Hemingway reméli, az Újpest beperli a Bildet

Vágólapra másolva!
2009.11.24. 10:36
Címkék
George F. Hemingway úgy véli, nagy hibát követ el, aki bizonyíték nélkül vádaskodik a bundabotránnyal kapcsolatban, szerinte ugyanis nem a klubok, hanem egyes játékosok csaltak.
George F. Hemingway reméli, a Újpest beperli a német Bildet (Fotó: Czagány Balázs - archív)
George F. Hemingway reméli, a Újpest beperli a német Bildet (Fotó: Czagány Balázs - archív)

„Remélem, az Újpest úgy beperli a német Bild lapot, amely leírta a nevét ebben az ügyben, hogy az újság gatyája is rámegy" – mondta a Nemzeti Sportnak a Honvéd első embere.

Mi a baj azzal, ha egy klubot megnevez egy németországi ügyészség?

„Az, hogy itt nem a klubról van szó – magyarázta George F. Hemingway. – A klub akkor bundázik, ha a vezető akarja ezt, ő befolyásolja az eredményt, ilyesmi történt az olasz Juventusnál. Ami most kipattant, abban néhány játékos érintett, akik görények, akikből patkányok lesznek. Sarokba szorítva rávehetők arra, hogy nyüszítve mondják el a részleteket. Mindent megtudunk, ezt jósolom, és akiket elkapnak, azok örökös eltiltásra számíthatnak."

Mit tehet egy klub, amely azt feltételezi, hogy játékosai nem tisztán vagy nem csak a klub sikeréért küzdenek a pályán? Elköszön a játékostól – furcsa búcsúra, meghatározó játékos mellőzésére rengeteg példa van. Hogy ne menjünk messzire: a nyáron éppen a Bp. Honvéd mondott le korábbi kulcsjátékosairól. A pletyka szerint azért, mert…

„Dehogyis! – csattant fel George F. Hemingway. – Hercegfalvi Zoltánért remek ajánlatot kaptunk az Egyesült Államokból, eszünk ágában sem volt lemondani róla. A többi játékos pedig egyszerűen nem fért bele az edzői koncepcióba.”

Kérdés: ha a tulajdonos fogadást sejt saját alkalmazottjánál, ergo a pénzével szórakozik valaki, akkor mi a teendő? „Ha így lenne, az zavarna, és keményen küzdenék ellene – mondta a kispesti klubfőnök. – De ilyet nem tapasztaltam.

BEPERLI-E AZ ÚJPEST A  BILDET? A VÁLASZT ELOLVASHATJA A KEDDI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik