Kétgólos előnyt szerzett a Debrecen

Vágólapra másolva!
2009.12.13. 19:38
null
Feczesin Róbert (fehérben jobbra) szerezte a Loki vezető gólját (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Kétgólos előnyből várhatja a budapesti visszavágót a Debrecen, amely hazai pályán 2–0-ra győzte le az MTK-t a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

 

Eléggé elhúzódott a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntője, mert amíg a ZTE már november 17-én lejátszotta a Szigetszentmiklós elleni visszavágót, addig a Debrecen és az MTK csak az első meccset vívta majdnem egy hónappal később. A zalaiak mellett egyébként a Bp. Honvéd és az Újpest biztosította a helyét a legjobb négy között. 

A halasztásra a Debrecen nemzetközi kötelezettségei miatt került sor, ám a Loki lejátszotta mind a hat BL-meccsét, és kiesése után már a hazai mérkőzésekre koncentrálhat.

A hajdúságiak együttesében végre pályára léphetett sérülése után Feczesin Róbert, a Bresciától érkező futballista lett Oláh Lóránt csatártársa. Garami Józsefnek a bemelegítés után kellett változtatnia az összeállításon, a megsérült Balogh Béla helyét Vági András vette át. 

Az MTK már az első negyedórában megszerezhette volna a vezetést, ám balszerencséje volt, mivel Lencse László remek lövése kipattant a kapufáról. A hazai együttes az első félidő végéig nem tudott nagy lehetőséget kialakítani, elsősorban Czvitkovics távoli lövéseivel próbált veszélyeztetni.

Már úgy tűnt, hogy az első félidő gól nélkül ér véget, amikor Varga József szépen ugrott közbe a tizenhatosnál, Könyves szabálytalanságot reklamált, de Vad II István játékvezető nem fújt. A labda Feczesin Róbert elé került, aki a nem túl határozott Hídvégi Sándor lába között kilőtte a jobb alsó sarkot. Egy perc múlva Varga került hatalmas ziccerbe, ám Szántai kétszer is nagyot tudott menteni előle.

A második játékrészben egy MTK-labdavesztés után Luís Ramos játszotta meg Czvitkovicsot, aki nem kímélte volt csapatát, 17 méterről jobbal Szántai kapujának bal sarkába lőtt.  Az MTK újra csak kapufáig jutott, ezúttal Zsidai pattogós lövése jött kifelé a vasról. 

A Debrecen végül kétgólos győzelmet aratott, de az MTK csütörtökön hazai pályán ledolgozhatja ezt a hátrányt.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA 

NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Debrecen–MTK 2–0 (Feczesin 44., Czvitkovics 50.) 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik