A Videotontól két játékos is Belgiumba igazol - hivatalos

Vágólapra másolva!
2012.12.17. 18:41
null
Renato Neto távozhat a Videotontól, Belgiumba tart (Fotó: Török Attila, archív)
A belga élvonalban szereplő Genthez szerződhet a Videoton brazil középpályása, Renato Neto – adta hírül több belga forrás. Ugyanakkor nem csak ő távozhat Fehérvárról a belga élvonalba. A Nemzeti Sport információi szerint Walter Lee szerződtetését még a héten bejelenthetik a Lokerennél. Az értesüléseinket a késő esti órákban a vidi.hu-n megjelent közlemény is megerősítette.

Sajtóértesülések szerint a 21 éves Renato Neto már Belgiumban edz, és az Európa-liga selejtezőjében a Videotonnal szemben alul maradó Gent vezetőia Sportinggal tárgyalnak a középpályás jövőjéről.

Neto ugyanis nem a Videoton labdarúgója, a nyáron érkezett egy évre kölcsönbe a portugál klubtól a magyar együtteshez. Neto számára egyébként nem lenne idegen a belga közeg, ugyanis az előző szezonban már játszott a belga élvonalban, 18 meccsen egy gólt szerzett a Cercle Bruges színeiben.

Arról korábban beszámoltunk, hogy Walter Lee is Belgiumba távozhat a Videotontól, a középpályást a Lokeren szemelte ki. A spanyol játékos múlt héten a Nemzeti Sport Online kérdésére megerősítette a Lokeren érdeklődését, és információink szerint a héten be is jelentik a szélsőt új csapatánál, ugyanis az átigazolásáról már megszületett az egyezség a Videoton és a belga klub között.

A transfermarkt.de által 1.5 millió euróra becsült, ezzel a Videoton legértékesebb játékosának számító Neto az ősszel az NB I-ben 15 meccsen lépett pályára, egy gólt szerzett, az Európa-ligában pedig, a selejtezőkkel együtt nyolc találkozón játszott (gólt nem jegyzett). A most 23 éves Walter Lee 2011 nyarán érkezett Fehérvárra. A magyar élvonalban 33 találkozón egy gólt szerzett, az El-ben tízszer szerepelt (gólt nem szerzett).

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Lencse László (Ironi Kirjat Smona – Izrael, kölcsönből vissza), Nagy Dániel (Haladás, kölcsönből vissza), Jeff Silva (brazil, Diósgyőri VTK – kölcsönből vissza)

Távozik/távozhat: Babos Barna (?), Lencse László (?), Renato Neto (Gent), Walter Lee (Lokeren)
Kiszemeltek:

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik