Z. A. 2019.06.18 09:08 Frissítve: 2019.06.18 10:01

Kisvárda: Révész nem szól bele Miriuta munkájába

Jól tudja Révész Attila sportigazgató, hogy milyen érzés a Kisvárda kispadján ülni, az új idényben azonban a páholyból nézi a mérkőzéseket – Miriuta László munkájába nem akar belefolyni.

Révész Attila (jobbra) reméli, Miriuta László érkezésével a sportigazgatói feladatokra összpontosíthat (Fotó: Török Attila)

 

Azért ez a helyzet merőben más, mint a tavaly nyári volt. Egy évvel ezelőtt a Kisvárda Master Good június 3-án fejezte be az NB II-es bajnokságot, és mert július 21-én már kezdődött az NB I-es idény, Révész Attila sportigazgató meglehetősen nehéz helyzetbe került, hiszen alaposan bele kellett „nyúlnia” a keretbe. Mint tudjuk, a május 19-én befejeződő NB I-es idény végül bravúros bennmaradást hozott. A labdarúgók rendesen kipihenhették magukat, hiszen csak augusztus 3-án lesz az első bajnokijuk, emellett nem elhanyagolható szempont az sem, hogy csak néhány posztra szükséges igazolni.

Össze sem lehet hasonlítani az előző nyarat a mostanival – árulta el Révész Attila. – Tavaly már tavasszal megfeszültem, hogy erősítést jelentő futballistákat hozzak a klubhoz, ezúttal azonban csak néhány lyukas posztra kell igazolnunk – így összehasonlíthatatlanul több idő jut a klub körüli egyéb teendőimre, így például az akadémiánkra. De teljesen más a tárgyalási helyzetünk is. Tavaly sokkal többet kellett győzködni a játékosokat, hogy jöjjenek hozzánk, most viszont már hárman is jelentkeztek azok közül, akik egy évvel ezelőtt nem bennünket választottak. Ez mutatja, hogy jól sikerült bajnoki év van mögöttünk, ráadásul a labdarúgók azt hallják, Kisvárdán stabilitás, nyugalom van, amit a vezetők ígérnek, azt teljesítik is.”

Június 24-én, hétfőn Kisvárdán is elkezdődik a felkészülés – Miriuta László irányításával. Révész Attila korábban azt nyilatkozta, az alapcsapat kilencvenöt százalékban együtt marad, és mert a szóbeli egyezséget kötő Brana Ilics, Rados Protics és Sztavrosz Cukalasz már írásban is elkötelezte magát (a héten Anton Kravcsenko ugyancsak aláír), újabb lépést sikerült tenni ebben az irányban. Azért adódik a kérdés: mi történik, ha ajánlat érkezik a kisvárdaiak legnagyobb sztárja, a román válogatott Gheorghe Grozav iránt?

Óriási csapással ért volna fel, ha kiesünk, a bennmaradás után azonban pénzt termelhetünk – folytatta Révész Attila. – Nem titok, Grozavnak van egy kivásárlási ára, olyan bajnokságba ajánlottuk ki, mint a francia. Ha távozik is, a klub bevételre tesz szert, ráadásul már most tudjuk, hogy kivel lehetne őt pótolni. Négy külföldi labdarúgó, Pavlo Lukjancsuk, Patrick Mevoungou, Mihai Minca és Matija Misic már távozott, Zöldesi Illés Zalaegerszegről, kölcsönből jött vissza, Baranyai Ádámot Csákvárról szerződtettük, de hamarosan Rubus Tamás is aláír, és Koszta Márk kölcsönvételére szintén jó esély mutatkozik. Nem titok, többre vágyunk a bennmaradásnál, az első hat között szeretnénk végezni.”

Hogy így legyen, abban a korábbi vezetőedzőnek, Dajka Lászlónak is lehet szerepe, merthogy a klub alkalmazásában marad: összekötő lesz az akadémia és az első csapat között. Ha szükséges, egyéni képzést tart, s ha kell, tanácsokkal látja el a fiatalokat. A cél ugyanis az, hogy hosszú távon lehessen rájuk számítani. Korábban már írtunk róla, hogy amikor Dajka László ült a kispadon, Révész Attila napi szinten folyt bele az edzésmunkába, s a meccseken a kispadon foglalt helyet. Aligha szükséges hangsúlyozni, hogy ez nem volt egészséges helyzet, és a sportigazgató is elismerte: ez az állapot nem tartható fenn.

A csapat felkészítése, a szakmai munka irányítása a vezetőedzőnk, Miriuta László feladata, ebben a helyzetben a sportigazgatói feladataimra tudok összpontosítani, a mérkőzéseket a stadionunk páholyából nézem majd” – zárta rövidre a kérdést Révész Attila.

2020.05.26 20:07:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Félnivalónk nekünk van, hogy a nívó megint alulmúlja a várakozást.

2020.05.26 18:15:21

Labdarúgó NB I R. GY.

Az MTK gólt sem kapott a Magyar Kupában, mégsem jutott döntőbe, mert a Honvéd-játékosok jobban céloztak a tizenegyespárbajban.

2020.05.26 17:26:10

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kétszer is döntetlent játszott egymással a Mol Fehérvár és a Kövesd, az idegenbeli gólok döntöttek.

2020.05.26 09:19:09

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„Nem tehetünk úgy, mintha nem fenyegetne bennünket a kiesés.”