Kabát Péter: Jobb lett volna, ha a Fradi Monizzal jön Újpestre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.04. 10:25
null
Kabát Péter (balra) bízik benne, hogy sikerül betalálni Jova Levente kapujába (Fotó: Havran Zoltán)
Egy hete nem hozott gólt a Fradi–Újpest derbi a Puskás Ferenc Stadionban a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Kabát Péter, az újpestiek csatára reméli, a Ricardo Moniz vezetőedzőtől a minap megváló Ferencváros ma a Megyeri úton sem talál a lila-fehérek kapujába. Kabát szerint nem feltétlenül jelent előnyt az Újpest számára, hogy a holland mestert épp a derbi előtt menesztették, de bízik a továbbjutásban. A kupában ma további öt visszavágót rendeznek, melyek közül a legizgalmasabbnak a DVTK–Videoton párharc ígérkezik. Tomiszlav Szivics, a diósgyőriek vezetőedzője szerint szinte biztos, hogy lesz gól a rendes játékidőben.

 

SZÉPEN FOGYNAK A JEGYEK
Az újpesti szurkolók kedd délutánig több mint háromezer belépőt vásároltak meg, és ez a szám a mérkőzés napján rohamosan emelkedik. A klub elöljárói hangsúlyozták, hogy érdemes lesz elővételben megvenni a jegyeket, mert este minden bizonnyal hosszú sorok kígyóznak majd a stadionnál, ezért szerda délelőtt tíz órától a Mildenberger utcai külső pénztár várja a drukkereket. A remények szerint nyolcezer néző is lehet majd a lelátókon.
A vendégek számára postázott összes belépő elfogyott, azaz ezerháromszáz zöld-fehér szurkoló buzdíthatja a Ferencvárost a helyszínen. A drukkerek délután két órától gyülekeznek a IX. kerületben, majd szervezett keretek között a Nagyvárad téri metrómegállóból indulnak az Újpest-Városkapu megállóhoz. A klub a kiindulási, illetve az érkezési ponthoz is mobil illemhelyeket telepít, a szurkolók később rendőri biztosítás mellett gyalogosan közelítik meg a Szusza Ferenc Stadiont. És remélhetőleg balhémentesen.

– Telt ház lesz?
– Ha nyolcezren összejönnek a lelátón, én már elégedett leszek – mondta Kabát Péter, az Újpest csatára a Nemzeti Sportnak. – Ismerve a stadion atmoszféráját, ennyi ember már pokoli hangulatot tud teremteni, pláne, ha a csapat is lendületben van. Állítólag szépen fogynak a jegyek, a hangorkán tehát garantált.

– És a továbbjutás?
– Azt egyelőre csak a Jóisten tudná megmondani.

– Azért csak reménykedik benne…
– Naná! Szépen is néznénk ki, ha nem bizakodnánk. Az első mérkőzésen elért nulla nulla felemás érzésekkel tölt el, jó lett volna idegenben legalább egy gólt lőni. Ebből a szempontból az egy egy is jobb lett volna. Veszélyes eredmény ez számunkra, hiszen ha a Fradi gólt lő, onnantól nekünk máris kétszer kell a kapujába találnunk. No de induljunk ki abból, hogy odahaza nem kapunk gólt. Akkor olyan nagy baj már nem lehet.

– Ha továbbjutnak az ősi rivális ellen, máris egyenesbe hozzák a szezont?
– Legalábbis nagyot kozmetikáznánk rajta. Sajnos pocsékul kezdtük az őszt, aztán következett az edzőváltás, időbe telt, amíg magunkra találtunk. Az utóbbi hetekben már elkezdtük gyűjtögetni a pontokat, ráadásul sokgólos találkozókat játszottunk, ami a szurkolók szempontjából nem mindegy. Azt mondom, ha a jövő év elején is versenyben leszünk a Magyar Kupában, és az utolsó bajnokinkon a Puskás Akadémiát is legyűrjük, viszonylag nyugodtan várhatjuk az ünnepeket.

– Mit szól Ricardo Moniz menesztéséhez?
– Őszintén? Meglepett. És nem is biztos, hogy jó nekünk, jobban örültem volna, ha marad a pozíciójában. Kíváncsi vagyok, milyen állapotban várják a ferencvárosi játékosok a visszavágót, habár erre a meccsre aligha kell motiválni őket. A váltás vagy összefogásra ösztönzi őket, de azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy teljes káosz lesz a fejükben. Meglátjuk…

– Gyakorolták a tizenegyeseket?
– Maradjunk abban, hogy mindenre felkészültünk.

– Az ünneplésre is?
– Na, arra csak igazán.

A Tippmixpro szerint a Ferencváros győzelmére van a legnagyobb esély, a legjobban viszont a döntetlen fizet. A Továbbjutás szempontjából is a Fradi a favorit, míg egy esetleges újpesti siker több mint kétszeres pénzt hozhat a konyhára.

VIGNJEVICS ÉS MÁTÉ IS A SZURKOLÓKBAN BÍZIK
„Az első mérkőzés után azt mondtam, a legnagyobb pozitívum az volt, hogy annál sokkal jobban is tudunk játszani – mondta az ujpestfc.hu-nak Nebojsa Vignjevics. – Az elmúlt napokban sokfelől azt hallom, hogy azért nyerünk, mert a Ferencvárosnál most ilyen-olyan problémák vannak. Na, ez nem igaz, bízom benne, hogy azért nyerünk majd, mert jól játszunk! Az egyetlen út a továbbjutáshoz az lehet, hogy saját magunkkal foglalkozunk és a saját játékunkra koncentrálunk szerda este is! Bízom benne, hogy nagyon sokan kijönnek nekünk szurkolni a Ferencváros ellen! Láttam már, hogy mire képesek az Újpest-szurkolók, számítok rájuk és arra, hogy remek hangulatot teremtenek hazai pályán, a labdarúgóink pedig jó játékkal viszonozzák ezt.”
„A hét eleji történések ismeretében különösen fontos volt a játékosok mentális felkészítése – idézi a fradi.huMáté Csabát. – Természetesen minden futballista másképp reagál egy ilyen helyzetre, de nagyon fontos, hogy szerdán mindenki a tudása legjavával segítse a Ferencvárost. Ha szokásunkhoz híven sikerül gólt szereznünk idegenben, azzal jócskán megnehezíthetjük az Újpest dolgát, így a Magyar Kupa-párharcot teljesen nyíltnak látom. Célunk a továbbjutás, hiszen így egy újabb fronton versenyben maradunk a nemzetközi kupában való indulásért. Nem szabad azon keseregni, hogy kik nem állnak a rendelkezésünkre. Arra kérjük a szurkolókat, hogy azokat támogassák, akik ott lesznek a pályán és bizonyítási lehetőséget kapnak.”

 

 

SZIVICS: BIZTOSAN LESZ GÓL
„A legutóbbi három mérkőzésünkön talán az idei három legjobb teljesítményünket nyújtottuk, mégsem sikerült egyszer sem nyernünk, ami kicsit ironikus – vázolta fel a közelmúltat Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője a klub hivatalos honlapján. – Magyarország három legjobb csapata közül kettő ellen játszottunk, ami kitűnő erőfelmérőnek bizonyult és megmutatta, hol állunk jelenleg. Már bárki ellen tudunk magas iramban jó focit játszani, azonban az eredményhez kellene egy kis plusz is. Szinte biztos vagyok benne, hogy születik gól a rendes játékidőben, ezért nem játszunk a tizenegyesekre, hanem csak az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

DVTK–VIDEOTON

Elek Ákos a Videoton ellen? Már most, előre be lehet írni a döntetlent. A középpályás három és fél éven keresztül játszott a fehérváriaknál – fél évig a Videoton kölcsönjátékosaként az Eskisehirsporban szerepelt –, mígnem 2012-ben a Diósgyőr szerződtette. Elek Ákos azóta háromszor lépett pályára korábbi csapata ellen, s mindhárom alkalommal döntetlen lett a vége. Legutóbb egy héttel ezelőtt, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 0–0-t játszott egymással a két együttes Székesfehérváron, vagyis a szerdai visszavágón a döntetlen minden bizonnyal a diósgyőri kupamenetelés végét jelentené.

„Ha a visszavágón sem esik gól, tizenegyesekkel még továbbmehetünk – próbálja a döntetlenek pozitív oldalát keresni Elek Ákos. – Aláírnám ezt a verziót is, de inkább nyerjünk, az a biztos. Sajnos idegenben nem szereztünk gólt, így az a legfontosabb, hogy ne kapjunk. Számunkra a kupa és a bajnokság között nincs különbség, egyformán fontos mindkét sorozat. A Magyar Kupát már csak azért is szeretnénk megnyerni, mert úgy könnyebb kijutni a nemzetközi porondra, ugyanis kevesebb mérkőzést kell játszani. Persze lehetett volna könnyebb a sorsolásunk, a Videoton nagy falat, ám előbb-utóbb úgyis jönnek a kemény ellenfelek, a nehéz mérkőzések, szóval minden akadályt sikerrel kell vennünk. Hiszem, hogy győzünk a Videoton ellen, s ki tudja, lehet, hogy a következő körben könnyebb vetélytársat kapunk. Ami a szerdait illeti, jó érzéssel készülök a találkozóra, örömmel gondolok vissza a Vidinél töltött évekre, csupa szép emlékem van. Ettől függetlenül ugyanúgy készülök erre a meccsre, mint bármelyik másikra.”

 

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

16.00: Lombard Pápa–Siófok (NB II) – 2–1 (Tv: Sport 2)
17.30: Haladás–Nyíregyháza Spartacus (NB II) – 1–0
18.00: Győri ETO–Kaposvári Rákóczi FC – 2–1
18.00: Újpest FC–Ferencváros – 0–0 (Tv: Sport 1)
18.00: Pécsi MFC–Bp. Honvéd – 1–1
18.00: Diósgyőri VTK–Videoton FC – 0–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik