DAVIDE LANZAFAME 2020.05.22 08:31 Frissítve: 2020.05.23 13:23

KoroNapló: Davide Lanzafame ismét tétmérkőzésre készül

A megterhelő időszak után ismét tétmeccsre készül a Budapest Honvéd olasz támadója, aki hetvenszázalékos együttesekre és mentálisan erős kispesti csapatra számít.

Davide Lanzafame készen áll a folytatásra (Fotó: Balogh Dávid/Honvéd FC)


„Mindenki számára megterhelő volt az elmúlt időszak, nehéz helyzetben voltunk, de szerencsére most már jobb a helyzet. Elkezdhetünk visszatérni a korábbi életünkhöz, és ha minden jól alakul, hamarosan visszaáll a rend. Erősnek kellett maradni, boldog vagyok, hogy pozitív irányba változik az életünk.

Azt láttam, hogy Magyarországon fegyelmezettek voltak az emberek, betartották a szabályokat, így jóval alacsonyabb volt a megbetegedések aránya, mint több országban, például nálunk, olaszoknál. Fontos, hogy élvezzük az életet, értékeljük, amink van, érezzük jól magunkat, viszont figyeljünk oda a szabályokra. Két-három fontos és egyszerű szabályról van szó, tartsuk be őket, ez mindannyiunk számára sokat segít.

Boldog vagyok, hogy végre hivatalos mérkőzést játszhatunk, mert a hangulat semmivel sem hasonlítható össze. Sokkal nagyobb az adrenalin, a tét, szeretem a fontos meccseket, ráadásul rögtön a Magyar Kupa elődöntőjével folytatjuk az idényt.

Ez a sorozat számunkra most olyan, mint a Bajnokok Ligája, sikerrel akarjuk venni az előttünk álló akadályt. Ismerjük a Honvéd múltját, a klub sikereit, szeretnénk újabb jó eredményt elérni. Persze tisztában vagyunk az MTK képességeivel, megadjuk a tiszteletet, de nem lehet kérdés, hogy be akarunk jutni a fináléba. Nem számít, hogy a vetélytárs az NB II-ben szerepel. Láthattuk, hogy magabiztosan vezette a másodosztályt, megérdemelten jutott vissza az élvonalba. Szerintem egyik csapat sincs tökéletes formában, maximum hetvenszázalékos állapotban lehetünk, elvégre kimaradtak a mérkőzések, a csapatedzések, ami nélkülözhetetlen a futballista számára.

Ebben a helyzetben a legfontosabb a megfelelő mentalitás, fejben kell készen állni, és érzésem szerint rendben vagyunk ezen a téren. Tudjuk, mi a célunk és mit kell tennünk az eléréséért. Fejben erősek vagyunk, és a fizikai állapot, illetve a forma is egyre javul.”

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Juhász Dorka (Egyesült Államok), Kemény Dénes (Magyarország), Krueger John-Henry (Egyesült Államok), Davide Lanzafame (Magyarország), Planéta Szimonetta (Franciaország) 

Korábban: Gulácsi Péter (Németország), Ligetvári Patrik (Spanyolország), Pádár Krisztián (Oroszország), Vojvoda Dávid (Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

2020.05.24 22:22:56

Labdarúgó NB I Sz. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.05.23 20:30:29

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Remélhetően mindenki egészséges maradt a zárt kapuk mögött.

2020.05.23 19:05:01

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A hazai csapat végig jobban játszott, de a Honvéd jól védekezett, gól nélküli döntetlennel várhatja a kupavisszavágót.