Itt az új ETO-center? A Grasshoppers csatára érkezik

Vágólapra másolva!
2013.01.15. 19:52
null
Paiva (kék-fehérben) a Grasshoppers mezét cserélheti az ETO-éra (Fotó: Action Images)
A Győri ETO FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy próbajátékra érkezik a svájci Grasshoppers csatára, a portugál Joao Paiva, illetve a szerb balhátvéd, Joszip Projics.

A 29 éves portugál támadó jelenleg a svájci Grasshoppers játékosa, ebben az idényben 16 tétmeccsen összesen négy gólig jutott, a bajnokságban viszont 12 találkozón egyszer sem tudott betalálni – igaz, ebből tízszer csereként lépett pályára.

A lisszaboni születésű Paiva a Sporting akadémiáján nevelkedett, majd a Sporting és a Marítimo tartalékcsapatában futballozott. Mielőtt a ciprusi Apollon Limassolhoz és később az AEK Larnacához igazolt volna, hazájában még a másodosztályú Espinhóban is megfordult. Ezután került 2008-ban a svájci Luzernbe, amely színeiben 72 bajnokin 23-szor volt eredményes. A Grasshopperst 2011 óta erősíti.

Paiva korábban kilencszer szerepelt a portugál U19-es válogatottban, és tizenegyszer az U20-as nemzeti csapatban. A transfermarkt.de becslése szerint ára 275 ezer euró.

A szerb Joszip Projics a szerb szuperligás Jagodina balhátvédje, 25 éves, piaci értéke 450 ezer euró. Tizenhét tétmérkőzésen szerepelt a szerb csapatban az ősszel, tehát rendszeresen, kezdőként játszik. A Napredak Krusevac neveltje, kölcsönben megfordult az orosz Volga Nyizsnij Novgorodban is.

Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezető igazgatója elmondta a klub hivatalos honlapjának, hogy elképzelhetők még változások a játékoskeretben. A Szasa Sztevanovics mögé második számú kapusnak kiszemelt, Kecskeméten védő Antal Botond megszerzéséért cserébe Valentin Babicot és Molnár Pétert adná az ETO. A DVTK futballistája, Youssef Sekour nem lesz az ETO játékosa – a győriek egyrészt kockázatosnak ítélték a térdműtéteken áteső játékos szerződtetését, másrészt túl magasnak ítélték meg a kivásárlási árat.

Rafael Burgost továbbra is kerülgeti az ETO – a salvadori csatár a Ried labdarúgója, de kölcsönben Kecskeméten futballozik.

„Mivel Ausztriában nem játszott, elvi akadálya nem lenne annak, hogy a tavasszal az ETO szerelését viselje, de ahhoz, hogy a mi játékosunk legyen, további tárgyalásokra van szükség" – idézi Klementet az eto.hu.

A szlovák válogatott Marián Had továbbra is a győriekkel edz, az ETO egyetlen hivatalosan is bejelentett téli új igazolása továbbra is Farkas II Balázs.

EGYIPTOMI EDZŐTÁBOR, DINJAR NÉLKÜL

Változik a Győri ETO téli felkészülési programja: az eredetileg Spanyolországba tervezett edzőtábor helyett Pintér Attiláék Egyiptomba utaznak.

Az ETO január 18-án indul, s január 29-én tér haza Egyiptomból, ahol többek között az élvonalbeli el-Gunával is összecsap felkészülési mérkőzés keretein belül. Az egyiptomi túra miatt a győriek második csapata csap majd össze a szlovákiai Nagymegyerrel.

Nem utazik a kerettel Lazar Sztanisics sérülés miatt, Dudás Ádám, Takács Ákos és Farkas II Balázs viszont ott lesz Egyiptomban – akárcsak a szlovák válogatott próbajátékos Marián Had is.

Szintén nem repül a csapattal Marko Dinjar sem, ő viszont Pintér Attila döntése miatt marad majd otthon. A horvát játékos kontraktusa ugyanis lejár a szezon végén, a vezetőedző pedig csak olyanokkal szeretne együtt dolgozni, akikre hosszú távon számíthat. Simon András kölcsönben a Siófoknál folytatja a szezon végéig.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO FC-NÉL
Érkezők: Farkas II Balázs (DVSC-Teva), Simon András (Lombard Pápa – kölcsönből vissza)
Távozik/ távozhat: Valentin Babic (horvát, Kecskemét?), Mihai Dina (román, ?), Molnár Péter (Kecskemét?) Simon András (Siófok – kölcsönbe)

Kiszemeltek: Antal Botond (Kecskeméti TE), Rafael Burgos (salvadori, SV Ried – jelenleg kölcsönben a Kecskeméti TE-nél), Marián Had (szlovák, Dunaszerdahely), Alessandro Iandoli (olasz-svájci, Újpest), Lencse László (Videoton, az ősszel Ironi Kirjat Smona – Izrael, kölcsönben), Joao Paiva (portugál, Grasshoppers – próbajáték), Joszip Projics (szerb, Jagodina – próbajáték) Petr Tomasak (cseh, FC Hradec Králové), Tischler Patrik (MTK Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik