Honvéd: Kazahsztánban folytatja Eppel Márton – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.28. 09:50
null
Eldőlt, hogy Eppel Márton a Kajrat Almatihoz távozik (Fotó: Szabó Miklós)
Immár hivatalos, hogy távozik a Budapest Honvédtól Eppel Márton, aki pályafutását a korábbi híreknek megfelelően a kazah élvonalbeli Kajrat Almati színeiben folytatja. Érkezik viszont a kispestiekhez Fousseni N'Ganon Bamba az ukrán Csornomorec Odesszától.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Sport értesülései szerint Eppel Márton múlt szombaton Kazahsztánba utazott, hogy átessen a Kajrat Almati orvosi vizsgálatán. A Honvéd a honlapján pedig nemrégiben megerősítette a hírt: a NB I 2016–2017-es szezonjának gólkirálya a kazah élvonalban folytatja a pályafutását.

„Több érdeklődő volt, én is sokat gondolkoztam, nehéz döntést kellett meghoznom – mondta Eppel Márton a váltásról. – Úgy érzem, a Kajratban tudok fejlődni, és az is előrelépés lenne, ha bejutnánk az Európa-liga csoportkörébe. Jó játékosok szerepelnek a csapatban, pozitívum, hogy Elek Ákos személyében magyar futballistája is van. Vele személyesen is beszéltem, biztos, hogy sokat tud majd segíteni a beilleszkedésben. Fontos volt, hogy olyan együtteshez szerződjek, amely sokat támad, dominál a meccsein, hiszen így tudok gólokat rúgni, ami abban is segíthet, hogy idővel még tovább lépjek."

A 26 éves, ötszörös magyar válogatott támadó az elmúlt két idényben 70 mérkőzésen 35 gólt lőtt a Honvéd színeiben, mellyel egy évvel ezelőtt bajnoki címet ünnepelhetett.

A 15 forduló után a kazah élvonal második helyén álló Kajratnak Elek Ákos személyében van már egy magyar légiósa. Az együttes a bajnokság mellett az Európa-liga selejtezőjében is érdekelt.

A távozó mellett érkezőről is beszámolhatott a kispesti klub. Szerződtették ugyanis Fousseni N'Ganon Bambát, aki az ukrán Csornomorec Odesszától kerül Kispestre. A 28 éves, guineai-francia kettős állampolgársággal rendelkező labdarúgóa védelemben kaphat szerepet – bevethető ugyanis védekező középpályásként és védőként is. Bamba előző csapata színeiben 15-ször léphetett pályára.

A védő számára nem lesz ismeretlen a magyar labdarúgás, ugyanis a 2011–2012-es szezonban a Szeged játékosa volt. A Honvéddal egy plusz két éves szerződést írt alá.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Holdampf Gergő (Nyíregyháza Spartacus), Eke Uzoma (nigériai, Balmazújváros – szabadon igazolhatóként), Fousseni N'Ganon Bamba (guineai, Csornomorec Odessza – Ukrajna)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Göblyös Dániel (Dorog, ?),Kovács Dániel (Dorog, ?), Raul-Ioan Palmes (román, Kazincbarcika, ?), Vajda Dániel (Dorog, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Aleszandr Ignjatovics (szerb, Szloboda Tuzla – Bosznia-Hercegovina), Nemanja Andrics (szerb, Balmazújváros), Bacsana Arabuli (grúz, Balmazújváros), Igor Csukovics (montenegrói, FC Kamza – Albánia), Lippai Tibor (Hajdúböszörmény), Borisz Zsivanovics (szerb-magyar, Szeged 2011),Guttiner Heider FernandoCosta Tenorio (brazil, Csornomorec Odessza – Ukrajna, próbajáték), Silvio Rodrigues Pereira (brazil, Csornomorec Odessza – Ukrajna, próbajáték),
Távozók: Bobál Dávid (lejár a szerződése, szabadon igazolható), George Patrick Ikenne-King (nigériai, MTK Budapest – szabadon igazolhatóként), Eppel Márton (Kajrat Almati – Kazahsztán)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Tomás Kosút (szlovák), Davide Lanzafame (olasz, Videoton)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik