Honvéd: Nem látom okát, hogy távozzak – Lanzafame

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.05. 14:10
Davide Lanzafame, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd támadója a zonacalcio.net-nek adott interjújában elárulta, imádja a magyar fővárost, és nem látja okát annak, hogy távozzon a címvédőtől.

„Két évig van még érvényes szerződésem a Honvéddal. Ez egy életforma, és igazán jól érzem magam Magyarországon – mondta el Davide Lanzafame. – Jó formában vagyok, ott játszhatok, ahol szeretek, és bizonyíthatom, mire vagyok képes. Bajnokságot nyertünk, majd a BL-selejtezőben is kipróbálhattuk magunkat.”

„Puskás Ferenc, Kocsis Sándor – a nevük hallatán elfog a remegés, olyanok ők a Honvédnak, mint Alessandro Del Piero vagy Michel Platini a Juventusnak.”

„Az idők változnak, a labdarúgás világméretű sporttá vált, Magyarországon is élnek-halnak érte. Budapest a világ egyik legszebb városa, ráadásul egyre nagyobb összegeket fektetnek az infrastruktúrába, gondoljunk csak arra, hogy több csapat is új stadiont kapott, ezek igazi gyöngyszemek, 30-40 ezer férőhellyel.”

A támadó elárulta, két nagy példaképe van, Alessandro Del Piero és Hernán Crespo – előbbi rengetegszer segítette a Juventusnál a fiatal Lanzafamét, míg Crespóval még a Parmában játszott a Honvéd futballistája.

„Ami a jövőmet illeti, nem látom okát annak, hogy elhagyjam a Honvédot. Ez egy komoly klub, ami remek eredményeket ért el, ráadásul kiváló elnöke van. Hogy őszinte legyek, itt, Magyarországon megtaláltam az otthonom, Olaszországba csak különleges esetben térnék vissza.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik