nemzetisport.hu 2019.04.11 13:03 Frissítve: 2019.04.11 13:34

Honvéd: Nagy név a vezetőségben; mostantól pénzért is igazolhatnak

A Budapest Honvéd labdarúgócsapatának új tulajdonosai, a Metalcom-csoport, illetve a Reditus Equity Zrt. képviselői csütörtökön megtartották az első sajtótájékoztatójukat. Az esemény után az NSO Tv Bozó Zoltánnal készített interjút, aki vázolta, milyen elvek mentén szeretnék irányítani a klubot, beszélt a vezetőség várható összetételéről is.
A közvéleményt érdeklő egyik lényeges kérdés, hogyan alakul majd a Honvéd éves költségvetése.

„Ez egy szakmai kérdés alapvetően, meg kell hallgatnunk, mit javasol a szakmai stáb, mivel indokolja az adott javaslatait. Egy tulajdonos feladata az, hogy anyagilag biztosítsa a klub létét, másrészt célokat tűzzön ki. A stábnak a célok eléréséhez vezető utat kell felvázolnia a tulajdonos felé” – válaszolta Bozó Zoltán.

A volt tulajdonos, George F. Hemingway korábban arról beszélt, hogy éves szinten 2 milliárd forintból működik a Honvéd. Az új tulajdonos ezzel kapcsolatban annyit mondott el, hogy ehhez képest mindenképpen növekedni fog a klub költségvetése. Úgy véli, a kitűzött célok, azaz a bajnoki dobogó eléréséhez szükséges is a többletforrások bevonása. Így a korábbi, kispesti gyakorlattal ellentétben nem zárkóznak el attól sem, hogy akár pénzért is vásároljanak játékosokat, tehát nemcsak szabadon igazolható futballisták érkezhetnek a nyártól.

A szakmai stáb összetételével kapcsolatban Bozó Zoltán elmondta, nem terveznek feltétlenül változtatást. Elsőként mindenképpen a stábbal, köztük a vezetőedzővel, illetve a lejáró szerződésű játékosokkal ülnek le tárgyalni. Azonban a jelenlegi évad befejezése előtt a tulajdonosi kör szintjén nem kezdődnek meg az egyeztetések az új idényben irányító szakmai stábról. Bozó Zoltán ugyanakkor megerősítette a Nemzeti Sport Online azon értesülését, hogy a napokban kialakuló új vezetőségben az eddig a Honvédnál tanácsadóként dolgozó Nagy László helyet kap majd.

További részletekért tekintse meg fenti videónkat, míg az új tulajdonosok mai sajtótájékoztatójáról itt olvashat!

2019.12.11 09:53:35

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Ha a védőn múlna, nem hezitálna a karrierje lezárulta után is a fehérvári klubnál maradni.

2019.12.09 22:12:38

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Hatvan éve jelent meg a sportirodalom egyik legabszurdabb műve, az 1956-os forradalom után Nyugatra szökött futballistákról.

2019.12.10 14:04:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A nigériai csatár ilyen gólátlagot még nem produkált. Bódi Ádám 202 napja, Babati Benjámin 202 meccse.

2019.12.09 13:23:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az Újpest játékosa Curtis, Ogli G és Majka zenéjét szereti. És sokat köszönhet Nikolicsnak.

2019.12.08 14:52:27

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Zubkov duplájára Henty duplájával válaszoltak a felcsútiak a roppant kemény, olykor igen durva mérkőzésen.