Két nagy hiba, döntetlen a kispesti MK-elődöntőn

Vágólapra másolva!
2010.03.23. 19:53
null
Yannick (balra) nem sokra ment a kispesti védők ellen (Fotó: Czagány Balázs)
Döntetlennel zárult a labdarúgó Magyar Kupa első elődöntőjének első mérkőzése: a DVSC-TEVA 1–1-et játszott a Bp. Honvéddal a Bozsik-stadionban. A tartalékos Loki Szilágyi Péter góljával szerzett vezetést a 81. percben, Abraham Guie-Gneki a 89. percben egalizált.

A Honvéd agresszívan lépett fel és az első percben már veszélyt is teremtett a Debrecen kapuja előtt, az már más kérdés, hogy a beadásokat nem követte lövés. Az 5. percben megint a jobb oldalt húzták meg a kispestiek, de Abass beadása hiába volt (szinte) tökéletes, az érkező Debreceni András a labda helyett a levegőbe fejelt. Mivel hat méterre, teljesen üresen érkezett, nem volt jó ötlet...

Helyzetre helyzettel válaszolt a Loki, Rezes ment el a bal szélen, majd az akció végén Adamo Coulibaly előtt adódott lövőhelyzet, de a légiós próbálkozása legfeljebb saját edzőjének okozott vérnyomás-emelkedést. Később Tóth Iván reflexeit tesztelte Spitzmüller egy, a bal felsőbe tartó lövéssel, de a kispesti kapus szépen hárított.

Az első 30 perc elteltét a Honvéd a meccs addigi legnagyobb helyzetének kihagyásával ünnepelte meg: a „szokásos" jobb oldali beadást Bajner Bálint a kapu torkában nem bírta rendesen ráfejelni. A félidő végére maradt egy Abass-lehetőség (Pantics mentett) és egy Coulibaly-lesgól – no meg a patthelyzet.

A folytatásban is kicsit veszélyesebb volt a tartalékos Loki ellen a Honvéd, az 58. percben egy gyors akció végén Abass lőtt mellé éles szögből. A nagyon leült meccsen a 72. perc hozta a következő nagy helyzetet: Hajdú élesen becsavart szabadrúgását rossz helyre ütötte ki Pantics, de a kipattanót nem tudták a kapuba juttatni a kispestiek, Abraham lövése pedig mellészállt a kavarodás végén.

A kihagyott helyzeteket a 81. percben büntette a DVSC egy elképesztő védelmi rövidzárlat miatt. Vinicius középre löbbölt labdáját Coira érthetetlenül röviden és középre fejelte ki, pont a csereként beállt Szilágyi Péter elé, aki közelről nem is hibázott. Massimo Morales majd' szétrobbant a dühtől és igaza is volt... (0–1)

A tréner pulzusa a 85. percben sem ment lejjebb, egy kontra után Abraham lépett ki teljesen egyedül, ziccerben tolta meg a labdát Pantics mellett, amikor Komlósi Ádám visszaért és hatalmasat mentett.

A végén viszont csak összejött Abrahamnak a gól: Hajdú teljesen üresen ívelt középre balról, Korhut elbámészkodott, a hátulról, lendületből érkező légiós pedig a hálóba fejelt (1–1). Kérdés, a vendégek védői mit akartak mind a beadásnál, mind a fejesnél... A döntetlennel a DVSC helyzeti előnybe került az elődöntőben, főleg, hogy a visszavágón alighanem erősebb csapatot küld pályára Herczeg András.

MAGYAR KUPA 
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Bozsik-stadion, 1000 néző. Vezette: Iványi (Albert, Medovarszki)

Bp. Honvéd–DVSC-TEVA 1–1 (Abraham 89., ill. Szilágyi P. 81)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik