Kondás: A Realnál vagy a Barcánál is lehet rossz széria

SINKOVICS GÁBORSINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 12:09
null
Kondás Elemér csapata kimászott a gödörből (Fotó: MTI)
Kondás Elemér, a labdarúgó NB I-ben hetedik helyen álló DVSC-Teva vezetőedzője örül, hogy csapata túl van a hullámvölgyön, s elmondta, még nem egyeztetett a tulajdonossal a téli erősítésekről.

 

– Nyugalom, békesség?
– A Debrecenre mindig is jellemző volt ez – felelte a Loki vezetőedzője, Kondás Elemér a Nemzeti Sport kérdésére. – A legnagyobb gondok, bajok közepette is igyekeztünk higgadtak, nyugodtak maradni. És ez vonatkozik a vezetőkre, a szakmai stábra és a játékosokra egyaránt.

– Ez az igazi dopping! Jön egy-két váratlan vereség, kisebb-nagyobb hullámvölgy, és nem azon kell agyalnia az edzői szoba mélyén, hogy akkor kirúgják-e vagy sem, hanem dolgozhat tovább, hogy a dolgok jobbra forduljanak.
– Ez így van. A Debrecenre sohasem volt jellemző a kapkodás, és a gyengébb szériánk közepette is tudtam, van kiút, hogy együtt lépünk majd túl a nehézségeken. Így is lett. Akkoriban is hangsúlyoztam, tudjuk a megoldást, mi kell ahhoz, hogy magunkra találjunk. Azt sem rejtettem, rejtettük véka alá, hogy egy-két nap alatt aligha sikerül magunkra találni, hogy idő kell ehhez.

– Tulajdonképpen négy fordulón át tartott a Loki vesszőfutása.

– Nem mondok vele újat, de a világ bármelyik csapatánál előfordulhat hasonló széria. A Real Madridnál, a Barcelonánál, vagy ott van például a Borussia Dortmund, amely a Bajnokok Ligájában remekül szerepel, a német bajnokságban pedig csak szenved. Különben nem akarok már ezzel a negatív sorozattal foglalkozni, szerencsére túl vagyunk rajta. Annyit azonban megjegyeznék, hogy ott, és akkor is alakulhattak volna másként a dolgok. Igazából csak a Pécs elleni hazai vereség kínos és megmagyarázhatatlan. A Kecskemét ellen rengeteg ziccert hagytunk ki, győznünk kellett volna, a Pakstól pedig úgy kaptunk ki, hogy még az ellenfél edzője is elismerte, szerencséjük volt.

– Már csak négy pontra vannak a dobogótól.
– Jövünk fel, de ez még csak a kezdet, az a célunk, hogy a dobogón végezzünk, s hogy újra kilépjünk a nemzetközi porondra, még akkor is, ha jövő nyáron a világ végére kell utaznunk.

– A Videoton viszont már tizenöt pontra ment el… Ez irdatlanul soknak tűnik.

– Ne felejtse el, hogy még van tizenhat forduló hátra. S ezzel kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, ha mi vezetnénk tizenöt ponttal, akkor sem lehetnénk nyugodtak. Gyanítom, a Videotonnál sem dőltek még hátra.

– Tervez változást a keretben a téli szünetben?
– Erről még nem egyeztettem a klub tulajdonosával. Elárulom, nyáron is szerettünk volna igazolni, de aki jött volna, azzal nem lettünk volna előrébb, aki viszont befért volna hozzánk… Inkább meg sem mondom, hogy mennyit kért.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, KONDÁS ELEMÉR MIT GONDOL A SZINTE NÉZŐK NÉLKÜLI LOKI-MECCSEKRŐL, ILLETVE A NEMZETKÖZI KUPASZEREPLÉS HÁTRÁNYAIRÓL, KERESSE A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁT – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik