Keletre vezethet Böde útja - a kétszeres ukrán kupagyőzteshez

Vágólapra másolva!
2012.01.30. 07:02
null
Böde Dániel keletre tart – a héten a Csornomorec vezetőinek is bizonyíthat (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Címkék
Tegnap délután a Nemzeti Sport Online számolt be a hírről, miszerint Böde Dániel tegnap külföldre utazott. Azóta pedig azt is megtudtuk, hogy a paksi labdarúgó Törökország felé vette az irányt – Antalyában teszteli az ukrán élvonalbeli Csornomorec Odessza, de más csapat is érdeklődik iránta Ukrajnából.

A paksiak gólerős középpályását, Böde Dánielt a Liszt Ferenc repülőtéren látták kora délután menedzsere, Stijacic Radovan „Raso" társaságában – fogalmazott a Nemzeti Sport Online tegnapi híre, melyben beszámoltunk róla, hogy a futballista külföldre utazott, hogy lehetséges kérőjével tárgyaljon.

Paks, Ferihegy, Isztambul, Antalya – így festett Böde Dániel vasárnapi útiterve. A Paks 25 esztendős középpályása ugyanis próbajátékra utazott Törökországba, a célállomásból, a téli edzőtáborparadicsom helyszínéből pedig könnyen levonható a következtetés, külföldi – de nem török – együttes teszteli egy héten át.

A Nemzeti Sport értesülése szerint a kérő az ukrán élvonal tagja, a Csornomorec Odessza, de más klub is érdeklődik iránta Ukrajnából. A többek között argentin, lengyel, brazil, spanyol és osztrák légiósokat szerepeltető együttesnél elkél az erősítés, a tizenhat klubot felvonultató mezőnyben csupán ötöt előz meg.

A múltja valamelyest fényesebb, mint a jelene, az 1936-ban alapított egyesület kétszeres ukrán kupagyőztesnek vallhatja magát, igaz, a legutóbbi diadalt nem tegnap érte el: 1994- ben ünnepelhetett másodjára (és ha már itt tartunk, első ízben két évvel azt megelőzően). Ami Böde Dániel esélyeit illeti, a következő napokban nemcsak edzéseken, hanem felkészülési meccseken is bizonyíthatja, hogy helye van abban a csapatban, amely legutóbbi törökországi tesztmérkőzésén 3–0-s vereséget szenvedett a kolozsvári CFR együttesétől.

Az ukrán pontvadászat egyébiránt csak márciusban kezdődik, ami azt is jelenti, hogy Ukrajnában – a nyugat-európai bajnokságokkal ellentétben – nem zárul le az átigazolási időszak január 31-én, vagyis a Csornomorec vezetőinek van ideje a tesztelésre. Ugyanakkor ezzel a törökországi kirándulással alighanem eldőlt, ha Böde télen elhagyja Magyarországot, akkor keletre vezethet az útja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik