Haladás: többen távozhatnak, az olasszal sem számolnak; „új” ígéret

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2015.08.19. 11:35
null
Németh Márió (balra) lehet a Haladás új vezére
Míg az előző szezonban a bennmaradásért küzdött a Haladás és végig témát jelentett a klubnál, hogy kikkel erősítsék meg a keretet, a jelenlegi idényben az öt forduló alatt megszerzett tíz pontjával 2. helyen áll a gárda a tabellán, így nem kell mindenáron új igazolásokban gondolkodniuk a vezetőknek. A héten azt értékelték ki a klubnál, hogy kik azok, akik a jelenlegi csapatba nehezen tudnák beverekedni magukat, ezért távozhatnak, illetve kölcsönbe kerülhetnek. Szombathelyen már azt is látják, ki folytathatja a Kovács István és Radó András által megkezdett sort...

„Várjunk még, messze a vége” – hárította el megkeresésünkre az eddigi teljesítményt illető gratulációt az NB I-ben 2. helyen álló Haladás ügyvezetője, Tóth Miklós.

„Az viszont tény, hogy a mostani szereplésünk után már nem kell kényszerből új játékosok után kutatnunk, nyugodtan, hosszú távra tudunk tervezni a kerettel kapcsolatban. – beszélt a sportvezető az NSO-nak arról, várható-e még változás a nyáron a keretben. – Helyzetünket az is könnyíti, az előző idénnyel ellentétben, hogy most mindenki egészséges, s például belső védőként hat játékost is számításba vehetünk. Mészöly Géza vezetőedzővel éppen tegnap értékeltük az eddigi szereplésünket, illetve a játékosállományt. Felmértük, hogy kik azok a játékosok, akik a jelenlegi csapatban nem sok játéklehetőségre számíthatnának, így kölcsönbe távozhatnak.”

Ebbe a sorba tartozik az előző idényben sérüléssel bajlódó balhátvéd, Katona Máté és a támadó Gaál Bálint is. A középső védő Raffaele Alcibiadét nyáron azzal a céllal szerezte meg a Haladás végleg a Honvédtól, hogy el tudja adni, ezért a nyári felkészülést nem is töltötte a klubnál a 25 éves futballista, de továbbra is kérdéses a jövője.

„Alcibiade július végén már visszatért hozzánk, azóta nálunk készül, de erőnléti lemaradása is volt, ezért nem került be eddig a keretbe sem. Másrészt az ő posztján, mint már említettem, túlkínálat van, ezért sem szerződtettük például a mezőkövesdi Szalai Vilmost sem, aki szóba került a Haladással kapcsolatban. Ha Alcibiade játékjogát augusztus végéig nem tudjuk értékesíteni, akkor ő is kölcsönbe kerülhet” – mondta Tóth Miklós.

Az ügyvezető kérdésünkre azt is elmondta, hogy elégedettek az új játékosokkal, így például a belga testvérpárral, Stef és Thomas Wilsszel. Akitől azonban talán a legtöbbet várják, az a saját nevelésű középpályás, Németh Márió, aki legutóbb győztes gólt szerzett a Paks ellen.

„Németh fantasztikus gólt lőtt, de legalább ilyen fontos, hogy ő futotta a legtöbbet, több mint 12 kilométert, és az átlagsebessége is neki volt a leggyorsabb. Nagyon hasznos tagja a csapatunknak, ezt meccsről meccsre bizonyítja. Korábban az MTK elleni meccsen is volt egy hasonló szólója, mint a múlt héten, de akkor nem lőtte el a labdát, azóta bátorítjuk, hogy vállalja el a helyzeteket. Ennek most meg is lett az eredménye” – beszélt a 20 éves középpályásról az ügyvezető.

„Az igaz, hogy Márió már két évvel ezelőtt is remekelt, aztán az előző idénye gyengébben sikerült, de reméljük, most állandósítani tudja a formáját. Egyetértek azzal, hogy ő lehet a következő saját nevelésű játékosunk, akit a Videotonhoz szerződő Kovács Istvánhoz és a Fradiba igazoló Radó Andráshoz hasonlóan fel tudunk építeni, és a klub nagy értékévé válhat” – tette hozzá Tóth.

A Haladás az első öt fordulóban az előző idény első öt helyezettjével játszott, tíz pontot szerzett, háromszor is 1–0-ra győzött. Szombaton a legutóbbi évadot a 6. helyen záró Újpest otthonában folytatnák jó sorozatukat a vasiak.

NÉMETH MÁRIÓ A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN ÉRTÉKELI EDDIGI SZEZONJÁT.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp. Honvéd, kölcsön után végleg), Ante Batarelo (horvát, Balmazújváros, szabadon igazolható), Bosnjak Predrag (szerb-magyar, FTC, legutóbb kölcsönben Nyíregyháza), Gosztonyi András (DVTK, szabadon igazolhatóként), Király Gábor (Fulham – Anglia, szabadon igazolhatóként), Szasa Popin (szerb, Lombard Pápa, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland (FTC), Stef Wils (belga, Cercle Bruges – Belgium), Thomas Wils (belga, Lierse – Belgium)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Medgyes Zoltán (Mezőkövesd)

Az utánpótlásból felkerültek: Petró Balázs

Kiszemeltek:

Távozók: Arnaud Bühler (svájci, Lausanne – Svájc), Czingráber Máté (Vasas, onnan Siófok kölcsönbe), Farkas Márk (kisvárdai kölcsön után Nyíregyháza), Andrij Jefremov (ukrán, bősi kölcsön után szabadon igazolható), Kulcsár Kornél (mezőkövesdi kölcsön után Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Andrea Mancini (olasz, szabadon igazolható, Békéscsaba), Nagy Olivér (romániai kölcsön – Ceahlaul Piatra Neamt – után Szigetszentmiklós), Radó András (FTC), Tommaso Rocchi (olasz, szabadon igazolható), Varga Gábor (ajkai kölcsön után ASK Klingenbach – Ausztria)

Kölcsönbe távozók: Bedi Noel (Soproni VSE), Dallos Máté (Soproni VSE), Grabant Bence (Soproni VSE), Grabant Péter (Soproni VSE), Gyürü László (Soproni VSE), Hanzl Máté (Siófok – ismét kölcsönbe), Hegedűs János (Budaörs), Jancsó András (Soproni VSE), Rácz Barnabás (Soproni VSE), Tihanyi Olivér (Soproni VSE), Tóth Martin (Soproni VSE), Zsirai Martin (Ajka – ismét kölcsönbe).
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Laurentiu Branescu (román, Juventus – a Juventus és a Virtus Lanciano közös tulajdona – Olaszország, onnan Omonia Nicosia – Ciprus, kölcsönbe)

Távozhatnak: Raffaele Alcibiade (olasz), Gaál Bálint, Katona Máté
LABDARÚGÓ NB I, 6. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv)
Augusztus 22., szombat
18.00 Puskás Akadémia–VasasBognár Tamás
18.00 Békéscsaba–Bp. Honvéd
Erdős József
18.00 Újpest–Haladás (Tv: M4)
Andó-Szabó Sándor
18.00 Paks–DVTK
Pintér Csaba
20.30 DVSC–Ferencváros (Tv: M4)Szabó Zsolt
Augusztus 23., vasárnap
18.00 MTK–Videoton (Tv: M4)Kassai Viktor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
LABDARÚGÓ NB I, 5. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Nézőszámok
Augusztus 15., szombat
18.00 Újpest–Bp. Honvéd 1–1
Vad II István
4157
18.00 Haladás–Paks 1–0
Erdős József
3148
18.00 Puskás Akadémia–Békéscsaba 1–2
Németh Ádám
941
18.00 Vasas–Videoton 2–1
Solymosi Péter
2500 *
18.00 DVTK–DVSC 0–2 Andó-Szabó
2705
20.30 Ferencváros–MTK 2–0 Iványi Zoltán
6817
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik