Kenesei Krisztián neve szerepel a bochumi vádiratban - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2010.10.08. 11:58
Az Újpest–Honvéd mérkőzés mellett ugyanabból a fordulóból további három magyar bajnoki is érintett lehet az európai futballbundabotrányban. Sajtóhírek szerint a bochumi vádiratban a Haladás labdarúgójának, Kenesei Krisztiánnak is szerepel a neve.


Kenesei Krisztián (Fotó: M. Németh Péter, archív
Kenesei Krisztián (Fotó: M. Németh Péter, archív
Kenesei Krisztián (Fotó: M. Németh Péter, archív

 
Kenesei Krisztián (Fotó: M. Németh Péter, archív
Kenesei Krisztián (Fotó: M. Németh Péter, archív

Eddig konkrét nevek nem szivárogtak ki arról, hogy Magyarországról kik lehetnek érintettek a bochumi ügyészség által vizsgált bundabotrányban, de a bochumi államügyészség szóvivője, Volker Talarowski a Blikk kérdésére elmondta, a Haladás labdarúgója, Kenesei Krisztián neve szerepel a vádiratokban.

Talarowski fokozottan hangsúlyozta, ez még nem jelenti, hogy Kenesei bármilyen csalás részese lett volna. Ám szerinte annak oka van, hogy név szerint is említik őt a papírokban.

A szóvivő hozzátette, Kenesein kívül több magyar labdarúgó is érintett az ügyben, de a nyomozati anyagok mást nem említenek név szerint.

„Jelenleg csak annyit mondhatok, négy embert vádolunk azzal, hogy Európa több országában futballmérkőzések eredményeit manipulálták – közölte a szóvivő. – A vádlottak közül ketten hozhatóak kapcsolatba a magyar futballal. Tuna A. és Nürettin G. a vizsgálatok szerint megkereste Dragan M.-et, hogy közvetítsen köztük és magyar futballisták között, felhasználva kapcsolatait. Dragan M. elmondta nekik, több magyar játékost is ismer, aki tudomása szerint pénzért hajlandó lehet a találkozók befolyásolására."

A vád szerint 38 európai futballmérkőzés végeredményét befolyásolták a gyanúsítottak. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a meccsek között van a 2009-es Újpest–Honvéd összecsapás, míg az index.hu értesülései szerint ugyanabból a fordulóból a DVSC–KTE, a Haladás–REAC és a ZTE–Vasas találkozó is szerepel a nyomozati anyagban – ezek a találkozók a hírek szerint Ante Sapina vádiratában szerepelnek majd.

 KENESEI KRISZTIÁN: TISZTA A LELKIISMERETEM

Kenesei Krisztián a Haladás hivatalos honlapjának elmondta, tiszta a lelkiismerete: „Abszurd a történet. Holnap egy fontos meccs vár ránk, és ilyen képtelen dolgokkal kell foglalkoznom. Szögezzük le az elején, soha, de soha nem csaltam. Kellemetlen ez az egész, megviseli a családomat, egyáltalán nem vet rám jó fényt. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a barátaim, akik engem ismernek, tudják, hogy nálam jobban gólt rúgni, nyerni senki nem akar. Ennél többet nem tudok mondani, abszurd az egész. Semmi alapja nincs, nem is értem, hogy kerültem képbe. Évekig nem játszottam Magyarországon, aztán amikor hazatértem, bronzérmesek lettünk. Nyertünk, hoztuk a sikereket, utána megint megsérültem. Mindenesetre, ha eljön az ideje, megteszem a szükséges jogi lépéseket" – nyilatkozta a haladas.nyugat.hu-nak Kenesei Krisztián.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik