Honvéd: Supka Attila veszi át az irányítást – hivatalos

Vágólapra másolva!
2017.12.10. 22:00
null
Supka Attila harmadszor lett a Honvéd edzője (Fotó: NS-archív)
Supka Attila veszi át a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd irányítását a szombaton távozó Erik van der Meertől – jelentette be George F. Hemingway tulajdonos az M4 Sport Gól2 című műsorában.

 

Mint ismert, a Paks elleni 1–0-s hazai győzelem után a Bp. Honvéd a hivatalos honlapján adta hírül, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott Erik van der Meer vezetőedzővel. A klub ugyanakkor megállapodott az új vezetőedzővel, aki a januári felkészülés kezdetén veszi át a csapatot. Az új vezetőedző személyét és eddigi munkáját honlapunk hétfőn fogja bemutatni. Sok sikert kívánunk Erik van der Meer további karrierjéhez – áll a honvedfc.hu-n olvasható közleményben.

Vasárnap este George F. Hemingway bejelentette: Supka Attila lesz a klub új vezetőedzője. A kispesti klubhonlap közleménye szerint az 55 éves szakember szerződése 2019 nyaráig szól.

„Tudja már az egész város, ki lesz az új edzőpáros. Mark de Vries másodedző volt az őszi szezonban, ő marad pályaedzőnek, Supka Attila veszi át a csapatot – így George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa az M4 Sport műsorában. – Január kilencedikén kezdi meg a munkát. Pár héttel ezelőtt, amikor elhatároztam, hogy trénert cserélek, felnéztem, és arra a következtetésre jutottam, hogy olyan szakvezető kell, aki ismeri a magyar mezőnyt. Nincs idő arra, hogy hozzak egy külföldit, egy jó edzőt akár, aki megtanulja, mit játszanak a riválisok. Körülnéztem idehaza, úgy gondolom, hogy vannak jó magyar edzők is. Attila az egyik legjobb magyar edző.

Egy úriember, nem a káromkodós, másokat nem tisztelő fajta. Taktikailag jól felkészült. Korábban jó munkát végzett. Olyan helyzetben volt a Szegednél, hogy el tudott jönni – ezek a dolgok mind mellette szóltak.”

Hemingway beszélt Van der Meer távozásáról is. Előkerült az a nyilatkozat, amit a holland szakember a Voetbal Internationalnak adott – a tulajdonos először Van der Meernek adott igazat, vasárnap este azonban keményen fogalmazott.

„Soha nem azt nézem, hogy az ember mit csinál, nem az a fontos. Azt nézem, hogy az edző tudja-e teljesíteni azokat a célokat, amiket én gondolok. Van der Meernél is ezt néztem. Aztán jött az a bizonyos holland újságcikk. Olyan dolgokat mondott, amikért elbocsátás jár. Ez az ember valamilyen szinten gyengeelméjű, normális edző nem nyilatkozik így."

A Honvéd nem közös megegyezéssel vált meg a holland szakembertől, hanem egyoldalúan bontotta fel a szerződést vele.

Supka játékosként magyar bajnok lett a Honvéddal, majd edzőként kétszer is (2006–2008, 2011–2012) ült a kispestiek kispadján, 2007-ben Magyar Kupát nyert az együttessel. Később dolgozott Pécsen és Sopronban is, idén ősszel az NB II-es Szeged 2011-et irányította. A hazai mérkőzéseit Gyulán rendező együttes nem áll jól a másodosztályban: legutóbb szeptember elején tudott nyerni (akkor a Dorog ellen 2–1-re), azóta 13 meccsen öt döntetlen és nyolc vereség a mérlege.

NB I-ES EDZŐVÁLTÁSOK A 2017–2018-AS SZEZONBAN
2017. augusztus 29.Haladás
Mészöly Géza helyett Pacsi Bálint
2017. október 16.
MezőkövesdRadványi Miklós helyett Kuttor Attila
2017. november 13.
Haladás
Pacsi Bálint helyett Michal Hipp
2017. december 10.Honvéd
Erik van der Meer helyett Supka Attila
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik