HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.01.16 10:44 Frissítve: 2019.01.16 10:46

Honvéd: Sok személyes üzenet maradt a Bozsik-stadionban – Nagy Gergő

A Budapest Honvéd labdarúgócsapata immár a Magyar Futball Akadémián készül a tavaszi szezonra a régi Bozsik József Stadion bontása és az új építése miatt. A játékosok bármerre mennek is az épületben, lépten-nyomon saját arcképük köszön vissza a falakról. Különösen igaz ez Nagy Gergőre, aki 11 évvel ezelőtt, 14 esztendősen húzta magára először a kispestiek piros-fekete mezét. „Nyilván jó érzés, hogy ennyi tablón szerepelek, hiszen többnyire ezek a bajnokcsapatokat ábrázolják – mondta a 26 éves középpályás az NSO Tv-nek.– Az tölt el a legnagyobb büszkeséggel, hogy a felnőttöltöző felé vezető folyosón, a Honvéd bajnoki címét megörökítő képeken is rajta vagyok. Azonban vannak itt olyan fotók is, amelyek miatt szégyellem magam… Úgy nézek ki rajtuk, mint egy csecsemő… Szerencsére mostanra azért megemberesedett a fizimiskám.”

A Honvéd játékosai már belakták a Magyar Futball Akadémiát, de természetesen az emlékek miatt nehéz szívvel hagyták ott a Bozsik József Stadiont. 

„Nemcsak csatákat, de háborút is megéltünk ott. Szép az új öltözőnk, ám a régiben olyan személyre szabott üzenetek vannak egymástól, amik hiányozni fognak. De az élet megy tovább, az emlékek úgyis megmaradnak a fejünkben, illetve a szívünkben, az új öltözőt pedig meg kell tölteni hasonló emlékekkel.”

A folyosón lévő régi tablókat nézegetve feltűnt, hogy amelyeken Nagy Gergő szerepel, azokon Baráth Botond is rajta van. A válogatott védő hosszú idő után ezen a télen távozott a Honvédtól, és meg sem állt a messzi Kansas Cityig. 

„Boti is 2008-ban került az akadémiára, tizenegy évet játszottunk együtt, minden nap találkoztunk. Természetesen hiányozni fog, de jó helyre került, és sok sikert kívánok neki. Egyébként tartjuk egymással a kapcsolatot, szóval mégsem lesz tőlünk annyira távol.”

A kispestiek a Magyar Futball Akadémián kezdték a felkészülést a tavaszi szezonra, szerda reggel pedig elutaztak a törökországi edzőtáborba. Videónkban Nagy az eddig elvégzett munkáról is beszélt, s elárulta, miért fűzik a csapatot rossz emlékek a futópályához. 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Zakaria Beglarisvili (grúz, Flora Tallinn – Észtország)
Kölcsönből visszatérők: 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Mohamed Mezgrani (algériai, USM Alger – Algéria, próbajáték)
Távozók: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok, szabadon igazolhatóként), Deák István (szerbiai, szabadon igazolható), Hidi Patrik (szabadon igazolható – érdeklődnek iránta: Lengyelország), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás, szabadon igazolhatóként), Tomás Pilík (cseh, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: 1. FK Príbram – Csehország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Gróf Dávid (Egyesült Államok, Törökország), Pölöskei Zsolt (átadólistán)

2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.