Hatgólos első félidő után Honvéd-siker

Vágólapra másolva!
2010.04.17. 18:27
null
Diego (háttal) két gólt is szerzett a DVTK ellen (fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A Bp. Honvéd 4–2-re legyőzte a Diósgyőrt a labdarúgó Soproni Liga 23. fordulójában, a mérkőzés mind a hat gólja az első játékrészben esett. A hazaiak sorozatban ötödik bajnokijukon maradtak veretlenek, a vendégek pedig egyre nehezebb helyzetbe kerülnek.

Mind a Bp. Honvéd, mind a Diósgyőr a veszélyes zónában tanyázott a mérkőzés előtt, közülük a vendégeknek volt nehezebb a helyzetük, hiszen ők az utolsó helyet foglalták el. Az előző forduló előtt edzőt is váltottak a borsodiak, és Tóth Lászlóval sikerült megszerezniük az első tavaszi győzelmüket.

Kispesten azonban hamar hátrányba került a DVTK: Hajdú Norbert indította Abrahamot, az elefántcsontparti támadó a tizenhatosnál átvette a labdát, majd a jobb sarokba lőtt. A labda a kapufát is érintve került a gólvonalon túlra (1–0).

A 12. percben egyenlített a Diósgyőr, Bajzát Péter sarokkal lőtt a Honvéd kapujába (1–1). Sokáig azonban nem örülhetett a döntetlennek a vendégcsapat, hiszen szinte a középkezdés után Abraham adott be, középen pedig Bajner Bálint – teljesen üresen maradva – a hálóba fejelt (2–1).

Az első negyedórában három gólt láthattak a nézők, de a szünetig esett még három. A végig nagyon aktív Diegót rúgta fel Bognár Zsolt a tizenhatoson belül, a sértett magabiztosan értékesítette a büntetőt (3–1). Sőt a 26. percben újra ő volt eredményes, ezúttal Hajdú Norbert szögletét fejelte a kapuba (4–1).

A 30. percben a Diósgyőrben Bajzát Péter duplázott, a támadó Balajti Ádám átadását lőtte közelről a kapuba (4–2), de Tóth László csapatának helyzetet nehezítette, hogy a szünet előtt Zoran Supicsot és Bognár Zsoltot is le kellett cserélnie sérülés miatt.

Szünet után a Honvédnak szerencséje volt, hogy a DVTK nem jött fel egy gól különbségre, ugyanis Lippai Ákos Fernando Cuerdán megpattanó lövése a kapufáról keresztbe ment, a gólvonal környékéről (túlról?) Takács Ákos vágta ki a labdát. Kassai Viktor játékvezető mindenesetre továbbot intett.

A kispestiek végül megtartották kétgólos előnyüket, és sorozatban ötödik bajnokijukon maradtak veretlenek. A Diósgyőr egyre nehezebb helyzetben van.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik