Kink szinte biztosan a Championshipben folytatja

Vágólapra másolva!
2010.07.10. 18:48
null
Ha létrejön a megállapodás, Kink (balra) a feljutásért küzdhet a Championshipben (Fotó: Mirkó István)
Észt lapértesülés szerint a Győri ETO labdarúgója, Tarmo Kink szinte biztosan az angol másodosztály egyik élcsapatánál folytatja pályafutását – ezt a válogatott középpályás ügynöke, Marko Välja mondta el az egyik észt internetes portálnak, a sport.err.ee oldalnak.

A menedzser szerint a felek elvileg mindenben megegyeztek, de klubnevet egyelőre óvatosságból nem említett, mondván: „az aláírás után lesz biztos a szerződés, addig még minden megtörténhet".

Összecseng ezzel az információval a Győri ETO FC ügyvezetője, Klement Tibor nyilatkozata, a sportvezető a Kisalföld napilap mai számában elmondta, hogy Kink egy angol másodosztályú klubhoz utazott orvosi vizsgálatra.

„Kink iránt az egyik angol másodosztályú gárda erősen érdeklődik, de a klub neve nem publikus – mondta a Kisalföldnek Klement. – Az észt játékos a hétvégén Angliában orvosi vizsgálaton vesz részt. A klub egy hétre szerette volna kivinni, de a kazahsztáni mérkőzés miatt ezt nem engedélyezhettük számára. A játékos árát ismerik az angolok, a többi már nem rajtunk múlik."

Tarmo Kink a legutóbbi bajnoki szezonban 12 gólt szerzett, ezzel az ETO házi gólkirálya lett. Az Európa-liga selejtezőjének 1. fordulójában az FC Nitra ellen a két meccsen három találattal járult hozzá a győriek továbbjutásához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik