Honvéd: 90 százalékos nézőszám emelkedés; megtöltenék a Hidegkuti-stadiont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.03. 11:04
Manapság ritkaságnak számító, a nézőszámra vonatkozó összesítő statisztikákat tett közzé honlapján a Budapest Honvéd labdarúgócsapata.

„A Bozsik József Stadion nézőszáma dinamikus növekedésnek indult az utóbbi három szezonban, ami a csapat teljesítményének, a klub játékosokra és marketingre vonatkozó stratégiájának és a szurkolókkal való viszonya megreformálásának is köszönhető” írja a honvedfc.hu.„A Bozsik József Stadion nézőszáma dinamikus növekedésnek indult az utóbbi három szezonban, ami a csapat teljesítményének, a klub játékosokra és marketingre vonatkozó stratégiájának és a szurkolókkal való viszonya megreformálásának is köszönhető” írja a honvedfc.hu.

A beszámolóból kiderül, hogy a 2015–2016-os szezonban a Honvéd hazai bajnoki mérkőzésein összesen 24 756 néző volt kint a Bozsik József Stadionban, ami 1547-es átlagot jelentett. Az írás kifejti, hogy az egy nehéz időszak volt a klub életében, hiszen nem sokkal azelőtt ért véget a szurkolói bojkott a kötelező klubkártyarendszer miatt, és a klub álláspontja szerint elszoktak a drukkerek a meccsre járástól. A csapat változóan teljesített, hol bravúros győzelmeket aratva, hol gyengébbnek tűnő ellenfelek ellen elbukva a 8. helyen fejezte be a 12 csapatos bajnokságot.

A Honvéd szerint akkor még nem értek be a saját nevelésű fiatalok, illetve akkor kezdődött egy célzott marketingtevékenység, elkezdték hirdetni a mérkőzéseket, családi napot szerveztek, ami hozzájárult a klub és szurkolói közötti egység megerősítéséhez.

„A Budapest Honvéd FC stratégiája a 2016–2017-es szezonra érett be, amikor már főleg a saját utánpótlására építő, eredményes, professzionális marketingtevékenységet folytató, a szurkolóit kiszolgáló klubot láthattak a drukkerek – fogalmaz a klub honlapján megjelent írás. – A kemény munka egy több mint tízéves nézőszámrekordban és egy bajnoki címben – amelyet telt ház előtt ünnepelhetett a csapat – csúcsosodott ki. Ebben a szezonban összesen 47 122 néző volt a kispesti stadionban 2772-es átlagnézőszám mellett, ami 90 százalékos össznézőszám-, 78 százalékos átlagnézőszám- és 90 százalékos jegybevétel-növekedést jelentett.”

A Honvéd a 2017–2018-as szezonban is a stratégiájának megfelelően folytatja tovább a megkezdett munkát. Az első hét mérkőzésen összesen 19 011 fő látogatott el a csapat stadionjába, ami 2716 fős átlagot jelent. Az első hét hazai forduló után 5000 nézővel több volt a Bozsik József Stadionban, mint az előző bajnoki évad első hét hazai meccsén.

A 2018-as évre egy még átfogóbb marketingkampánnyal készül a klub, a cél, hogy mindegyik mérkőzésen megtöltsék az 5000 néző befogadására alkalmas Új Hidegkuti Nándor Stadiont, amelyben a Honvéd a tervezett kispesti stadionrekonstrukció alatt vendégeskedik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik