Honvéd: Hosszú még az átigazolási időszak – Eppel

Vágólapra másolva!
2018.01.18. 11:49
null
Eppel Márton sosem tagadta, szeretne egyszer légiósnak állni (Fotó: Meder István)
Eppel Márton, az aktuális gólkirály elismeri, nagyon bántotta, hogy nem tudott külföldre szerződni, de már előretekint.

 

– Megy? Marad?
– Eddig sem tagadtam, szeretnék egyszer légiósnak állni – mondta Eppel Márton, a Budapest Honvéd 26 esztendős, négyszeres válogatott csatára, akit még egy évig köti szerződés klubjához. – Úgy érzem, ez teljesen normális, akiben van ambíció, kipróbálná magát külföldön is.

Edzőmeccsen is bizonyíthatnak

Továbbra is három próbajátékos edz Kispesten, pontosabban az ESMTK-pályán. A hírek szerint Artjom Artjunin, Csiki Norbert és Fábio Oliveira nemcsak a közös gyakorlásokon, hanem a szombati felkészülési mérkőzéseken is bizonyíthat. A Honvéd a Dorogi FC-vel 10, míg az úgyszintén NB II-es Aqvital FC Csákvárral 13 órakor méri össze erejét az ESMTK-pályán, mégpedig zárt kapuk mögött. Ami a játékosokat illeti: a szélső Csiki Norbert legutóbb a Gyirmót FC Győrben szerepelt, de az utóbbi fél évet csapat nélkül töltötte. Ugyanebben a cipőben jár Fábio is, a brazil bal oldali védő sem lépett pályára tétmérkőzésen tavaly május óta, akkor a Békéscsabát erősítette. Úgy hírlik, az észt belső védő Artjom Artjunin jó benyomást tett a szakmai stábra, de egyelőre kérdés, kap-e szerződést. Az együttes február 5-én tíznapos edzőtáborozáson vesz részt a törökországi Sidében, kérdés, hogy a három futballistából hányan tartanak a bajnokcsapattal.

– Úgy tudni, többek között dél-koreai klub vinné. Igaz, információnk szerint a Honvéd egymillió euró, vagyis körülbelül háromszáztízmillió forint alatt nem szívesen adná el.
– Nyilván én is hallom a híreket, de nem tudok mit tenni, minthogy mindent beleadok az edzéseken, gólokat szerzek, aztán meglátjuk, megvesz-e valamelyik klub, vagy maradok a Honvédnál.

– Csalódott lenne, ha Kispesten kezdené a tavaszi idényt?
– Szeretek itt futballozni, de mint mondtam, jó lenne megtudni, külföldön mit ér az előző szezonbeli gólkirályságom, kíváncsi vagyok, máshol is helytállnék-e.

– Nem okozott törést a játékában, hogy tavaly nyáron, bajnokként és gólkirályként sem tudott elszerződni erősebb bajnokságba?
– De, csalódott voltam, „megfogott", hogy nem léphettem egy lépcsőfokkal feljebb. Küzdöttem ezzel a tudattal, de megpróbáltam elnyomni magamban.

– Bár hét gólig jutott, úgy tűnik, olykor ez a nyomasztó érzés a teljesítményére is rányomta bélyegét az ősszel.
– Valóban. Nem vagyok elégedett, több gólt is szerezhettem volna, s a mezőnybeli játékom is hagyott olykor kívánnivalót maga után. Többen is segítettek, a család, a barátok, a párom, de ilyen helyzetben mindenkinek magában kell lerendeznie, mit is szeretne valójában. Elhatároztam, csak a futballra koncentrálok, úgy akarok edzeni és futballozni, hogy ha holnap szólnak, menni kell, mert szerződést ajánlottak, akkor készen álljak a légióskodásra. Ha nem sikerül, talán majd a nyáron – de a csapattal és magammal szúrok ki, ha nem adok bele apait-anyait.

– Milyen az új vezetőedzővel, Supka Attilával a munka?
– Kemény... Még nem dolgoztam vele, de pozitív benyomásokat szereztem. Még a fizikai alapozáson van a hangsúly, a taktika, a videózás csak később következik. A negyedik helyen állunk, ami nem rossz, de többet vártam magunktól. Szerencsére Davide Lanzafame remek őszt futott, csatártársam vitte a csapatot a hátán, így versenyben vagyunk a dobogóért, és a Magyar Kupáért. Egyértelmű célunk, hogy meg akarjuk nyerni a kupát! Főleg úgy, hogy a Ferencváros és a Videoton is kiesett már, így azért nagyobb a sanszunk arra, hogy miénk legyen a trófea. Ebben szeretnék sokat segíteni, remek lenne, ha szép tavasz elé néznénk. Ha a hét bajnoki gólomhoz még hozzáteszek néhányat, s megint tizenhat körül zárok, mint fél éve, akkor mindenki jól jár. A Honvéd és én is.

– Számít rá, hogy a Bernd Storckot váltó Georges Leekens szövetségi kapitány is behívja a válogatottba?
– Hogy meghívót kapjak, kiemelkedően kell játszanom. Bernd Storck is azért számított rám, mert idehaza eredményesen futballoztam. Erre kell koncentrálnom, minél több gólt kell szereznem, ennél többet úgysem tehetek... Aztán eldönti az élet, hol futballozom a jövőben. Még hosszú ideig tart az átigazolási időszak...

Bognár György, a Nemzeti Sport állandó szakértője

„Amikor vinni akarnak egy játékost, el kell engedni, el kell adni – mégpedig azért, mert lehet, jövő héten már semmilyen ajánlat nem érkezik érte. Azért ne feledjük, a magyar gólkirályi cím nem annyira tartós, nem évekig szól... Egyszer volt Budán kutyavásár. Eppel Márton, mivel sokat tett a klubért, megérdemli, hogy légiósnak álljon, az ő érdekeit is figyelembe kellene vennie a kispesti klubnak. Az lenne a normális, ha a megegyezésre törekedne minden érintett fél. A csatár őszi teljesítményén látszott is, hogy valami nem stimmel vele, nem úgy futballozott, mint az előző szezonban. Kíváncsian várom, marad-e vagy továbbáll a támadó.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik