nemzetisport.hu 2017.01.04 09:55 Frissítve: 2017.01.04 10:34

Haladás: több százezer euróért válthat klubot a tehetség

A Nemzeti Sport Online értesülése szerint a Haladásnál érdeklődnek az ősz egyik felfedezettjének számító U-válogatott védő, Hegedűs János iránt. Az egyik kérő az NB II-es Puskás Akadémia FC lehet, a játékos vételára megközelítheti a 400 ezer eurót (123 millió forint).

Hegedűs János az előző szezonban még Budaörsön szerepelt kölcsönben, az ősszel viszont a Haladásban bizonyított (Fotó: archív)

 

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint őszi teljesítményével több klub figyelmét is felhívta magára a Haladás 20 esztendős belső védője, Hegedűs János, aki a Nemzeti Sport őszi válogatottjába is bekerült osztályzatátlagának köszönhetően.

A nyáron budaörsi kölcsönből visszatérő játékos az ősszel hamar alapemberré vált Mészöly Géza vezetőedző csapatában, 16 bajnokin játszott, ezeken egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott. Miközben a korábbi években összesen csak két meccsen kapott lehetőséget az NB I-ben.

A jó ősznek köszönhetően az U21-es válogatottba is meghívót kapott, és az értéke is jelentősen megnőtt. A transfermarkt.de 200 ezer euróra becsüli a piaci értékét, de úgy tudjuk, hogy a vételára akár ennek a duplája is lehet, vagyis megközelítheti a 400 ezer eurót, mintegy 123 millió forintot.

Információink szerint az NB II-es Puskás Akadémia FC érdeklődésének hatására a Haladásnál a napokban egyeztet a vezetőség a futballista jövőjéről, nem zárható ki, hogy már a télen elengedik Hegedűst, ha sikerül megegyezni a felcsútiakkal.

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője a Nemzeti Sport Online megkeresésére úgy reagált, sem megerősíteni, sem cáfolni nem szeretné a hírt, és egyelőre a Puskás Akadémia FC sem kívánta kommentálni.

A Haladás január 6-án kezdi meg a felkészülést. A tervek szerint az első edzésen már ott lesz a korábban a Nemzeti Sport Online által beharangozott spanyol középpályás, Fernando Llorente, aki tesztelésre érkezik, és várhatóan visszatér az ősszel próbajátékon szereplő nigériai Funsho Bamgboye, akinek a szerződtetéséről már folynak a tárgyalások. A vasiak első keretével kezdheti meg a téli felkészülést a sérüléséből felépülő spanyol Ezequiel Calvente, és újra egészséges, így a többiekkel edzhet a combsérülésből felgyógyuló ausztrál David Joel Williams is.

Kérdéses a jövője az argentin-olasz Leandro Martíneznek, aki az ősszel kölcsönben az olasz harmadosztályú Lucchesében szerepelt, viszont a klubnak anyagi gondjai támadtak, így ott biztosan nem marad a tavaszi szezonra.    

 
TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Leandro Antonio Martínez (argentin-olasz, Lucchese – Olaszország, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Funsho Bamgboye (nigériai, szabadon igazolható, előző klubja: ASPIRE Academy – Katar), Kevin Kurányi (német, szabadon igazolható, előző klubja: TSG 1899 Hoffenheim – Németország), Fernando Llorente (spanyol, ACS Poli Timisoara – Románia)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Sjoerd Ars
(holland), Ezequiel Calvente Criado (spanyol), Hegedűs János (Puskás Akadémia), Sjoerd Overgoor (holland)

2020.02.22 23:10:00

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az Újpestnek is meg kell találnia a megmentőjét. Vagy ha ez nem megy, akkor a megmentőnek az Újpestet. A magyar futball egészének jövője miatt is.

2020.02.22 22:52:29

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A bajnok három gólt kapott az első félidőben, és innen már nem állt fel, szépíteni is képtelen volt.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (ÖSSZEFOGLALÓ), PÓSFAI GYULA (PERCRŐL PERCRE)

Lanzafame előbb kihagyott, majd értékesített egy büntetőt – Knezevic a hajrában egyenlített.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Nikolics tizenegyest hibázott • A zalaegerszegiek nem bírták el az emberhátrányt és a sok hibát.