nemzetisport.hu 2019.05.21 19:19 Frissítve: 2019.05.21 20:42

Játékossors: Lanzafaménak kihívás lenne a magyar válogatott

Hosszú interjút készített a tekintélyes olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport a Ferencvárossal magyar bajnoki és gólkirályi címet szerző csatárral, Davide Lanzafaméval, ebben a 32 éves támadó elárulta: nem zárkózik el attól, hogy két év múlva akár pályára lépjen a magyar válogatottban, mert kedveli a kihívásokat. Más kérdés, hogy a vonatkozó szabályok szerint ezt nem teheti meg.

Lanzafame 16 góllal lett másodszor magyar gólkirály (Fotó: Török Attila)

 

Pályafutása második magyar bajnoki és gólkirályi címét gyűjtötte be a Ferencváros támadója, Davide Lanzafame, akivel ez alkalomból a tekintélyes olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport készített hosszabb interjút.

Ebben sok egyéb mellett arról beszél a 32 éves csatár, hogy mennyire jól érzi magát Budapesten, és elárulta azt is, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány kedvéért vállalná, hogy a magyar válogatott mezét magára húzza, mert kedveli a kihívásokat.

„A vonatkozó szabályok szerint öt évet kell folyamatosan játszanod abban az országban, amelyiknek a válogatottjában szerepelnél. Nekem a következő lesz a negyedik. Úgy érzem, Magyarországon befogadtak, és én mindig is kedveltem a kihívásokat. Marco Rossi kapitánnyal nagyszerű a kapcsolatom, és sokkal tartozom is neki, úgy érzem, neki köszönhetően is váltam érett emberré” – fogalmazott Lanzafame, akinek  tehát még legalább két évet várnia kellene a magyar válogatott meghívóra.

Csakhogy...

A fellelhető internetes adatbázisok szerint Lanzafaménak nincs magyar állampolgársága, így azt is meg kellene szereznie. Ha pedig ez az akadály is elhárulna a magyar válogatottbeli bemutatkozása elől, akkor még mindig lehetnének megfontolásra érdemes szakmai szempontok a szerepeltetése mellett és ellene.

Ám ezeknél is lényegesebb szempont – sőt ez a lényeges! –, hogy a torinói születésű csatár korábban három alkalommal szerepelt hazája U21-es válogatottjában, és akkor nem volt magyar állampolgársága, továbbá nincs magyar felmenője sem. Így magyar felnőttválogatott sem lehet soha – ugyanúgy, mint Loic Nego.

A Gazzettának adott interjúban amúgy arról is beszélt Lanzafame, hogy első magyarországi klubja, a Honvéd – amellyel első magyar bajnoki és gólkirályi címét szerezte – melyik olasz klubra hasonlít.

„A Honvéd a magyar Torino, kis költségvetésű klub, szenvedélyes és könnyen tűzbe hozható szurkolótáborral. Ezzel a csapattal valami egészen különlegeset alkottunk Marco Rossi irányításával, amikor bajnokok lettünk. A Ferencváros ugyanakkor a magyar Juventus, amellyel a története 30. bajnoki címét szereztük meg három fordulóval a bajnokság vége előtt, ráadásul ismét sikerült gólkirályi címet ünnepelnem. Igaz, korábbi klubtársam, Holender Filip elkezdte ontani a gólokat, így holtversenyben végeztünk a góllista élén” – idézte a lap Lanzafamét.

A Gazzetta interjúját az index.hu találta meg.

2020.02.20 16:39:21

Labdarúgó NB I M. G.

A Mezőkövesd trénere minden más élvonalbeli klubot már le tudott győzni • Kijön-e az Újpest a gödörből Kaposváron?

2020.02.21 22:47:49

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Most van lehetőség a minőségi munkára.

2020.02.20 14:56:37

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY, HATÁR DÁVID (infografika)

A télen Ciprus és Costa Rica is adott játékost a magyar élvonalba. Most még Brazília a 3. legnagyobb játékosbeszállítónk.

2020.02.19 21:51:49

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Miért ne lehetne a rivaldába helyezni a fiatal magyar focistákat, s meddig kell még plusz anyagi ösztönzést, rendeletbe foglalt direktívákat adni ahhoz, hogy kiderüljön, nem is ügyetlenebbek a hazaiak?

2020.02.19 17:10:02

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Muszliu a 89. percben használta ki az újpesti védők határozatlanságát és lőtte tovább a Vidit a Magyar Kupában.