Húzóembernek jött Felcsútra, Európába vágyik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.03. 20:44
null
A Puskás AFC volt a legkitartóbb kérő, Pekár László (jobbra) végül Felcsúton kötött ki (Fotó: Veres Viktor)
Második gólját is megszerezte Pekár László, a labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia FC nyári igazolása. A korábbi utánpótlás-válogatott játékostól sokat várnak új csapatánál, ám a legutóbbi szezonban, Nyíregyházán is jól teljesítő futballista épp a magas célkitűzések miatt választotta Felcsútot következő állomáshelyéül.

 

 

Pekár László kiváló szezont tudhat maga mögött, ugyanis az azóta licencproblémák miatt az NB III-ba visszasorolt Nyíregyháza színeiben kilenc gólja mellett két gólpasszt is jegyzett. Ezek után nem volt csoda, hogy több élvonalbeli klub is szerette volna a soraiban tudni – a Puskás Akadémia volt a legkitartóbb kérő.

„Több csapat, köztük a Debrecen érdeklődött irántam a nyáron, ám részben a kivásárlási áram miatt a Puskás Akadémia volt a legkitartóbb. Éreztem a bizalmat, hiszen nem titkolták, húzóembernek igazolnak. Az első ötben szeretnénk végezni, és az Európa-liga-indulás is a célok közt szerepel. Bízom benne, hogy én és a csapatom is sikeres időszak előtt állunk, és elérjük céljainkat” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Pekár László.

A 22 éves támadó középpályás három fordulót követően már két gólnál jár: első találata, a DVSC elleni, igazán rá jellemző, hiszen bal oldalról elindulva, befelé cselezve 16 méterről talált be, amire többször is volt példa az elmúlt szezonban, legutóbbi gólja pedig a Paks ellen győzelmet eredményezett a PAFC-nak.

„A Debrecen ellen valóban olyan gólt szereztem, amelyre volt már példa korábban. Sokat gyakorlom ezt a szituációt az edzéseken, így mondhatom, tudatos volt ez tőlem. A Loki kispadjáról még be is kiabálták, hogy a jobb lábamra cselezek majd. Legutóbb pedig jókor voltam jó helyen, de nem is ez a fontos, hanem hogy nyert a csapat” – tette hozzá a fiatal támadó.

 

LABDARÚGÓ NB I, 3. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Nézőszám
Augusztus 1., szombat
18.00 Újpest FC–Békéscsaba 2–0 Németh Ádám
3692
18.00 Puskás Akadémia–Paksi FC 1–0 Solymosi Péter
1261
18.00
Haladás–MTK 2–2 Berke Balázs
3130
18.00
DVTK–Videoton FC 1–2 Iványi Zoltán
4264
20.30 Vasas–FTC 0–2 Kassai Viktor
3000
Augusztus 2., vasárnap
18.00 Bp. Honvéd–DVSC-Teva 3–3 Andó-Szabó Sándor
2700
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik