Honvéd: Rocchi? Labdába sem tudott rúgni! - így az őrzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.15. 20:11
null
Íme, amikor nem Raffaele Alcibiade őrizte a fehér mezes Tommaso Rocchit, hanem Jevrem Kosnic (Fotó: Pozsonyi Zita)
Tommaso Rocchi bemutatkozásképpen „olasz párbajba" csöppent a labdarúgó NB I-ben, és mint a Honvéd itáliai légiósa, Raffaele Alcibiade elmondta: a 2–0-s kispesti győzelemmel végződő meccsen Rocchi nem nagyon élvezhette az őrizetét.

 

„Egyetlen lehetősége volt, de akkor nem én őriztem. A maradék negyvenöt percben aztán labdába sem tudott rúgni mellettem" – mondta Raffaele Alcibiade, az első félidőt a pályán töltő rutinos Haladás-csatárnál 13 évvel fiatalabb Honvéd-védő.

„A szombati meccset megelőzően csak televízióban láttam Rocchit játszani – tolmácsolja a Honvéd-játékos további szavait a gianlucadimarzio.com. – S miközben mindenki azért imádkozott, hogy ne játsszon ellenünk, én végig bíztam a játékában, mert vágytam erre a nagy párbajra. Az efféle csaták remek összehasonlítási lehetőséggel járnak, és belőlem mindig a legjobbat hozzák ki."

Alcibiade hozzátette: számára kiváló lehetőségeket rejt, hogy Pietro Vierchowod személyében egy korábbi kiváló védő lett a Honvéd edzője, mert rendkívül sokat tanulhat tőle – ráadásul érzi is a bizalmát.

„Még két év van a szerződésemből, és remélem, egyszer játszom majd Olaszországban is, de szívesen kipróbálnám magam Angliában vagy Spanyolországban is – vázolta jövőbeli elképzeléseit a légiós, de az idénybeli tervekről sem feledkezett meg. – Célunk az európai kupaszereplés kivívása, azaz a bajnoki tabella első három helyének valamelyikén végezni, de nagyon nagy a jelentősége a kupának is. Roppant fontos lenne trófeát nyernünk!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik