Klublegenda és 30 éves kapusedző a Loki szakmai stábjában

Vágólapra másolva!
2011.01.04. 19:30
null
Sándor Tamás az egyéni képzésben segédkezhet (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Szinte teljesen kicserélődik a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának stábja: a debreceni klubnál egy napon belül új ember került a klubigazgatói, a technikai vezetői és a kapusedzői posztra, a stábhoz ráadásul csatlakozott a klublegenda Sándor Tamás is.

A DVSC klubtörténetének egyik (ha nem a) legnagyobb kedvence, Sándor Tamás is szerepet kapott a labdarúgócsapat szakmai stábjában: a klub közleménye szerint Sándor az NB II-es csapatnál lesz pályaedző, a játékosok egyéni képzésében segédkezik, de az első csapat szakmai munkájában is részt vesz.

„Régebben is voltak beszélgetéseink az elnök úrral, de akkor még nem találtuk meg azt a munkakört, amit végezhettem volna, most azonban igen: a második csapat pályaedzője leszek Kondás Elemér mellett. Emellett az első csapatnál, ha szükség lesz ránk, segédkezünk a közeljövőben, valamint a klub már régóta tervezte, hogy a fiatal játékosok egyéni képzésben vegyenek részt, és ezt a feladatot is ellátjuk. Izgatottan várom a munkát. Szeretnék tapasztalatot szerezni, ami az idő múlásával szükséges lesz az edzősködéshez. Jó döntésnek tartom, hogy a Debrecennél külföldi edző van, hiszen teljesen más mentalitás. Remélem, sokat fogok tanulni, és szeretném a játékosmúltamból szerzett tapasztalataimat átadni a fiataloknak." – nyilatkozta Sándor.

Egyelőre kérdéses, hogy a Loki egykori sztárja folytatja-e aktív labdarúgó-pályafutását a megye I-es Báránd együttesében.

Korábban a Debrecen több változást is bejelentett: dr. Róka Géza látja el a jövőben a klubigazgatói teendőket, Erdélyi Miklós az új kapusedző, Frida Ferenc pedig az új technikai igazgató.

Róka Géza évekig az MLSZ-ben dolgozott, a mindössze 30 évesen a kapusedzői posztra került, Mező Józsefet váltó Erdélyi és a Horváth Bélát váltó Frida pedig ezer szállal kötődik Debrecenhez – mindketten a klub saját nevelésű játékosai voltak.

„Nagyon nagy megteszteltetés, hogy ilyen fiatalon felkértek erre a feladatra az ország legjobb csapatához. Debreceni vagyok, mindig is a klubhoz kötődtem, itt nőttem fel, itt lettem felnőtt játékos, és most itt leszek felnőtt edző is. Úgy egyeztünk meg a vezetőkkel, hogy az NB II-es csapatnál játékban maradok, tehát időnként beállok a kapuba. Az új edzőkkel még nem tudtam beszélni, mert nem tartózkodnak Magyarországon, vasárnap találkozom velük először, de biztos vagyok benne, remekül együtt tudunk majd dolgozni" – nyilatkozta Erdélyi a dvsc.hu-nak.

„A múlt héten megkeresett Szima Gábor úr, hogy lenne egy feladat számomra a DVSC-nél – mondta Frida Ferenc. – Akkor még nem tudtam pontosan, miről van szó, később azonban kiderült, hogy két feladatot kellene ellátnom a klubnál. Az egyik a technikai vezetőséggel járó munka, a másik pedig a GPS-rendszer használata, amellyel a játékosok terhelését mérjük, ellenőrizzük, ezáltal elősegítve az edzők munkáját. Ennek a szoftvernek a működéséről két évvel ezelőtt már beszéltünk, ám a technikai vezetői titulus egy kicsit váratlanul ért. Hatalmas megtiszteltetés, hiszen ennél a klubnál nevelkedtem, így szívesen jövök vissza, ráadásul az ország egyik legjobb csapatánál dolgozhatok."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik