Honvéd: két elefántcsontpartit is tesztel a csapat

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.13. 11:07
George F. Hemingway, az NB I-ben szereplő Budapest Honvéd tulajdonosa elárulta, továbbra is napirenden van a csapat megerősítése, ennek érdekében több próbajátékost is tesztelnek a piros-feketék.

„Lehet, hogy úgy hangzik, mint egy sérült lemez, de a mi célkitűzéseink nem változtak. El szeretnénk érni, hogy kijussunk a nemzetközi kupaporondra, szeretnénk azt is elérni, hogy a Budapest Honvéd az akadémisták csapata legyen” – szögezte le a Honvéd szezonnyitó konferenciáján George F. Hemingway.George F. Hemingway.

A szakember a sajtótájékoztató előtt a tervezett igazolásokról is ejtett néhány szót.

„Egy próbajátékos jelenleg is van nálunk, a hétvégén pedig érkezik egy másik is. Nem akarunk mindenképpen szerződtetni valakit, de egy támadóra még szükségünk lenne. Két elefántcsontpartit tesztelünk, meglátjuk, mi lesz belőle.”

Marco Rossi vezetőedző szerint csapata jó felkészülést zárt.

„A munkát elvégeztük, a játékosok becsülettel dolgoztak. Az edzőmérkőzéseken nem a végeredmények a legfontosabbak, de pozitívum, hogy egy döntetlen kivételével az összes mérkőzést megnyertük. Fontos, hogy a fiatal játékosaink minél több rutint szerezzenek.”

A tréner az MTI kérdésére elárulta reálisnak tartja-e a céltkitűzést a szezonra. Úgy válaszolt, a Ferencváros kiemelkedik a mezőnyből, a zöld-fehéreket pedig a Debrecen és a Videoton követi, a trió mögött viszont valamennyi csapat, így az újonc Gyirmót és Mezőkövesd is szinte egyenlő eséllyel pályázik a negyedik helyre.

„A magyar válogatott megmutatta az Európa-bajnokságon, ha egy csapat együtt dolgozik, akkor sztárok nélkül is jó eredményeket lehet elérni. Ezt próbáljuk mi is végrehajtani. A lehető legjobban sikerült a felkészülésünk és bízom a játékosaimban” – mondta az olasz szakember, aki hozzátette, nagyon nehéz évre számít, mert két 1996-os születésű labdarúgót is szerepeltetnie kell, hogy a Honvéd maximálisan kihasználja a magyar szövetség anyagi támogatását, ugyanakkor szerinte azok az együttesek, amelyeknek van elég pénzük, nem járnak majd el hasonlóan.

Hemingway is megemlítette, nem tartja jó döntésnek, hogy két fiatalnak is játszania kell az MLSZ-től érkező támogatáshoz, de a Honvéd büdzséjének szüksége van erre a pénzre. Rossi hozzátette, a klub százszázalékosan betartja majd az előírásokat, ezzel nemcsak szóban segíti a magyar futballt – ahogy szerinte sokan mások –, hanem tettekkel is.

Hemingway és Rossi mellett Hidi Patrik, Gazdag Dániel, valamint a két, nyáron szerződtetett futballista, Gróf Dávid és Hajdú Ádám beszélt az elvárásokról.

„A felkészülés alatt arra helyeztük a legfőbb hangsúlyt, hogy az előző kiírásban elkövetett hibáinkat kijavítsuk. A kemény edzések, a sikeresen megvívott edzőmeccsek mellett több játékelemet is gyakoroltunk” – idézi a piros-feketék honlapja Hidi szavait.

A 20 éves Gazdag elárulta, az a célja, hogy bizonyítsa, nem érdemtelenül van ott a Honvéd felnőtt keretében, míg Gróf minél hamarabb beverekedné magát a kezdőcsapatba.

A korábban Liverpoolnál is megforduló Hajdú nem játszott sokat az elmúlt időszakban, ezen változtatna új állomáshelyén.

„Amikor valaki új helyre érkezik, egy kicsit mindig jobban szeretne sikeres lenni, a csapat érdekeit szem előtt tartva. Nem játszottam túl sokat az elmúlt időszakban, szeretném elérni, hogy minél több játéklehetőséghez jussak. Mindenkinek bebizonyítanám, érdemes volt szerződtetni. A felkészülésünk jól sikerült, bizakodunk a jó szereplésben.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Gróf Dávid (Csákvár), Hajdú Ádám (MTK)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Bobál Gergely (Wolfsburg II – Németország), Koszta Márk (Kisvárda), Tóth Barna (Vác), Vajda Dániel (Szigetszentmiklós)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Christian Derflinger (osztrák, szabadon igazolhat, legutóbb Grödig – Ausztria), Davide Lanzafame (olasz, Novara Calcio – Olaszország), Póti Krisztián (szabadon igazolható, legutóbb: Szigetszentmiklós)
Távozók: Alekszandar Ignjatovics (szerb, szabadon igazolható), Jelena Richárd (Paks, szabadon igazolhatóként), Kemenes Szabolcs (Paks, szabadon igazolhatóként), Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Szilágyi Lóránd (szabadon igazolható), Souleymane Youla (guineai, Indy Eleven – Egyesült Államok, szabadon igazolhatóként), Erdélyi László (magyar, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Mátyás Zsolt (Váci VLSE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Botka Endre (érdeklődnek iránta: DVSC), Vernes Richárd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik