nemzetisport.hu 2019.05.22 21:02 Frissítve: 2019.05.22 22:11

Játékossors: a legidősebb, az Eb-hős, a mackónadrágos – így búcsúzik Európa Királytól

Mint arról beszámoltunk, szerda délután bejelentette a visszavonulását Király Gábor, a Haladás 43 éves, 108-szoros magyar válogatott kapusa. A szombathelyiek ikonjának bejelentéséről Európa-szerte beszámoltak, a reakciókból válogattunk.

 

A válogatottól három éve köszönt el (Fotó: Szabó Miklós)
A PÁLYAFUTÁSÁRÓL KÉSZÜLT GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

A Francia L' Équipe tárgyilagos hírben számol be Király bejelentéséről, ismerteti a pályafutását, s kiemeli, hogy a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon a kontinenstornák történetének valaha pályára lépett legidősebb játékosa lett.

A portugál O'Jogo ezt kiegészíti azzal, hogy Király Cristiano Ronaldóék ellen is szerepelt a tornán, és hozzáteszi, a kapus 2015 óta a Haladás játékosa, innen vonult vissza, ám korábban a Fulham, az 1860 München, a Burnley, az Aston Villa, a West Ham, a Crystal Palace és a Hertha labdarúgója is volt. Külön említi a lap, hogy a berliniekkel két Ligakupát nyert.

A holland Sportnieuws cikke

A holland sportnieuws.nl oldal hangzatos felütéssel kezdi „Király – a kapus abban a szürke melegítőben – befejezte” című anyagát: „A 2016-os Eb egyik hőse volt Király Gábor. A magyar kapuban álló kapus szürke melegítőalsójában kitűnt a mezőnyből”. A hollandok külön is foglalkoznak a legendás mackóalsóval, elárulják, hogy Királynak sokkal nagyobb kényelmet és komfortérzetet adott a hosszúnadrág, ezért viselte ezt egész pályafutása során.

A főleg átigazolási ügyek terén mértékadó transfermarkt.de is beszámolt Király döntéséről, itt a fő hangsúlyt a magyar futballista pályafutásának hossza kapja, s idézik a sportember honlapjának német nyelvű verziójáról Király búcsúüzenetét is.

A transfermarkt német cikke

A Hertha Berlin múzeuma is megemlékezett a magyar kapus visszavonulásáról, ráadásul ők „saját értéket” is tudtak hozzátenni, midőn felhívták a figyelmet arra, hogy Király Gábor napra pontosan 15 évvel ezelőtt lépett utoljára pályára a Hertha színeiben: 2004. május 22-én csereként kapott 13 perc lehetőséget a Köln ellen 3–1-re megnyert bajnoki mérkőzésen.


A L'Équipe-hez hasonlóan tárgyilagosan, tényszerűen számol be a magyar kapus lépéséről az olasz  calciomercato.com is, amely a Haladás kapust búcsúztató Instagram-bejegyzésével illusztrálja az írását.

A Sky Sports német csatornájának honlapja az 1860 München legendájának elköszönésének számol be a címben, s később az amúgy a többihez hasonló tartalmú cikkében említi meg a Herthát is Király volt klubjai között

2019.06.17 20:26:24

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A futball első emberének rangja van a városban.

2019.06.17 16:21:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Tekintse át csapatonkénti bontásban a nyári edzőmeccsek és edzőtáborok tervezett menetrendjét!

2019.06.14 19:22:49

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Hiányérzet van benne, de büszke rá, hogy a klubtörténet egyik legsikeresebb edzőjévé vált.

2019.06.15 17:10:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Isael az első félidőben, Szihnyevics a fordulás után talált be a szlovén csapat ellen.

2019.06.15 08:10:14

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Both Józseffel vendégeskedtünk a volt szövetségi kapitánynál, akinek sportszerű levelet írt a korábbi rivális Ferencváros.