Újpesti vereség, MTK- és FTC-iksz a hétfői beleki mérleg

Vágólapra másolva!
2013.02.11. 16:54
null
Kabát csak helyzetekig jutott (Fotó: NS-archív)
A labdarúgó NB I három együttese is nemzetközi felkészülési mérkőzésen volt érdekelt Belekben, az Újpest a nagy fölény ellenére 1–0-ra kikapott a fehérorosz Szlavija Mozirtól, az MTK és a Ferencváros pedig döntetlent játszott romániai ellenlábasával.

ÚJPEST–SZLAVIJA MOZIR (fehérorosz) 0–1

Az Újpest FC a Gaz Metan Mediastól elszenvedett múlt heti 2–1-es vereséget követően lejátszotta második mérkőzését a második beleki túrán – az első során a Kaiserslauternnel (1–3) és az FK Bakival (2–0) csaptak össze a lila-fehérek –, az ellenfél a fehérorosz élvonalbeli Szlavija Mozir volt.

Az újpestiek keretéből Litauszki Róbert, Bruno Moraes és a harmadik számú kapus, Banai Dávid bajlódott sérüléssel a meccs előtt, így ők nem szerepelhettek.

A találkozó elején nem igazán alakultak ki helyzetek. Az Újpest az első fél óra végén kezdett fölénybe kerülni, és ekkor már gólszerzési lehetőségei is voltak a lila-fehéreknek. A magyar csapat részéről Kabát Péter volt a legaktívabb, kezdeti beívelései közül a legveszélyesebbnél azonban lemaradt Vermes Krisztián, az első fél óra végén pedig 10 méterről próbálta meg átemelni a kapust – sikertelenül.

Nem sokkal később Kabát szabadrúgását csúsztatta kevéssel mellé Szélesi Zoltán, majd ismét a támadó került helyzetbe, de ezúttal sem tudott túljárni a kapus eszén.

Balajcza Szabolcsnak az első félidőben csak egyszer kellett játékba avatkoznia, a középre tartó távoli fehérorosz kísérletnél a helyén volt.

A fordulást követően Simon Krisztián léc alá tartó távoli löketét hárította a kapus, majd Balajcza zárta jól rövidet.

A szünetben beállt a beleki túrákon már három találatnál tartó Remili Mohamed is, az 54. percben Simon beadása után hét méterről lőhetett, de nem talált kaput.

Tíz perccel később Szélesi beívelt szabadrúgását Bojan Mihajlovic fejelte kevéssel mellé, a 77. percben pedig megszületett a találkozó egyetlen találata, a csereként beálló Horváth Tamás mellett Laptyev lőtt 10 méterről az üres kapuba (0–1).

Az újpestieknek a hajrában két egyenlítési lehetőségük volt még, de sem Mihajlovic közeli ágyúzása, sem Horváth Richárd bevetődő próbálkozása nem eredményezett gólt – utóbbit a léc hárította –, így hiába volt sokkal több helyzete a magyar csapatnak, végül 1–0-ra alul maradt.

„Nem vagyok elégedett a játékunkkal, gyengén játszottunk a fehéroroszok ellen. Főleg az első harminc perc volt felejthető, utána legalább a helyzeteink megvoltak. Három-négy százszázalékos ziccert hibáztunk, majd kaptunk egy teljesen elkerülhető gólt. Persze ilyenkor nem az eredmény az elsődleges, de az ilyen fölényben lejátszott meccseket be kéne húzni akkor is, ha csak felkészülési mérkőzésről van szó” – nyilatkozta Jos Daerden az ujpestfc.hu-nak.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ÚJPEST–SZLAVIJA MOZIR (fehérorosz) 0–1
(0–0)
ÚJPEST:
Balajcza (Horváth T.) – Vermes, Aarab (Mihajlovics), Antón (Proesmans), Iandoli (Kovács D.) – Sztaniszavljevics (Simon K.), Szélesi (Eninful), Vasziljevics, Balogh B. (Christ) – Lázár B. (Horváth R.), Kabát (Remili)

FK SARAJEVO (bosnyák)–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 6–1

A labdarúgó NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczi nemzetközi felkészülési mérkőzésen Rovinjban 6–1-re kikapott a bosnyák liga második helyén álló FK Sarajevótól – tudatta a magyar klub hivatalos honlapja. A kaposváriak legközelebb szerda délután a bosnyák éllovas Zeljeznicar ellen lépnek pályára.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FK SARAJEVO (bosnyák)–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 6–1
(3–1)
Rovinj
KAPOSVÁR:
Campar (Rusák) – Okuka, Bank (Bőle), Fotiasz, Jánvári – Zámbó, Böjte, Oláh L. (Házi), Thiam – Waltner, Vrucina

MTK–VASLUI (román) 1–1

Az MTK 1–1-es döntetlent játszott a román élvonal harmadik helyén álló Vaslui csapatával – tájékoztatott a budapesti klub hivatalos honlapja.

Bár már a mérkőzés elején megszerezhette volna a vezetést az MTK, Ladányi passza után Tischler helyzete nem eredményezett gólt, a félidő derekához érkezve pedig a román együttes egy fejes góllal büntetett.

Ez volt a felkészülés során az első kapott gólja az MTK-nak, a Balmazújváros (4–0), a Vác (3–0), az Ajka (4–0) és a Békéscsaba (2–0) ellen is „nullára" nyert a budapesti együttes.

A második félidőben a cseréket követően a kék-fehérek kerültek fölénybe, és bár sokáig minden lehetőség kihasználatlanul maradt, a hajrában Kanta indításából Wolfe jobbról a kapu jobb oldalába lőtt, kialakítva az 1–1-es végeredményt.

 

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Belek.
MTK–VASLUI (román) 1–1
(0–1)
MTK: Hegedüs - Wolfe, Kelemen (Kálnoki Kis), Vukmir, Hidvégi - Zsidai (Pölöskei), Vadnai, Kanta - Bese (Vass), Tischler (Balajti), Ladányi (Rácz).
G: Wolfe

FERENCVÁROS–FC BRASOV (román) 0–0

Jó iramban indult a mérkőzés, amelyen az első lehetőség a zöld-fehérek előtt adódott, Perics csapott le egy gyenge kirúgásra, mielőtt azonban lőhetett volna, közbeavatkoztak a védők.

A ferencvárosiak a nagyon aktív Jenner révén próbálkoztak, beadásai mellett egy távoli lövéssel veszélyeztetett, de a brassóiak kapusa a helyén volt.

A kerethez csatlakozó, próbajátékon lévő Quenten Martinus is kezdőként lépett pályára a magyar csapatban, gólt azonban az első félidőben ő sem tudott szerezni.

Sokkal több ziccer a fordulás után sem akadt, a zöld-fehérek Csukics révén próbálkoztak, aztán Perics fölé szálló lövése, és Somália megindulásai hordozták magukban a gólt.

A román csapat egy kaput elkerülő fejessel veszélyeztetett, találatot azonban egyik csapat sem szerzett végül, így második beleki mérkőzésén is ikszelt a Fradi.

FERENCVÁROS–FC BRASSOV (román) 0–0
FTC
: Jova – Somália, Besic (Józsi), Fell (Batik), Sváb (Orosz) – Gyömbér, Csukics (Hakola) – Jenner (Erdei), Perics, Martinus (Csillus) – Böde

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik