Hemingway: Belső vizsgálat nem szükséges

Vágólapra másolva!
2009.11.26. 15:12
Címkék
A Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway a klub hivatalos honlapján, a honvedfc.hu-n chat keretében válaszolt a szurkolók kérdésére. A sportvezetőt sokan természetesen a Fenerbahce–Bp. Honvéd mérkőzés esetleges bundázásáról kérdezték, de szó esett a téli erősítésekről, s a tulaj érkeztekor vázolt célok beteljesüléséről vagy elmaradásáról is. Alább a honlapon megjelent válaszokból szemezgettünk.

 

A jó bajnoki szereplés még várat magára (Fotó: Németh Ferenc)
A jó bajnoki szereplés még várat magára (Fotó: Németh Ferenc)

A slágertéma természetesen a Fener–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatos esetleges csalás volt. Mint ismert, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által hivatalosan is megnevezett hét mérkőzés között volt a kispestiek Európa-liga-találkozója is, amellyel kapcsolatban nyomozást folytat a szövetség.

„Nem hiszem, hogy akár a csapatnak, akár egyes játékosoknak bármilyen érintettsége van a Fenerbahce elleni mérkőzéssel kapcsolatban. Ha valakit bárhol csaláson kapok, kardoskodni fogok az örökös eltiltás mellett. A játékosok felháborodtak, és tagadják, hogy bármilyen érintettségük lenne" – értékelt Hemingway.

„Belső vizsgálat nem szükséges, mert minden adat, amely eredményhez vezethet, külső kezekben van. Tehát én semmiképp sem alibi tetteket akarok. Ha van bizonyíték, adják át, és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a bűnösök bűnhődjenek."

A kispesti vezető azt is értékelte, hogy az érkezésekor vázolt célokat mennyire teljesítette a csapat.

„Én célokat vázoltam fel, ezek részben megvalósultak, például Magyar Kupa, utánpótlás, stadion stb. És részben nem, például a bajnoki szereplést tekintve. Ember tervez, Isten végez. Én úgy gondolom, mindent a legnagyobb jóindulattal csináltunk, néha siker, néha kudarc ért bennünket."

Hemingwayt az utánpótlásról, illetve a kevés kispesti játékosról is kérdezték: mi lehet az oka annak, hogy a jól szereplő piros-fekete csapatokból alig válogatnak játékosokat a korosztályos nemzeti válogatottakba. A sportvezetőnek természetesen szarkasztikus válasza volt a felvetésre.

„Majd ha a korosztályos válogatottak nyerni kívánnak, akkor több Honvéd-, MFA-játékos (Magyar Futballakadémia) lesz a keretben. Ne izgassa magát, mi sokkal jobban kellünk nekik, mint ők nekünk. A jövő a miénk."

A kispesti tulajdonost természetesen a játékoskeret téli változásáról is faggatták. Hemingway elmondta: két-három játékostól válik meg a csapat a holt szezonban, s az is biztos, hogy egy gólerős csatár, egy balszélső és egy jobbhátvéd megszerzését tervezi a klub.

„Csapatunk sok játékost tesztel. Lényegtelen, hogy afrikaiak, amerikaiak vagy magyarok. Tény, hogy a januárban megnézendő játékosok között afrikaiak is vannak. Mi is csak minőségi labdarúgókat kívánunk látni a Budapest Honvédnál. Massimo Morales fogja kiválasztani a játékosokat, nem én" – válaszolt Hemingway annak az olvasónak, aki a „névtelen, tesze-tosza külföldi kerettagokat" kérte számon a sportvezetőn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik