Honvéd-FTC: csak a buszos vendégeket engedik be - az ultrák metróznak...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2014.04.18. 09:14
null
A Bozsik József Stadion vendégszektorában vasárnap is telt ház várható, már ha a metróval utazókat is beengedik (Fotó: NS-archív)
A Ferencváros labdarúgócsapata vasárnap a Honvédhoz látogat a labdarúgó NB I 25. fordulójában. A mérkőzésre utazó vendégszurkolók részére az Üllői útról különbuszt indítanak, a hivatalos tájékoztatás szerint a kispesti szervezők csak a különbuszokkal érkező, érvényes jeggyel rendelkező drukkereket engedik majd be a Bozsik József Stadionba, a Ferencváros ultrái azonban már jelezték, ők metróval mennek a meccsre...

 

A vasárnap 16.30 órától a Bozsik József Stadionban rendezendő Budapest Honvéd–Ferencváros NB I-es mérkőzés kapcsán a héten a zöld-fehérek hivatalos honlapja, a fradi.hu már kiadott egy hosszabb tájékoztatást a vendégszurkolók részére.

„A találkozóra a kispesti klub 1200 jegyet biztosított a számunkra, ezek a belépők a szerdai napon maradéktalanul elfogytak. Az összecsapásra tehát már nem lehet jegyet váltani, és értelemszerűen meccsnapi jegyárusítás sem lesz.

DRÁGÁBBAK A VENDÉGJEGYEK?

A mérkőzés kapcsán az ulloi129.hu, ferencvárosi szurkolói oldal arra is felhívta a figyelmet, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szabályai szerint a vendégbelépő nem lehet drágább, mint a hazai, de ezúttal, még ha csak 100 forinttal is, de a kispestiek olcsóbban válthatják meg belépőiket.

„A hazai azonos kategóriájú jegyek az MLSZ online rendszerén keresztül 1300 Ft-ért válthatóak meg, míg mi 1400 Ft-os áron juthattunk hozzá a Fradi jegyirodájában – írja az ulloi129.hu, amely az MLSZ ezzel kapcsolatos szabályát is idézi. – A vendégszurkolók számára alkalmazott jegyár nem lehet magasabb, mint az azonos kategóriájú hazai jegyár, de 1400 Ft/db-nál semmi esetre sem lehet magasabb. Ezt a kötelezettséget az MLSZ szigorúan ellenőrzi, illetve, ha a Szurkolói Iroda szabálytalanságot észlel, és panaszt tesz, akkor soron kívül kivizsgálja, és szigorúan szankcionálja.”

A Honvéd pályarendszabályának értelmében kizárólag az tud belépni a vasárnapi mérkőzésre, aki a meghirdetett, kialakított gyülekezőhelyen (Üllői út-Könyves Kálmán u. sarok) 2014. április 20-án 13:30 órától 15:00 óráig terjedő időszakban megjelenik, és ott érvényes belépőjeggyel belépésre jelentkezik. A Bozsik Stadion vendégszektorába csak a különbusszal, szervezetten utazó résztvevők léphetnek be. Az a szurkoló, aki nem a szervezett és meghirdetett jegyellenőrzést, utaztatást választja, nem tudja megközelíteni a vendégszektor bejáratát és nem léptethető be a sportrendezvény helyszínére” – fogalmaz a Ferencváros tájékoztatója.

A Ferencváros legnagyobb szurkolói csoportja, a Green Monsters némileg erre válaszul a különböző internetes fórumokon a következőket közölte:

„Vasárnap 14:00-kor találkozunk a Népligetben, ahonnan legkésőbb 14:30-kor együtt megyünk a megszokott módon (metróval) Kispestre. Legyünk minél többen! Hajszoljuk győzelembe a csapatunkat! GM '95.”

A beléptetésnél tehát a jelek szerint akadhatnak majd problémák… Igaz, korábban az Újpest–Ferencváros mérkőzés előtt is az volt a terv, hogy csak a különbusszal utazókat engedik be a vendégszektorba, de végül mindenki bejutott a stadionba, akinek volt jegye, függetlenül attól, mivel utazott.

A hangulattal azonban nem lesz gond, ugyanis a kispesti szurkolók is nagyon készülnek a meccsre, csapatuk hivatalos honlapján, a honvedfc.hu-n kérték a Honvéddal szimpatizálókat, hogy minél nagyobb számban látogassanak ki a mérkőzésre, és buzdítsák a csapatot, három vereség után különösen nagy szükségét érzik, hogy kiálljanak Marco Rossi együttese mellett. A kispesti fanatikusok koreográfiával is készülnek.

„Megkérünk mindenkit, hogy jegyét elővételben váltsa meg a meccsre, kezdés előtt már fél órával jöjjön be a Kanyarba és segítsen a koreográfia kivitelezésében, utána pedig olyan lelkesedéssel szurkoljon a lelátón, ahogy azt a csapattól elvárja játékban való hozzáállásban” – fogalmaznak nyílt levelükben.

LABDARÚGÓ NB I, 25. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Április 18., péntek
19.00
Puskás Akadémia FC–Pécsi MFC (Duna)
Farkas Ádám
Április 19., szombat
14.00
Lombard Pápa–Győri ETO FC (M1)
Iványi Zoltán
16.00KTE-Phoenix Mecano–MTK Budapest Andó-Szabó Sándor
16.00
MVM-Paks– Debreceni VSC-Teva (Sport1)
Szabó Zsolt
18.00Újpest FC–Videoton (Sport1)
Erdős József
20.00Kaposvári Rákóczi–Szombathelyi Haladás (Sport1)
Solymosi Péter
Április 20., vasárnap
16.30Budapest Honvéd–Ferencváros (M1)
Kassai Viktor
18.30
Mezőkövesd–Diósgyőri VTK (Sport2)
Vad II István
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK
Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek