Haladás: „Úgy láttam, a játékosokat is zavarták Halmosi megnyilvánulásai”

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2017.08.30. 08:37
Ami korábban működött a szombathelyi öltözőben, az manapság már nem, és a szakmai viták is közrejátszhattak abban, hogy Mészöly Géza és az NB I-es labdarúgóklub vezetősége kedden közösen úgy döntött, elérkeztek az út végéhez. Nemzeti Sport-interjú a távozó vezetőedzővel.

˜˜

Mészöly Géza (Fotó: Móricz-Sabján Simon)
Mészöly Géza (Fotó: Móricz-Sabján Simon)

– Hogyan élte meg a Haladásnál töltött időszakot?
˜– Büszke lehetek arra, amit Szombathelyen elértem. Miután kineveztek, sikerült bent tartani a csapatot, majd ötödikek lettünk, ami a második legjobb helyezés a klub történelmében. Az előző idény végén elért hatodik hely miatt sem kell szégyenkeznünk, végig kitartottunk a magyar fiatalok mellett, a magyar labdarúgás érdekeit néztük. Ugyanakkor több meghatározó futballista is távozott, többek között Radó Andrást, Hegedűs Jánost, Gaál Bálintot és Iszlai Bencét is el kellett engednie a klubnak, őket egyelőre nem sikerült pótolni.

˜– Nem gondolja, hogy miután Halmosi Pétert kitette az első csapat keretéből, elvesztette az öltöző egy részét?
˜– Halmosi Péternek hatalmas szerepe volt abban, hogy 2015-ben bent maradtunk, igazi vezér volt, hamar egymásra találtunk. Ez azóta sem változott, de a klub érdekeit néztem, és úgy láttam, a játékosokat is zavarták Halmosi Péter megnyilvánulásai. Nem az egyén, hanem a csapat az első, Péter pedig nem teljesítette azokat az elvárásokat, amelyek a szerződésében voltak. Nem volt könnyű kezelni a helyzetet, de nem hiszem, hogy az együttes kicsúszott a kezemből. De ne felejtsük el, hogy nagyon értékes játékos, óriási nimbusszal, aki imádja a Haladást. Nem végleg tettem ki az első csapat keretéből, és ha az elmúlt hetekben átgondolta a helyzetet, sokat segíthet a jövőben a klubnak.

˜– A másik kulcsjátékossal, a Puskás Akadémia ellen nagyot hibázó Király Gáborral milyen volt a kapcsolata?
˜– Mindent elmond, hogy vasárnap este felhívott, azt mondta, ő sem tudott aludni, és sajnálja a történteket. Egyszer sem mondta, hogy rosszul döntöttem Halmosi Péter ügyében. Szombaton is nagyon akarta a győzelmet, sajnos ez aznap inkább negatívan hatott a teljesítményére, de nem miatta kaptunk ki. Kölcsönösen tiszteljük egymást, a többi játékossal szintén, ezért is tudtunk kulturáltan elválni.

˜– A háromszázadik, jubileumi találkozóból búcsúmeccs lett.
˜– Valahogy nem sikerülnek nekem ezek a találkozók, az ötvenedik születésnapomon rendezett meccset sem nyertem meg (2017. február 25-én a Haladás Sopronban 2–0-ra kikapott az Újpesttől – a szerk.). De ennél sokkal fontosabb, hogy büszkén távozom, mert az elmúlt két idényben nagyszerű eredményt értünk el, és olyan csapatot hagyok hátra, amelyre nehéz szezon vár, de nem érdemes temetni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik