B. Z. 2020.07.03 10:52 Frissítve: 2020.07.07 08:16

Kisvárda: rengeteg a pályázó a vezetőedzői állásra

Rengetegen pályáznak a Kisvárda Master Good vezetőedzői állására, Révész Attila sportigazgató azonban pontosan tudja, milyen szakembert akar – már csak meg kell találnia.  

 

Révész Attila vágya egy tapasztalt magyar edző (Fotó: Tumbász Hédi)

Amióta június 29-én hivatalossá vált, hogy Bódog Tamás vezetőedző távozik Kisvárdáról, számtalan szakember neve felvetődött utódjaként a sajtóban: a Szeged-Csanád Grosics Akadémia portugál szakvezetője, Joao Janeiro, továbbá Pintér Attila és Preisinger Sándor is esélyes lehet.

„Még nem született meg a döntésünk, folyamatosan tárgyalásokat folytatunk, elsősorban külföldi szakemberekkel egyeztettünk – válaszolta megkeresésünkre Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója. – Rengeteg ajánlatot kaptunk az elmúlt napokban, edzők, ügynökök ajánlják magukat és ügyfeleiket, tényleg, iszonyú mennyiségű megkeresés érkezett. Kizárólag a szakmai szempontokat figyelembe véve hozzuk majd meg a megalapozott döntésünket.”

A sportigazgató elmondta: noha több külföldi trénerrel is tárgyalt a napokban, az a vágya, hogy egy külföldi tapasztalatokkal felvértezett jó magyar edzőt találjon a kispadra – ám nem egyszerű ilyenre lelni.

„Bódog Tamás ilyen volt, tőle is sokat tanulhattunk – fogalmazott Révész Attila. – Mindenképpen olyan edzőt szeretnénk szerződtetni, akitől sokat és újakat tanulhatunk. Tisztában vagyunk vele, a behozott tudást, a know-how-t meg kell fizetni.”

A kisvárdai sportigazgató ugyanakkor vallja: elsősorban nem a szakvezető személyén múlik a csapat teljesítménye: „Úgy gondolom, és a statisztikák is azt jelzik, hogy mintegy kilencven százalékban a játékoskeret erőssége, tudása határozza meg a szereplést. Az elmúlt idényben is sok edzőváltás történt az NB I-ben, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy alig volt olyan együttes, amely javulni tudott volna a trénercserét követően.”

Révész Attila hangsúlyozta azt is, hogy céljuk olyan edző megtalálása, aki az akadémián megvalósuló szakmai programot működtetni tudja a felnőttek szintjén is.

„A jelenlegi gondolkodásmódunkhoz keresünk megfelelő edzőt, és nem fordítva – emelte ki Révész Attila. – Ennek az irányvonalnak az érvényesülését Szentes Lázárral közösen felügyeljük Kisvárdán, bízom benne, hogy megleljük azt a szakembert, aki ezt az NB I-es csapatnál is képviselni tudja.”

A sportvezető egyelőre nem tudta megmondani, mikor lesz új edzője a kisvárdai gárdának, de úgy látja: a július 15-én induló felkészülést már vele kezdhetik meg.  

Úgy tudjuk, közben eldőlt, hogy a szerb Dusan Brkovics Kisvárdán folytatja a pályafutását, érkezését hamarosan bejelenthetik a klubnál. A DVTK-tól távozó védő lehetséges szerződtetéséről már korábban is beszámoltunk

2020.08.03 00:21:27

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Kifejezetten büszke vagyok arra, hogy mindmáig kizárólag magyar nemzetiségű játékosok alkotják a keretet.”

2020.08.02 22:16:58

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ők legalább csak magyarokat játszatnak.

2020.08.02 22:15:32

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A 12 csapatos labdarúgó NB I-ben kilencnél magyar a vezetőedző. Sokszor hivatkozunk arra, hogy a honi futballnak a hagyományaiból kell építkeznie, nos, íme, itt a lehetőség.

2020.07.30 19:54:13

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Kulturáltan megfogalmazott búcsú.