S. T. J. 2019.08.24 23:01

Kopasz a lenyűgöző taktikájáról; Fucsovics: Nem akartam elhinni

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

Munkatársaink ott voltak az OTP Bank Liga 4. fordulójának valamennyi szombati mérkőzésén, így a Hidegkuti-stadionban is, ahol folytatódott a két együttes eddigi sorozata. A pályaválasztó Bp. Honvéd sorozatban a negyedik meccsét is elvesztette, hiába duplázott a visszatérő Davide Lanzafame, míg a DVSC zsinórban harmadszor is nyert. Hogy mi történt a Hungária körúton még, és persze a többi pályán, kiderül helyszíni beszámolóinkból.

Remekül rajtolt a férfi kézilabda NB I-ben a Telekom Veszprém, amely az előrehozott mérkőzésen 19 gól különbséggel nyert a Dabas ellen. A gárda új csapatkapitánya, Lékai Máté lapuknak elmondta, az első közös felkészülés David Davis edzővel olyan volt, amilyenre előzetesen számítottak, így jelentős hangsúlyt fektettek az erőnléti felkészítésre. A válogatott játékos arról is beszélt, hogy megtanulták, a lényegi kérdések tavasszal dőlnek el, de az őszt sem szabad lezserül venni.

Fantasztikus magyar sikert ünnepelhetett – és alaposan meg is ünnepelte – a Maty-éri pálya hatezer nézője. Az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Kopasz Bálint diadalmaskodott a legnagyobb presztízsűnek tartott számban, a K–1 1000 méteren, ráadásul lenyűgöző taktikával. Hogy mit gondol minderről a sportág első tokiói kvótása, és hogyan élte meg a versenyt edző-édesanyja, Demeter Irén, megtudhatják szegedi helyszíni riportunkból.

Munkatársunk New Yorkban, a US Open főtábláján lévő Fucsovics Mártont faggatta, aki az idén már ötödik alkalommal találkozik majd Nikoloz Baszilasvilivel. Az eddigi mérlege nem rossz, hiszen a négyből háromszor legyőzte grúz ellenfelét, de mégiscsak a világranglista 18. helyezettjéről van szó. „Elsőre nem akartam elhinni, hogy már megint ő” – mondta Fucsovics, aki arról is beszélt, hogy van lelkileg a sorozatban elszenvedett négy vereséget követően.

2020.06.02 21:12:49

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Oda lehet érni itthonról a csúcsra magyar futballedzőként.

2020.06.02 15:42:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A góllövőlista vezetője 9-es osztályzatot kapott. Az NS szerint Iványi Zoltán tévedett Diósgyőrben.

2020.06.01 21:21:35

Labdarúgó NB I VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Többször is egy fatörzs mögött megbújva toporgott…

2020.06.01 17:12:20

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A majd' hét év után búcsúzó tréner exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak: elképzelhetetlennek tartja az NB II-es Újpestet.