Kassai tudja, arrogánsnak tartják, semmi baja a Fradival

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.22. 07:29
null
Kassai Viktor tudja, hogy arrogánsnak tartják (Fotó: AFP)
Thomas Doll, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője a napokban azt mondta, Kassai Viktor nem jöhet vissza úgy a Bajnokok Ligájából a magyar élvonalba meccset vezetni, hogy azt hiszi magáról, szupersztár. A játékvezető most a Nemzeti Sportnak reagált az elhangzottakra, valamint elmondta azt is, tudja, hogy arrogánsnak tartják.

– A szupersztárt keresem…
– Tessék? – kérdezett vissza a klubvilágbajnokságról hazaérkező Kassai Viktor FIFA-játékvezető.

– Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője úgy fogalmazott nem jöhet vissza egy bíró sem úgy a Bajnokok Ligájából a magyar bajnokságba, hogy azt gondolja magáról, ő a szupersztár, akinek minden akciónál sárga lapot kell adnia, ezzel tönkretéve a meccset". Nos, hogyan érkezett vissza Japánból?
– Mint egy játékvezető... Éppen Japánból tartottunk hazafelé, amikor olvastam, hogy több mint egy hónappal az egyik emlékezetes NB I-es rangadó után még mindig én vagyok terítéken a magyar sajtóban. Nem gondoltam volna, hogy ennyire érdekli az embereket a november közepén lejátszott bajnoki mérkőzés és annak utózöngéi. Megfoghatatlan utalásokkal és általánosságokkal korábban sem szoktam foglalkozni, most sem teszem. Ha valaki egyes mérkőzéseimen hozott, konkrét ítéleteimet elemzi, azon természetesen lehet vitatkozni, már csak azért is, mert játékvezető kollégáimmal is ezt tesszük: minden mérkőzésünket visszanézzük, elemezzük az eseményeket, olyan hibáinkkal is szembesülünk és elismerjük, amelyekről senki nem beszél, mert talán nem is veszi észre.

– Miért arrogáns?
– Annak lát?

– Annak mondják.
– Tudom. Mit mondhatok erre? Sok mindent mondtak már rám az elmúlt tizennyolc évben amióta az NB I-ben vezetek mérkőzéseket. Azt gondolom, kellő talpraesettség és határozottság nélkül képtelenség bíráskodni több ezer néző előtt huszonkét győzni akaró labdarúgó között. Egyébként pedig az állítólagos arroganciámra számomra megfelelő válasz, hogy kétezertíz óta éppen az NB I-es labdarúgók választottak meg hétszer egymás után a hazai bajnokság legjobb játékvezetőjének.

– Azt is a szemére vetik, hogy nem beszél megfelelő stílusban a labdarúgókkal.
– Mi a megfelelő stílus? Szerintem a legtöbb játékossal szót értek, ha valakire erélyesebben rászólok, az kívülről feltűnő lehet. Ne felejtsék el, a modern technika révén nem csupán a kollégáim hallanak mindent, hanem utólag a feletteseim is visszahallgathatják, hogy mit mondott a játékvezető a pályán, vagyis ennek tudatában próbálok rendet tartani. Egyébként legfrissebb információim szerint jövő tavasztól olyan kommunikációs szetteket használunk az NB I-es mérkőzéseken, amely nemcsak a játékvezetők, hanem a játékosok kommunikációját is rögzíteni tudja majd.

(…)

– Akkor már csak azt mondja el: mi baja a Fradival?
– A világon semmi, rengeteg Ferencváros-szimpatizáns barátom van, nem törölték ki a nevemet a telefonjukból. Néhány nap múlva nekik is boldog karácsonyt kívánok, miként az összes magyar futballbarátnak.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MENNYIRE TARTJA TUDATOSNAK KASSAI A SAJÁT VISELKEDÉSÉT, MILYEN TAPASZTALATAI VANNAK A VIDEOBÍRÓ HASZNÁLATÁRÓL, ÉS HOGY MENNYIRE TARTJA DICSŐSÉGNEK AZ EDDIGI NAGY NEMZETKÖZI MÉRKŐZÉSEIT, AMELYEKEN TEVÉKENYKEDETT, OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik