Kaposvár: Selymes Tibor váltja Prukner Lászlót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.03. 13:46
null
Selymes Tibor feladata lesz, hogy kiharcolja a bennmaradást a Kaposvárral
A Nemzeti Sport információi szerint Selymes Tibor váltja Prukner Lászlót a labdarúgó NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczi vezetőedzői posztján. A legutóbb a román Sageata Navodarit irányító szakember a jövő héten írhat alá. A kaposvári klub ügyvezető elnöke, Illés János megerősítette Prukner távozását, valamint azt, hogy várhatóan Selymes Tibor váltja. Információink szerint André Alves lehet a Rákóczi egyik téli igazolása.

 

A balánbányai születésű Selymes Tibor játékos-pályafutása során Magyarországon a Haladást és a Debrecent erősítette, Romániában az FC Brasov-ban és a Dinamo Bucuresti-ben játszott, Belgiumban a Cercle Bruges-ben, az Anderlechtben, valamint a Standard Liege-ben futballozott.

Edzői karrierjét az FC Sopronnál kezdte, majd Romániában vállalt munkát, ahol hat csapatot irányított, legutóbb az első osztályú bajnokság 13. helyén álló Sageata Navodari vezetőedzőjeként dolgozott.

A román válogatott címeres mezét 46 alkalommal magára öltő Selymes mellett a vezetőségben is változás történhet, úgy tudjuk, új tulajdonos is érkezik a Rákóczihoz. A klub pénteken megerősítette Prukner László távozását, és azt is, hogy tárgyalásokat folytat Selymes Tiborral. Az új tréner jövő héten írhatja alá szerződését.

Este aztán Prukner és Illés eredményesen egyeztetett szerződése felbontásáról, majd a távozó szakember a Kaposvár honlapjának nyilatkozva sok siker kívánt az együttesnek a bajnokság hátra levő részére.

„Fáj a döntés – kezdte Prukner László a rakoczifc.hu-nak. – Sajnos, nem tudtuk megoldani a problémákat az őszi szezon végéig, így nem léptünk előre az utolsó helyről az utolsó fordulókban sem. Azt kívánom, hogy a csapat érje el a céljait a tavaszi folytatásban, és vívja ki a bennmaradást. Az elmúlt hetekben, hónapokban nem nagyon mentem ki az utcára Kaposváron, mert röstelltem a rossz szereplésünket. Úgy érzem, nem csak nekem kellett volna emiatt szégyenkeznem, hanem azoknak is, akik nem tettek azért, hogy egy irányba haladjunk, együtt gondolkodjunk. Sajnos, az összefogás hiánya alaposan megnehezítette a dolgunkat."

A Nemzeti Sport információi szerint a bennmaradásért küzdő Kaposvár a télen többek között André Alvessel erősítheti meg sorait. A 30 éves brazil támadó 2005 és 2008 között már volt a Rákóczi futballistája, abban az időszakban 73 bajnokin 26-szor volt eredményes.

EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I-BEN A 2013–2014-ES SZEZONBAN
2013. október 20.: Marc Leliévre és Kozma István helyett Nebojsa Vignjevics – Újpest
2013. december 1.: Ricardo Moniz helyett Máté Csaba megbízottként – Ferencváros
2013. december 18.: Máté Csaba helyett Thomas Doll – Ferencváros
2013. december 19.: Pintér Attilát kinevezik szövetségi kapitánynak – Győr
2014. január 3.: Prukner László helyett Selymes Tibor? – Kaposvár

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik