nemzetisport.hu 2019.05.21 19:19 Frissítve: 2019.05.21 20:42

Játékossors: Lanzafaménak kihívás lenne a magyar válogatott

Hosszú interjút készített a tekintélyes olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport a Ferencvárossal magyar bajnoki és gólkirályi címet szerző csatárral, Davide Lanzafaméval, ebben a 32 éves támadó elárulta: nem zárkózik el attól, hogy két év múlva akár pályára lépjen a magyar válogatottban, mert kedveli a kihívásokat. Más kérdés, hogy a vonatkozó szabályok szerint ezt nem teheti meg.

Lanzafame 16 góllal lett másodszor magyar gólkirály (Fotó: Török Attila)

 

Pályafutása második magyar bajnoki és gólkirályi címét gyűjtötte be a Ferencváros támadója, Davide Lanzafame, akivel ez alkalomból a tekintélyes olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport készített hosszabb interjút.

Ebben sok egyéb mellett arról beszél a 32 éves csatár, hogy mennyire jól érzi magát Budapesten, és elárulta azt is, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány kedvéért vállalná, hogy a magyar válogatott mezét magára húzza, mert kedveli a kihívásokat.

„A vonatkozó szabályok szerint öt évet kell folyamatosan játszanod abban az országban, amelyiknek a válogatottjában szerepelnél. Nekem a következő lesz a negyedik. Úgy érzem, Magyarországon befogadtak, és én mindig is kedveltem a kihívásokat. Marco Rossi kapitánnyal nagyszerű a kapcsolatom, és sokkal tartozom is neki, úgy érzem, neki köszönhetően is váltam érett emberré” – fogalmazott Lanzafame, akinek  tehát még legalább két évet várnia kellene a magyar válogatott meghívóra.

Csakhogy...

A fellelhető internetes adatbázisok szerint Lanzafaménak nincs magyar állampolgársága, így azt is meg kellene szereznie. Ha pedig ez az akadály is elhárulna a magyar válogatottbeli bemutatkozása elől, akkor még mindig lehetnének megfontolásra érdemes szakmai szempontok a szerepeltetése mellett és ellene.

Ám ezeknél is lényegesebb szempont – sőt ez a lényeges! –, hogy a torinói születésű csatár korábban három alkalommal szerepelt hazája U21-es válogatottjában, és akkor nem volt magyar állampolgársága, továbbá nincs magyar felmenője sem. Így magyar felnőttválogatott sem lehet soha – ugyanúgy, mint Loic Nego.

A Gazzettának adott interjúban amúgy arról is beszélt Lanzafame, hogy első magyarországi klubja, a Honvéd – amellyel első magyar bajnoki és gólkirályi címét szerezte – melyik olasz klubra hasonlít.

„A Honvéd a magyar Torino, kis költségvetésű klub, szenvedélyes és könnyen tűzbe hozható szurkolótáborral. Ezzel a csapattal valami egészen különlegeset alkottunk Marco Rossi irányításával, amikor bajnokok lettünk. A Ferencváros ugyanakkor a magyar Juventus, amellyel a története 30. bajnoki címét szereztük meg három fordulóval a bajnokság vége előtt, ráadásul ismét sikerült gólkirályi címet ünnepelnem. Igaz, korábbi klubtársam, Holender Filip elkezdte ontani a gólokat, így holtversenyben végeztünk a góllista élén” – idézte a lap Lanzafamét.

A Gazzetta interjúját az index.hu találta meg.

2019.06.17 20:26:24

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A futball első emberének rangja van a városban.

2019.06.17 16:21:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Tekintse át csapatonkénti bontásban a nyári edzőmeccsek és edzőtáborok tervezett menetrendjét!

2019.06.14 19:22:49

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Hiányérzet van benne, de büszke rá, hogy a klubtörténet egyik legsikeresebb edzőjévé vált.

2019.06.15 17:10:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Isael az első félidőben, Szihnyevics a fordulás után talált be a szlovén csapat ellen.

2019.06.15 08:10:14

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Both Józseffel vendégeskedtünk a volt szövetségi kapitánynál, akinek sportszerű levelet írt a korábbi rivális Ferencváros.