Honvéd: Szeretném viszonozni, amit a magyaroktól kaptam – Lanzafame

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.03.24. 21:26
null
Davide Lanzafame nagyon hálás a magyaroknak (Fotó: Dömötör Csaba)
Davide Lanzafame, a Budapest Honvéd olasz csatára a koronavírus-helyzet mellett a Budapest és Magyarország iránt érzett hálájáról és szeretetéről is beszélt egy olasz szaklapnak adott interjújában.

 

„Egyelőre semmi sincs zárva, az emberek az utcákon járnak-kelnek. Csak az iskolák nem működnek, de szerintem idő kérdése, és mindent bezárnak – mondta a tuttomercatoweb.com oldalnak a 33 éves Lanzafame. – A feleségemmel és a lányainkkal Budapesten vagyunk, a szüleim Torinóban, a feleségem családja Szicíliában van. Ők otthon maradnak, de sajnos az olasz emberek nagyon fegyelmezetlenek, nem fogják fel, mennyire súlyos a helyzet, és amíg nem fenyegetik őket súlyos büntetéssel, az utcán rohangálnak. Sok jó tulajdonságuk van az olaszoknak, de ez a felelőtlenség rémes.”

Lanzafamét arról kérdezték, tart-e attól, hogy Magyarországon még nem hoztak szigorú óvintézkedéseket.

„Önkéntes karanténba vonultunk. Jó sok kajánk van itthon, nem érintkezünk másokkal. Így érhetjük el azt, hogy ne terjesszük a vírust, erre kérik az embereket, ezt tiszteletben tartjuk” – mondta Lanzafame.

A Honvéd olasz csatárát arról kérdezték, milyen zárt kapuk mögött játszani.

„A bajnokság leállítása előtti fordulóban zárt kapus meccset játszottunk, de nem ez volt az első ilyen élményem Magyarországon, korábban kétszer is játszottunk nézők nélkül. Olyan, mint egy edzőmeccs, önmagadból kell motivációt nyerned. A szurkolók rengeteget hozzátesznek az élményhez, de profik vagyunk, így is meg kell oldanunk” – mondta az olasz támadó.

Megkérdezték, változtatott-e a tervein a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet.

„Szeretek Magyarországon játszani, felszabadultan futballozom, sok gólt szerzek. Amikor visszajöttem a Honvédhoz, azt mondtam, innen akarok visszavonulni, és most is így gondolom” – szögezte le Lanzafame, de kiemelte, most nehéz időket él át.

„Az olasz éttermek Budapesten nagyon rossz helyzetbe kerültek. Az emberek általánosítanak, és távol maradnak a ristorantéktól. Nem hibáztatom őket, ezt a félelem teszi. Amúgy kedvelik az olaszokat, velem is mindig éreztetik. Nem szeretném, de ha szükségállapot alakul ki, szívesen segítenék, hogy valahogy viszonozzam, amit ettől az országtól kaptam” – mondta Lanzafame.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik