Inkább Vujovics öltözhet lila-fehérbe, César is tetszik a Vidinek

Vágólapra másolva!
2011.02.17. 11:20
null
Andjics és Ahjupera először találkozott a 2009 márciusi szerencsétlen eset óta (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Több szempontból is érdekes tesztmeccset játszott egymással a Videoton és az Újpest labdarúgócsapata, ahogy arról beszámoltunk, a hazai környezetben játszó fehérvári gárda 2–1-re megnyerte a találkozót.
JÖN AZ AUDI?
Jó hír lehet az újpestiek számára, hogy információink szerint nemcsak a csatárkérdés, hanem az anyagi problémák is megoldódhatnak: a Győrt már patronáló Audi Megyeri úti szerepvállalásáról még mindig szó van.

A találkozó összefoglalóját ide kattintva tekintheti meg!

Érdekes volt a meccs, mert először találkozott a pályán a Videoton szerb hátvédje, Marko Andjics és az Újpest újonnan igazolt észt csatára, Jarmo Ahjupera azóta, hogy 2009. március 29-én a Videoton–Győri ETO FC Ligakupa-meccsen olyan szerencsétlenül csúsztak össze, hogy a balti légiós szárkapocs- és sípcsonttörést szenvedett.

A piros-kékeket azóta is szolgáló Andjics balhátvédként, a lila-fehérekhez a minap aláíró Ahjupera csatárként lépett pályára – az összecsapás előtti kézfogásuk mindennél árulkodóbb volt. Annál is inkább, mert a két évvel ezelőtti eset szenvedő alanya ma is biztos benne, hogy a védő nem akart sérülést okozni neki, ahogy fogalmazott: „Nem haragszom Markóra, nem is haragudhatok, hiszen a futballban ez bármikor előfordulhat."

A két játékos a szerdai mérkőzés első félidejében tartózkodott egyidejűleg a pályán – és talán a rossz emlékek miatt is vigyáztak egymásra: egyszer sem szabálytalankodtak, mi több, még a „csínes" szituációkat is kerülték.

De nem csak az Andjics–Ahjupera találkozó miatt volt különleges a mérkőzés, hanem azért is, mert a fehérvári keretben szerepelt Lencse László és Goran Vujovics is, a két támadó közül az egyik napokon belül kölcsönbe kerülhet Újpestre.

Nos, miután a találkozóra nevezett huszonkét Vidi-játékos közül egyedül Vujovics nem kapott lehetőséget (ráadásul Lencse egy büntető kiharcolásával és egy szép góllal vétette észre magát), nem lennénk meglepve, ha maholnap a montenegrói légiós költözne Budapestre.

TETSZETT CÉSAR JÁTÉKA

A Videotonnál még nem dőlt el, hogy mi lesz a spanyolországi

edzőtáborban kipróbált César Augusto Hermenegildóval. Értesülésünk szerint a brazil támadó teljesítménye elnyerte a fehérvári szakmai stáb tetszését, ám amióta a Videoton Magyarország, César pedig

szülőhazája felé vette az irányt, előrelépés nem történt az ügyben.

Igaz, mivel idehaza február 21-ig lehet igazolni, még történhet...

Ezt erősítik meg Mezey György vezetőedző szavai is.

„Vujovics kapcsán tudni érdemes, a nyáron lejáró szerződését egyelőre nem hosszabbította meg, így talán érthető, hogy inkább azokra számítok, akiknek biztos a jövőjük a klubnál. Hogy a játékos dühös emiatt, megértem, de a futball ilyen" – mondta a Nemzeti Sportnak a szakember, aki a meccs előtt és után is konzultált az újpesti sportigazgatóval, Kovács Zoltánnal a támadók jövőjéről.

„A két klub közötti kiváló kapcsolatot is kihasználva már a mérkőzés előtt is beszéltem Mezey Györggyel, és a lefújást követően is szót váltottunk: nem titok, Lencse László vagy Goran Vujovics kerülhet hozzánk. Hogy mikor, az még nem dőlt el, de reményeink szerint egy-két napon belül" – adott helyzetjelentést munkatársunknak az újpesti elöljáró.

 

Az NSO Tv alábbi videójában a két vezetőedző, Mezey György és Mészöly Géza, valamint a Videoton válogatott védője, Lázár Pál értékel.

GYŐZTES VIDI-FŐPRÓBA AZ ÚJPEST ELLEN
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik