SOMOGYI ZSOLT 2019.04.14 22:55

Hibázni tilos – Somogyi Zsolt jegyzete

 

Elvette a szabályos gólt. Megfosztotta a győzelemtől a Paksot. Megmentette a menekülő Puskás Akadémiát. Nem adta meg a szabályos gólt. Csak néhány cím az internetes oldalakat böngészve a szombat délutáni Paks–Puskás Akadémia (0–0) bajnokiról. Talán mondhatjuk, ha nem Kassai Viktor lett volna a játékvezető, akkor az idézett oldalak többsége szót sem pazarol a bajnokira. Talán akkor sem tették volna, ha más játékvezető téved ezen a találkozón.

Az eset nem kérdéses, a visszajátszások alapján nem volt les, Kassai Viktor mégis sípolt. Világos, hogy az asszisztens jelzésére, de ez igazából senkit sem érdekel, a partjelző neve sehol sem szerepel, noha mindenki tudja, ez a döntés kinek a hibája, az ítélet meghozatala mindenkor a vezetőbíró felelőssége. Kassai hibázott, amikor hitt a segítőjének – miután nem volt, nem lehetett vonalban, képtelenség elvárni, hogy hasonló esetben bírálja felül a kollégáját. Nyilvánvaló: az öltözőben, a felvételeket látva a játékvezetők is azonnal tudták, mekkorát hibáztak, de hát nálunk videózni még nem lehet meccs közben.

Ez nyilvánvalóan csakis Kassai Viktor személye miatt lett ekkora hír. Kívülről figyelve az lehet érdekes, a magyar futball legsikeresebb nemzetközi szereplőjéből hogyan lett az évek alatt kis focink egyik legnépszerűtlenebb alakja, akinek mintha mindenki várná a tévedését, és ha bakizik (meglehet, az utóbbi időben egyre többször esik meg vele ilyesmi), kéjes örömmel taposnák a földbe. A lelátóról arrogánsnak tűnik, csúnyán beszél a játékosokkal – ilyesmivel vádolják. Vagy egyszerűen csak nem szimpatikus? Tíz éve még határozottnak mondták, megnyerő, barátságos embernek. Ez megváltozott volna? Vagy mi, nézők untuk meg az NB I-ben töltött húsz éve alatt? Esetleg ő az egyetlen, akitől elfogadhatatlan a tévedés?

Hogy az összefoglaló alapján első osztályúnak mondott labdarúgók jelentős ziccerekből sem találták el a kaput, az szóra sem érdemes, hiszen a végén Kassai hozott rossz döntést, és akkor csakis az lehet a téma. Száz jó döntés nem hír, egy hiba azonnal címlapsztori, ez a játékvezetők sorsa. Jó, ha Kassai Viktor megtanulja a leckét: vezessen tökéletesen, különben megnézheti magát.

2019.04.21 13:03:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői Aurél: Több labdarúgónak át kell értékelnie a helyzetét • Kuttor: Fel kell ébrednünk.

2019.04.20 23:25:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.04.20 23:35:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ezúttal egyik félnek sem kell a nagy téttel mentegetnie a produkciót.

2019.04.20 13:34:52

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Gyakorlatilag bajnok lett a Fradi, amely odahaza 4–1-re felülmúlta a címvédő fehérváriakat.

2019.04.20 13:10:31

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

Knezevic egyéni akciója döntötte el a mérkőzést • Komjátival még gólt sem kapott a Felcsút.