Horváth Gábor egy évre kölcsönbe a Bredához kerül

Vágólapra másolva!
2010.08.30. 13:15
null
Horváth Gábor távozik a Videotontól (Fotó: Havran Zoltán)
Címkék
Korábban beszámoltunk róla, hogy ma lezárulhat Horváth Gábor átigazolási ügye – a Nemzeti Sport információi szerint a válogatott védő átigazolásáról a Videoton szóban megállapodott a holland NAC Bredával. Este a NAC hivatalos honlapján is bejelentette Horváth érkezését. A magyar válogatott középhátvéd egy évig kölcsönben játszik a NAC-ban, hivatalos bemutatása kedden lesz. Horváth az Augsburgba igazolt Kees Kwakman pótlására érkezik.      

A Videoton vezetőedzője, Mezey György már többször elmondta a nyári átigazolási időszak alatt, hogy Horváth Gábor valószínűleg elhagyja a csapatot, ezért is szerződtették az Újpesttől Vaskó Tamást.

A holland NAC Breda vezetői tegnap érkeztek Magyarországra, hogy tárgyaljanak Horváth Gábor szerződtetéséről a Videotonnal, és ma megszületett a szóbeli egyezség.

Az MLSZ által az elmúlt szezon legjobbjának megválasztott válogatott védő egy évre kölcsönbe kerül a Fehér Csabát is foglalkoztató holland klubhoz, és ha elégedettek lesznek vele, jövőre végleg megvásárolhatják.

A 25 éves futballista a NAC Bredát korábban erősítő Pető Tamás közreműködésével kerül a holland élvonalbeli klubhoz.

A Videoton ügyvezetője, Tassy Márk a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, Horváth Gábor bredai szerződése egyelőre nem tekinthető hivatalosnak, az ügyében még egyeztetések folynak. Mindezt megerősítette Filipovics Vladan, a játékos menedzsere is:

„A szóbeli egyezség megszületett, ezt a kora esti órákban, legkésőbb kedden reggel követi a szükséges okmányok aláírása" – mondta az NSO-nak Filipovics.

A NAC Breda hétfő este hivatalos honlapján bejelentette az átigazolást, a magyar védőt kedden mutatják be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik