Z. A. 2020.08.06 10:27 Frissítve: 2020.08.06 18:38

Kisvárda: a szerdai teszt nem mutatott ki vírusfertőzést

Mint arról beszámoltunk, koronavírus-fertőzés gyanúja miatt elmaradt a Kisvárda erre a hétre tervezett, Újpest elleni edzőmérkőzése. A szerdai teszt ugyanakkor nem mutatott ki megbetegedést a labdarúgóknál, pénteken újabb vizsgálat vár a kerettagokra.

Révész Attila szerint csak idő kérdése volt az első pozitív teszteredmény (Fotó: NS Archív)Ami borítékolható volt, bekövetkezett: magyar csapat játékosánál mutatták ki a koronavírust!
Kedden a Kisvárda Master Good hivatalos közleményben jelentette be, pozitív lett az egyik labdarúgójának a koronavírustesztje, ezért le kellett mondaniuk a szerdára tervezett Újpest elleni felkészülési találkozót. A klub vezetői természetesen azonnal jelezték az MLSZ-nek a történteket, majd szerdán a keret összes futballistáját és a szakmai stáb tagjait is tesztelték – szerencsére a vizsgálatok újabb megbetegedést nem mutattak ki.

„Ami nálunk történt, olyan sajnálatos eset, amely egy tesztelésnél bizony előfordulhat – mondta a történtekről a Nemzeti Sportnak Révész Attila sportigazgató. – Amikor új labdarúgót szerződtetünk, minden esetben koronavírusteszten esik át, így történt ez pénteken is, csakhogy a vizsgálat nem mutatott egyértelmű eredményt. Hétfőn megcsináltuk a második tesztet, egy nappal később pedig a járványügyi hivatal jelezte, gond van az egyik játékosunkkal. Ezt azonnal elmondtam a labdarúgó-szövetség illetékeseinek, s rendkívül segítőkészek voltak, közölték, bátran forduljunk hozzájuk. Szerdán ötven tesztet végeztünk el a futballistákon, az edzőkön és a klub dolgozóin, még a sofőr is átesett a vizsgálaton, ám újabb megbetegedést szerencsére nem mutattak ki. Talán mondanom sem kell, nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, rendszeresen fertőtlenítünk, mégis biztos voltam benne, a legjobb szándék ellenére előbb vagy utóbb lesz pozitív teszt – a kérdés csak az volt, melyik csapatnál.”

Kisvárdán nem nevezték meg a pozitív tesztet adó labdarúgót, azonban úgy tudjuk, az egyik nyáron átigazolt légiósról van szó. A futballista a betegség semmilyen tünetét sem érzi magán, ám karanténban kell lennie, ameddig két negatív tesztet nem ad.

Szerdán egyébként újabb játékos átigazolását jelentette be a klub: a 27 esztendős horvát Niko Datkovic a lengyel Cracoviától érkezett, és belső védőként jelenthet erősítést. Pénteken újra tesztelik a játékosokat, és ha minden rendben lesz, szombaton Mezőkövesden edzőmérkőzésen léphet pályára az együttes.

2020.09.20 14:26:41

Labdarúgó NB I H. D.

Nikolics Nemanja duplázott, Márton Gábor csapata könnyedén továbbjutott a legjobb 64 közé.

2020.09.18 19:58:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Menedzsere, Varga Sándor szerint sem könnyű eset, de már 25 éve az egyik legjobb barátja.

2020.09.20 12:07:19

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Tiszaújváros vezetést szerzett odahaza a kispestiek ellen, de a címvédő meg sem állt aztán hét gólig.

2020.09.19 12:19:49

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT, BACSKAI JÁNOS

Könnyedén győzött a tartalékos FTC a ráckevei futballünnepen, a hazaiak elérték a céljukat, szereztek egy gólt.