Hó, hideg, tizenegyesek, Loki-továbbjutás

Vágólapra másolva!
2009.12.17. 20:16
Címkék
Hazai pályán 2–0-ra győzött, így ledolgozta Debrecenben összeszedett hátrányát az MTK a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A tizenegyesrúgásokban viszont a DVSC bizonyult jobbnak, miután a tíz rúgó közül egyedül Nikházi Márk hibázott. A négy között a Loki mellett az Újpest, a Budapest Honvéd és a Zalaegerszeg várhatja a folytatást, a kispestiek a Debrecennel, a lilák a Zalaegerszeggel játszanak.
Óriási csata után a piros mezes debreceniek örülhettek - hajszálon múlt... (Fotó: Németh Ferenc)
Óriási csata után a piros mezes debreceniek örülhettek - hajszálon múlt... (Fotó: Németh Ferenc)

Rendkívül hideg idő, rossz talajú pálya – a körülmények láttán biztosan nem örültek a játékosok, hogy az övék az óév utolsó magyar tétmeccse...

A 2–0-s előnyből rajtoló Debrecen több veszélyes kísérlettel nyitott, de az MTK kapusának, Szántai Leventének nem kellett maga mögé nyúlnia, még úgy sem, hogy láthatóan zavarták a fagyott talajon „gonoszul" megpattanó labdák.

A kék-fehérek első ziccerére a 26. percig kellett várni: Lencse László lépett ki a védők közül, de 14 méteres lövését Verpecz lábbal védte. A másik oldalon is „kéznél volt a láb": Feczesin Róbert löketét rúgta ki Szántai.

A 42. percben eldönthette volna a továbbjutást a Loki, de Bodnár hiába tett meg mindent az ügy érdekében (remekül indult meg a jobb oldalon, majd passzolt középre), Adamo Coulibalynak sikerült elhibáznia az ordító ziccert...

A második félidőt az MTK kezdte nagy helyzettel, az 50. percben Könyves Norbert zúdította a kapu mellé a labdát a tizenhatos vonaláról. A házigazdák támadójátéka sokat javult, így több volt a lehetőségük is, más kérdés, hogy nem tudták eltalálni Verpecz kapuját – vagy egy debreceni láb mindig közbenyúlt.

Az MTK folyamatosan, de eredménytelenül nyomott, egészen a 77. percig: Lencse jobb oldali szöglete után Pál András remekül mozgott el a rövidre, majd szépen a kapu jobb oldalába csúsztatott (1–0) – a debreceni védők érdeklődve nézték az eseménysort.

Három perc múlva már hosszabbításra álltak a csapatok: Pál az ötös jobb oldalán húzta meg a labdát az alapvonal felé, begurított, Zsidainak pedig csak az üres kapuba kellett továbbítania a labdát (2–0). Újabb hatalmas védekezési hiba – és kíméletlen MTK-befejezés.

A Garami-csapat tovább támadt, de majdnem megbánta: gyors kontra után a 89. percben Feczesin Róbert lépett ki, de csúnyán elrontotta a ziccert, pedig továbbjuttathatta volna a Debrecent. Nem tette, így a csapatok további vidám félórát tölthettek el a hóban.

Zsidai Ramos fellökésével „szelet vetett és vihart aratott" – legalábbis alaposan feldühítette szabálytalanságával a vendégeket, és kapott egy sárgát a játékvezetőtől. Lehetőség kevesebb volt, bár egy veszélyes MTK-beívelést Verpecznek kellett hatástalanítania.

A 103. percben centiken múlott, hogy nem az MTK állt már továbbjutásra: Rodenbücher lövése után a labda épp hogy elment a bal kapufa mellett, a debreceniek nagy megkönnyebbülésére. Pintér lövését Verpecz védte, míg a másik oldalon Czvitkovics próbálkozott, de az egykori MTK-játékos próbálkozását Szántai szögletre ütötte. A hálók érintetlenek maradtak – tizenegyesekkel dőlt el az elődöntőbe jutás sorsa.

TIZENEGYESEK

Az első párban Pál és Czvitkovics higgadtan gurított a hálóba, a másodikban Zsidai és Laczkó is simán betalált. Melczernek sem okozott gondot a végrehajtás, Fodor Marcell pedig élesen a bal alsóba lőtt. Hidvégi is megzörgette a hálót, Feczesin 4–4-re egalizált. Nagy volt a nyomás Nikházin, akinek meg is remegett a lába: Verpecz kitolta a nem elég erős lövést a jobb alsó sarok elől. A továbbjutás sorsa Mirszad Mijadinoszkin múlt, a hátvéd pedig a jobb alsóba talált, így a Debrecen jutott tovább a legjobb négy közé.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MTK Budapest–DVSC-TEVA 2–0 (0–0, 2–0, 2–0) tizenegyesekkel 4–5
Gólszerző: Pál A. (77.), Zsidai (80.)
Tj: a DVSC, 2–2-es összesítéssel, tizenegyesekkel

 

MESTERMÉRLEG

 
Garami József: – A csapat felnőtt a feladathoz, nagyon akarta a továbbjutást. Mind a két mérkőzésen megvoltak a helyzeteink, de azokat nem megfelelő számban használtuk ki, ezért maradtunk alul.


Herczeg András: – Nehéz talajú pályán kellett játszanunk, és a vége meglehetősen izgalmasra sikerült. De minden jó, ha a vége jó. Örülök a továbbjutásnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik