volt egy nagyon jó időszaka, ám most kellenének tőle igazán a bravúrok a klubjában, de erre jelenleg nem érzem képesnek. Hoz egy közepes átlagot, ám ennél többet várnék tőle. Talán túl stabil a helyzete a kezdőcsapatban, ki kellene ebből zökkenteni, hogy újra olyan formába kerülhessen, mint korábban volt” – vélekedett Koszta a válogatott kapusokról, köztük a ferencvárosi Dibuszról.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik