Hiába az ETO-vezetés, Pátkai továbblőtte az MTK-t

Vágólapra másolva!
2011.03.02. 16:08
null
Horváth András (kékben) és társai fölényesen verték meg ismét a Vasast (Fotó: Németh Ferenc– archív)
A Zalaegerszegi TE FC 3–0-ra győzött a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Vasas ellen, így 9–0-s összesítéssel jutott be a legjobb nyolc közé – a párharc már az első mérkőzésen eldőlt a Zete 6–0-s angyalföldi sikerével. A Videoton és a Kaposvár egyaránt idegenbeli sikerrel, kettős győzelemmel jutott tovább, míg az MTK idegenben szerzett góljának köszönhetően lépett tovább Győrben.

 

ZALAEGERSZEG–VASAS 3–0

Izgalmakra nem számíthatott az a mintegy 300 néző, aki kilátogatott a ZTE–Vasas Magyar Kupa nyolcaddöntő-visszavágóra – a zalaegerszegiek ugyanis az Illovszky Stadionban megszégyenítő, 6–0-s vereséget mértek az angyalföldi csapatra.

A LEGJOBB NYOLC MEZŐNYE
Bp. Honvéd, Kaposvár, Kecskemét, MTK Budapest, Siófok, Újpest, Videoton, Zalaegerszeg

A továbbjutás kérdése tehát már az első meccsen eldőlt, és a ZTE úgy folytatta, ahogy a Fáy utcában abbahagyta a nagyon tartalékosan felálló Vasas ellen: tíz perc után már két góllal vezetett Csank János csapata. Goran Arnautnak nem volt kellemes ez a tíz perc, a szerb középhátvéd mellől előbb Simon Attila fejelt gólt, majd Arnaut a kapus Tulipánnal ütközött, Simon köszönte szépen a lehetőséget, és megduplázta góljainak számát.

Egy perccel később Djordje Kamber a kapufát döngette meg, és a ZTE végig totális fölényben játszott – nem csoda, hogy még a szünet előtt növelte az előnyt. A 39. percben ismét Kamber kísérletezett, Tulipán kiütötte a labdát, de a kipattanóra érkező Cebara próbálkozásával szemben már tehetetlen volt, 3–0.

A második félidőben a Vasas összeszedettebben játszott, és a szünetben beállt Szimeon Hrisztov, valamint Beliczky Gergő révén több ziccert is kihagyott, míg a ZTE már nem pörgött annyira – így is 9–0-s összesítéssel, hatalmas fölénnyel jutott be a legjobb nyolc közé.

PAKS–KAPOSVÁR 0–1

Az első félidőben a paksiak támadtak veszélyesebben – derült ki a paksiak honlapjának tudósításából –, csakhogy Sifter fejese után a labda a kapu mellé ment, majd Nagy szabadrúgása és Haraszti lövése nyomán szintén célt tévesztett. A túloldali kapu előtt Bojan Pavlovics volt a legaktívabb, de az ő kísérleteinél sem került a labda a hálóba.

A paksiak egy szituációnál – még a 15. percben történt – büntetőt reklamáltak, ám Montvai és a kivetődő Kovács Zoltán ütközésénél a játékvezető nem látta szabálytalannak a kaposvári kapust.

A második félidőben előbb Montvai csúsztatott a kapu fölé, majd a kaposvári Gujic lövését védte Csernyánszki. A mérkőzés egyetlen gólja a 63. percben született: Perics fejesét követően Csernyánszki kiütötte a labdát, Fiola menteni akart, ám a belépő Pavlovicsot találta el, akinek fejéről a labda a kapus fölött a hálóba pattant.

Az utolsó nagy lehetőség a paksiak előtt adódott, a 83. percben Haraszti kétszer lőtt, ám előbb a védők mentettek, majd Kovács kapus védett.

A Kaposvár kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé.

HALADÁS–VIDEOTON 1–3

A novemberi székesfehérvári mérkőzésen született fölényes hazai győzelemmel a felek megválaszoltnak vélték a legfontosabb kérdést – legalábbis erre következtethetünk abból, hogy a Videoton vasárnapi, Vasassal szembeni kezdő csapatából mindössze négyen (Lázár P., Lipták, Vaskó, Nikolics) kaptak helyet a Haladás ellen kifutó tizenegyben, a szombathelyiek pedig teljesen kicserélték a Zalaegerszegen látott csapatukat.

Az első félidő nem hozott jó játékot, két gólt azonban igen. A vezetést a Videoton szerezte meg a 37. percben: Dusan Vasziljevics passzával Nikolics Nemanja tört be a tizenhatoson belülre, és Mursits Roland felett elegánsan a kapu közepébe lőtt.

A Haladás még a szünet előtt egyenlített: a balösszekötő helyén megiramodó Gyurján Bence 15 méterről laposan a bal sarokba lőtt.

A szünet után kidomborodott a vendégek nagyobb rutinja: előbb Vasziljevics értékesített egy tizenegyest – Jagodicsnak a csereként beálló Lencsével szembeni megmozdulását ítélte szabálytalannak a játékvezető, alaposan felbőszítve ezzel a hazai tábort –, majd Lencse László emelt szép gólt a 16-oson belülről.

GYŐRI ETO–MTK BUDAPEST 1–1

Az MTK Budapest 1–1-es döntetlent játszott a Győri ETO vendégeként, így idegenben szerzett góljának köszönhetően a fővárosi csapat jutott tovább a nyolc közé.

A mérkőzés 35. percében a hazaiak szereztek vezetést: Marko Dinjar jobb oldali beadására Völgyi Dániel érkezett, és közeli fejesét Szatmári Zoltán kapus már csak a gólvonal mögül tudta kikotorni.

Nem kellett sokat várni azonban az MTK egyenlítésére, a fővárosiak még az első játékrészben egalizáltak, miután Pátkai Máté lövése a 39. percben megpattant Fehér Zoltánon, és Szasa Sztevanovics feje fölött a hálóban között ki – 1–1!

A második félidőben mindkét együttes előtt egy-egy nagy helyzet adódott, ám újabb gól már nem született, annak ellenére sem, hogy a hazaiak a 85. perctől Gál András kiállítása miatt emberfórban játszottak.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
ZTE FC–VASAS-HÍD 3–0 (3–0)
Zalaegerszeg, 300 néző. Vezette: Urbán E. (Kelemen, Tóth I.)
ZTE: Sipos G. – Kocsárdi, Miljatovic (Bogunovics, a szünetben), Kovács G., Panikvar (Kocsis A., a szünetben) – Cebara, Horváth A., Barna, Kamber (Balázs Zs., 62.) – Simon A., A. Delic
VASAS: Tulipán – Görgényi, Matolcsi, Arnaut, Polényi – Mundi, Cs. Pavicsevics, Dékány (Stranigg, 73.), Arszics– Beliczky, Csoór (Hrisztov, a szünetben)
Gólszerző: Simon A. (3., 10.), Cebara (39.)
Tj: a ZTE, kettős győzelemmel, 9–0-s összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Csank János: – Lefutott mérkőzés volt, ennek ellenére játékosaim jól küzdöttek. Elégedett vagyok.
Komjáti András: – A továbbjutás már az első meccsen eldőlt. Az első félidőben a ZTE kihasználta a helyzeteit, a másodikban a mi tartalékos együttesünk ziccerekig jutott, de azokat elhibázta.

HALADÁS–VIDEOTON 1–3 (1–1)
Szombathely. V: Böcskei (Péter, Hofbauer)
HALADÁS: Mursits – Csontos, Lengyel, Jagodics M., Devecseri (Bezdi, 78.) – Lattenstein, Szakály A. (Ugrai, 55.), Irhás, Farkas M. – Oross (Radó, 60.), Gyurján
VIDEOTON: Sebők – Hidvégi, Lipták (Sándor Gy., 68.), Vaskó, Lázár P. – Vasziljevics (Polonkai, 68.), Szakály D., Milanovic, Gosztonyi – Djordjic, Nikolics (Lencse, 46.)
G: Gyurján (44.), ill. Nikolics (37.), Vasziljevics (50. – 11-esből), Lencse (69.)
Tj.: a Videoton, kettős győzelemmel, 6–1-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Aczél Zoltán: – Az első találkozót nagyon elrontottuk, így hátrányos helyzetben léptünk pályára hazai környezetben. Ennek ellenére úgy érzem, mindent megtettünk, hogy becsülettel fejezzük be a kupát. Az első játékrészben végig egyenrangú partnerei voltunk a Videotonnak, a szünet után azonban a rutin és a nagyobb tapasztalat eredményre vezette a vendégeket.
Mezey György: – Célfutballt játszottunk, mert az első találkozón olyan előnyt tudtunk szerezni, ami biztatást adott a jövőre nézve. Ezzel élni tudtunk, egy kulturált, igen küzdelmes mérkőzésen sikerült bebiztosítanunk a továbbjutást.
PAKSI FC–KAPOSVÁR RÁKÓCZI FC 0–1 (0–0)
Paks. Vezette: Takács J. (L. Tóth L., Márkus)
PAKSI FC: Csernyánszki – Heffler T., Fiola, Szabó J., Báló – Haraszti, Sifter (Éger, 46.), Magasföldi, Vayer (Kiss T., 46.) – Montvai, Nagy I. (Böde, 62.)
KAPOSVÁR: Kovács Z. – Okuka, Grúz, Gujic, Bank – Hegedűs D., Pedro (Zsók, 70.), Pavlovics, Balázs B. – Farkas Z. (Oláh L., 60.), Perics
Gólszerző: Pavlovics (63.)
Tj: a Kaposvár, kettős győzelemmel, 2–0-s összesítéssel
GYŐRI ETO FC–MTK BUDAPEST 1–1 (1–1)
Győr, ETO-park, 1200 néző. Vezette: Iványi Z. (Szpisják Zs., Medovarszki J.)
GYŐRI ETO: Sztevanovics – Babics, Djordjevics, Sztanisics, Völgyi – Koltai (Ji-Paraná, 54.), Fehér Z. (Copa, 64.), Pilibaitis, Dinjar (Bugerra, a szünetben) – Trajkovics, Alekszidze. Vezetőedző: Pintér Attila
MTK: Szatmári – Hajdú S., Szekeres, Sütő, Ladányi – Pátkai, Gál – Könyves (Nikházi, 81.), Kanta J., Pál – Eppel (Tischler, 67., Vukmir, 86.). Szakmai igazgató: Garami József
Gólszerző: Völgyi (1–0) a 35., Pátkai (1–1) a 39. percben
Kiállítva: Gál (második sárga lap miatt) a 85. percben
Továbbjutott: az MTK, 1–1-gyel, idegenben szerzett góllal
MESTERMÉRLEG
Pintér Attila: – Mindent elkövetett a csapat, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, annak ellenére, hogy voltak gyengébb produkciók is a gárdában. Az akaratunkra nem lehet panasz. Több olyan lehetőségünk is volt, amellyel eldönthettük volna a mérkőzést, de sajnos ezek kimaradtak.
Garami József: – Igazi kupamérkőzés volt, helyenként nagy hajtással, látványos helyzetekkel, gólokkal. Örülök, hogy a jól játszó, szervezett ETO ellen sikerült kivívnunk a továbbjutást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik